Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023

Χριστίνα Λαμπίρη: «Το έχω στημένο το μυαλό μου το πρότζεκτ που θέλω...

Η Χριστίνα Λαμπίρη εξομολογήθηκε πως θα ήθελε να επιστρέψει...

Ξέσπασε η Ηλιάνα Μαυρομάτη: «Είναι φρικτό αυτό που έγινε. Τι κατάχρηση!»

Η Ηλιάνα Μαυρομάτη, που φέτος πρωταγωνιστεί στην πετυχημένη σειρά...

Ο γιος του Γιώργου Τράγκα πούλησε τη βίλα του πατέρα του στη...

Ο γιος του Γιώργου Τράγκα,  Γιάννης πούλησε το ακίνητο που...

Εριέττα Κούρκουλου: Το συγκινητικό ποστ για τα 16 χρόνια χωρίς τον πατέρα...

Η Εριέττα Κούρκουλου έκανε ένα συγκινητικό ποστ με αφορμή...

Στρατιά αστυνομικών για Αδωνι, Ευγενία

Η καταγγελία των συνδικαλιστών της Φωκίδας μετά την «απόβαση» του ζεύγους σε σαλέ στον Παρνασσό – «Αν δεν μου ζητήσουν δημοσίως συγγνώμη, θα τους κάνω αγωγή» λέει ο βουλευτής της Ν.Δ.

Τις σοβαρές καταγγελίες των συνδικαλιστών αστυνομικών στη Φωκίδα, ότι «πέντε αστυνομικά τμήματα τριών νομών άδειασαν από προσωπικό» προκειμένου το ζεύγος Αδωνη Γεωργιάδη – Ευγενίας Μανωλίδου να απολαύσει την ολιγοήμερη «απόδρασή» του σε πολυτελέστατο σαλέ στον Παρνασσό, με πισίνες και spa, εξετάζει το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.! Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε οργισμένη ανακοίνωσή της -την οποία κοινοποιεί στη φυσική και στην πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.- η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδας, ζητεί να πληροφορηθεί ποιος έδωσε τη διαταγή για την πρωτοφανή αστυνομική κινητοποίηση, που φαίνεται πως εξασφάλισε νυχθημερόν την τριήμερη… γαλήνη του πρώην υπουργού και της συζύγου του.h5hw34gg 2

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Espresso», το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έλαβε σοβαρά υπόψη του τις καταγγελίες των συνδικαλιστών και έδωσε εντολή στο επιτελείο του να εξετάσει προσεκτικά το ζήτημα, προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς έγινε το προπερασμένο Σαββατοκύριακο στον Παρνασσό.

Ολα ξεκίνησαν όταν το ζεύγος Γεωργιάδη έκανε κράτηση σε πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα 39 ξεχωριστών διαμερισμάτων, με εσωτερικές εγκαταστάσεις αναψυχής, το οποίο εξασφαλίζει ησυχία και απομόνωση στους πελάτες. Βρίσκεται σε απόσταση περίπου 40 λεπτών από την Αράχοβα και σε υψόμετρο 1.300 μέτρων.

Κομφούζιο

Οπως υποστηρίζουν οι συνδικαλιστές, η παρουσία του βουλευτή της Ν.Δ. και της συζύγου του στην περιοχή είχε αποτέλεσμα να προκληθεί ένα άνευ προηγουμένου κομφούζιο στα πέντε τοπικά τμήματα (!), με αιφνιδιαστικές αλλαγές στις βάρδιες και αναστολή των ημερήσιων ρεπό των αστυνομικών. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, το «ντόμινο» με τις αλλαγές στα ωράρια υπηρεσίας επηρέασε τα αστυνομικά τμήματα της Αμφισσας, της Ιτέας, της Γραβιάς, της Αράχοβας και των Δελφών, με αποτέλεσμα να μείνουν με ελάχιστους αστυνομικούς για την προστασία των πολιτών.

Δέχθηκαν εντολές

Σύμφωνα με την καταγγελία των αστυνομικών της Φωκίδας, αστυφύλακες που είχαν βάρδια σε άλλα σημεία στην ευρύτερη περιοχή της Αράχοβας και της Αγόριανης δέχθηκαν εντολές από τους ανωτέρους τους να αφήσουν τις πεζές και εποχούμενες περιπολίες και να πάνε στα σπίτια τους, να φορέσουν… κοστούμια (!) και να μεταβούν στο ξενοδοχείο για να λάβουν μέτρα φύλαξης για τον Αδωνη Γεωργιάδη και την Ευγενία Μανωλίδου. Οπως ο ίδιος ο βουλευτής δήλωσε στην «Εspresso», είχε ενημερώσει αστυνομικό τμήμα του νομού ότι δεν θα είχε μαζί του τους τρεις μόνιμους αστυνομικούς που τον συνοδεύουν παντού.

Σημειώνεται ότι το τριήμερο 30 και 31 Ιανουαρίου και 1 Φεβρουαρίου, δηλαδή το επόμενο των εκλογών, ήταν ίσως το χειρότερο από πλευράς καιρικών συνθηκών στην περιοχή για τον φετινό χειμώνα, καθώς έβρεχε καταρρακτωδώς ενώ υπήρξε και μικρό πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αδωνις Γεωργιάδης και η Ευγενία Μανωλίδου δεν βγήκαν καν για βόλτα στην Αράχοβα ή στην Αγόριανη και έτσι οι αστυνομικοί που επιστρατεύτηκαν φέρεται ότι εκτέλεσαν την υπηρεσία τους σε εσωτερικό χώρο του πολυτελούς ξενοδοχείου και γύρω από αυτό.

Πάντως, σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει η «Espresso», δεν υπήρξε γραπτή εντολή για την επιτήρηση αστυνομικών στο πολυτελές ξενοδοχείο, ενώ και οι διαταγές στους αστυφύλακες που φρουρούσαν… κοστουμαρισμένοι τη ρεσεψιόν του συγκροτήματος και τον περιβάλλοντα χώρο δόθηκαν τηλεφωνικά από τους ανωτέρους τους.

Εξάλλου, σύμφωνα με την καταγγελία, οι περισσότεροι από τους αστυνομικούς είχαν ήδη αναλάβει αλλού υπηρεσία και αναγκάστηκαν να αφήσουν τα πόστα τους και στη συνέχεια να πάνε στο πολυτελές συγκρότημα για τη φύλαξη του βουλευτή και της συζύγου του.

h5hw34gg 4Η επιστολή που έστειλαν οι συνδικαλιστές Φωκίδας

«Οι αστυνομικοί δεν εκβιάζονται. Το θέμα δεν είναι για ποιον βουλευτή πρόκειται, αλλά ποιος έδωσε την εντολή για τη φρούρησή του» λέει ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδας Δρόσος Παρασκευάς. Με την επιστολή που κοινοποίησαν οι συνδικαλιστές προς τον αναπληρωτή υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμφισσας παραθέτουν μια σειρά από ερωτήματα:

«1oν: Υπήρξε γραπτή διαταγή για την προαναφερόμενη επιτήρηση; Εάν υπήρξε, πότε εκδόθηκε και από ποιον; 2oν: Τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες των αναφορών άφιξης και αναχώρησης επισήμου προσώπου; 3oν: Τροποποιήθηκε εκτάκτως η προγραμματισμένη υπηρεσία των συναδέλφων μας και όχι για τις ανάγκες της εμφανούς αστυνόμευσης; 4oν: Για μια ακόμη φορά καταστρατηγήθηκε ο κανονισμός που διέπει τη λειτουργία των ομάδων ΔΙΑΣ, ΠΚΕ και ΠΤΑ που αποτελούν την αιχμή του δόρατος στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας και μόνο για αυτό δεν χρησιμοποιούνται στη Φωκίδα; 5ον: Την ίδια ώρα που ελάμβαναν χώρα τα συγκεκριμένα γεγονότα, επηρεάστηκε η αστυνόμευση των υπόλοιπων περιοχών του Δήμου Δελφών; 6ον: Ποιος φέρει την ευθύνη για την ασφάλεια των συναδέλφων μας, οι οποίοι διατάχθηκαν και εκτέλεσαν υπηρεσία κατά μόνας, σε περιοχή που πριν λίγο καιρό αποτέλεσε το ορμητήριο επικίνδυνων κακοποιών και συνάδελφός μας από τη Βοιωτία πλήρωσε παρόμοιες διαταγές με τη ζωή του; Εάν έπρεπε να προστατευτεί σωστά ο εν λόγω βουλευτής, αυτό θα γινόταν με έναν αστυνομικό σε κάποιες βάρδιες; 7ον: Θα ερευνηθούν τα ανωτέρω καταγγελλόμενα σε βάθος από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.;». 

«Θα κάνω μήνυση, αν δεν ανασκευάσουν και δεν ζητήσουν δημοσίως συγγνώμη»

Με δήλωσή του στην «Espresso» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Αδωνις Γεωργιάδης αρνείται τις καταγγελίες της Ενωσης Αστυνομικών Φωκίδας και απειλεί με μηνύσεις και αγωγές. «Θα κάνω μήνυση στην Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδας αν δεν ανασκευάσουν, αν δεν μου ζητήσουν δημοσίως συγγνώμη. Θα τους ζητήσω αποζημίωση για ηθική βλάβη και τα χρήματα θα δοθούν στο Χαμόγελο του Παιδιού» είπε ο πρώην υπουργός και πρόσθεσε:

«Δεν χρησιμοποίησα κανέναν αστυνομικό, ούτε τους δικούς μου. Πήγα στην περιοχή χωρίς φρουρά, μόνο με τη γυναίκα μου, και έμεινα δύο μέρες μέσα στο δωμάτιο. Δεν βγήκα καθόλου έξω, ούτε για ένα λεπτό. Δεν περπάτησα πουθενά. Ούτε στην ταβέρνα πήγα. Ολα αυτά που έγιναν τα έμαθα σήμερα μέσα από την ανακοίνωση. Δεν έχω δει κανέναν αστυνομικό, δεν με φύλαξε κανείς και δεν είδα, ούτε ζήτησα κάποιο περιπολικό. Μίλησα το πρωί με τον διοικητή του τμήματος Ιτέας και ο ίδιος μού είπε πως όλα είναι ψευδή. Δεν υπήρχε καμία ειδική φρούρηση, δεν έχει γίνει τίποτα απ’ όλα αυτά που λένε».

Ο βουλευτής της Ν.Δ. παραδέχεται πάντως ότι είχε ενημερώσει για το πού θα βρίσκεται: «Το μόνο που έγινε ήταν ότι έστειλα ένα σήμα από το γραφείο μου ότι θα είμαι εκεί. Κι αυτό επειδή η Αντιτρομοκρατική μού έχει πει ότι είμαι στόχος και καλό θα είναι όπου πηγαίνω να ενημερώνω το τοπικό αστυνομικό τμήμα. Αυτό συμβαίνει για όπου πηγαίνω στην Ελλάδα. Εκανα χαρτί και ενημέρωνα πού θα είμαι».

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πριβέ «αποχαιρετισμός» στην τέως βασιλική οικογένεια!

Τα μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας, με πρώτη τη...

Κι όμως αυτό το ζευγάρι της ελληνικής σόουμπιζ έχει 30 χρόνια διαφορά και δεν φαίνεται καθόλου

Ο γνωστός πρωταγωνιστής βγήκε για ψώνια στο κέντρο της...

Κορίτσια, ο Μπάρκουλης είναι τρελά ερωτευμένος και το δείχνει

Έρωτας «φωτιά» για τον Νίκο Μπάρκουλη και τη Natasha...

Πανέμορφη η μητέρα πετυχημένης τραγουδίστριας

Μπορεί μαμά και κόρη να είναι κούκλες ωστόσο μεταξύ τους δεν μοιάζουν σχεδόν καθόλου. Το σίγουρο είναι πως ο χρόνος είναι φίλος

Επιχειρηματίας, πρώην σύζυγος τηλεπερσόνας με ύφος πολλά καρδιναλίων στο Μονακό

Αλαλούμ είναι η κατάσταση που επικρατεί στην κοσμική Αθήνα,...

Η άγνωστη «αδελφή» του Νίκου Ξανθόπουλου – Τα τελευταία του λόγια πριν μπει στο νοσοκομείο

Εννιά μέρες συμπληρώνονται σήμερα από το φευγιό του Νίκου...

Πτώση αεροσκάφους F-4: Αυτός είναι ο νεκρός συγκυβερνήτης Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας

Συγκλονισμένη η χώρα μας σήμερα με τη συντριβή του...

Η όμορφη δεσποινίδα της φωτογραφίας είναι σήμερα μια καταξιωμένη ηθοποιός της χώρας μας

Η όμορφη κοπέλα της φωτογραφίας είναι σήμερα καταξιωμένη ηθοποιός...