Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ιαπωνικά comics made in Salonica

Μια παρέα συμμαθητών έκανε πραγματικότητα το όνειρό της και ετοιμάζεται για το εξωτερικό!

Η εταιρία μιας ομάδας Ελλήνων που δημιουργούν κόμικς ιαπωνικού στιλ, τα λεγόμενα Manga, θα ανοίξει σύντομα τα φτερά της στην παγκόσμια αγορά, κάνοντας πραγματικότητα το παιδικό όνειρο των εμπνευστών της.

Οι Θεσσαλονικείς Ραφαήλ Βουτσίδης και Καρυοφύλλης-Χρίστος Χατζόπουλος, φίλοι και συμμαθητές από το δημοτικό, ονειρεύονταν από μικροί να φτιάξουν κόμικς με τους ήρωες από τα γιαπωνέζικα κινούμενα σχέδια δράσης που παρακολουθούσαν στην τηλεόραση. Πριν από μερικά χρόνια έβαλαν τις βάσεις για να δημιουργήσουν το δικό τους Manga κόμικ ιδρύοντας την ιστοσελίδα Mangatellers, στην οποία αργότερα εντάχθηκαν άλλοι δύο νέοι με το ίδιο όραμα, ο Μάνος Λαγουβάρδος και ο Νικήτας Εφημίδης. Η σειρά των κόμικς «Remember ur Nature» ή «R.u.N» που δημιούργησαν αρχικά ήταν δωρεάν και μόνο στο διαδίκτυο.

Ομως το ελληνικής κατασκευής κόμικς τύπου Manga αποκτά πλέον σάρκα και οστά, καθώς θα κυκλοφορεί στο εξής σε χαρτί, με στόχο να κατακτήσει την παγκόσμια αγορά! Οι Mangatellers είδαν την προσπάθειά τους να συγκεντρώσουν χρήματα από τον κόσμο μέσω της πλατφόρμας χρηματοδότησης Kickstarter να στέφεται με επιτυχία. Οι 5.664 λίρες που συγκέντρωσαν θα αποτελέσουν τη «μαγιά» για να τυπώσουν σε μία συλλεκτική έκδοση τα συνολικά οκτώ τεύχη της σειράς «R.u.N.»!

Με το κόμικς τους στα χέρια, οι τέσσερις φίλοι σκοπεύουν να χτυπήσουν σε πρώτη φάση την πόρτα της Γαλλίας και της Ισπανίας, για να το προωθήσουν εμπορικά. Ο Ραφαήλ και ο Καρυοφύλλης, που έχουν σπουδάσει λογιστική και οικονομικά αντίστοιχα, είναι οι σεναριογράφοι των κόμικς και η ομάδα βαφτίστηκε Mangatellers, αφού τα… λένε και δεν τα σχεδιάζουν. Αυτό το έχουν αναλάβει ο Μάνος και ο Νικήτας, που είναι οι σκιτσογράφοι!

«Πιστεύουμε ότι όλοι όσοι διάβαζαν τα κόμικς μας στο διαδίκτυο θα στηρίξουν και από δω και πέρα την προσπάθειά μας. Αλλωστε, όπως φάνηκε, το βασικό κομμάτι της χρηματοδότησης που συγκεντρώσαμε ήταν από τη Βρετανία, τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, από τη διεθνή κοινότητα φίλων της τέχνης του parkour και των Manga» λέει ο Καρυοφύλλης-Χρίστος Χατζόπουλος και επισημαίνει ότι η Ελλάδα έχει μεγάλο κοινό φίλων των ιαπωνικών κόμικς, ιδιαίτερα στις νέες ηλικίες.

Στο μέλλον οι Mangatellers προγραμματίζουν να εντάξουν και στοιχεία από την ελληνική παράδοση στην ιαπωνική κουλτούρα των κόμικς! Ηδη στην πρόσφατη συνεργασία τους με τη «Θεσσαλονίκη – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014» δημιούργησαν ένα Manga στο οποίο πρωταγωνιστούσε η Νύμφη του Θερμσαϊκού.
g3q5egw45t4f 1 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...