Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Μέσα στα «αποδυτήρια» της Εθνικής Ελλάδος

Πώς η νέα σειρά του Καπουτζίδη έκανε το κέρλινγκ άθλημα της μόδας – Γ. Καπουτζίδης: Μήνυμα ενθουσιασμού – Τι λένε οι τέσσερις πρωταγωνιστές για τον ρόλο τους

«Μήπως κάνετε μαθήματα κέρλινγκ;» Αυτή είναι η κύρια ερώτηση όσων τηλεφωνούν καθημερινά στους ιδιοκτήτες του παγοδρομίου Ice’n’skate στον Ελαιώνα, τους Ιωσήφ Καπετανίδη και Κώστα Κάπολα.erq34tq34t 2 Κι αυτό συμβαίνει από τότε που ο Γιώργος Καπουτζίδης με τη σειρά του Mega «Εθνική Ελλάδος» έφερε το παράξενο αυτό άθλημα -πολλοί το αποκαλούν «σκάκι επί πάγου» και έχει πατρίδα τη Σκωτία- στη μικρή μας οθόνη.

Μάλιστα από τη μέρα που η Σμαράγδα Καρύδη, η Κατερίνα Παπουτσάκη, η Κωνσταντίνα Μιχαήλ, η Μαριέλλα Σαββίδου και ο Γιώργος Καπουτζίδης πήραν τις σκούπες στα χέρια κι άρχισαν να γλιστρούν στον πάγο για χάρη της σειράς, το άθλημα έγινε πια της μόδας.

Ετσι, οι δύο ιδιοκτήτες του παγοδρομίου που φιλοξενεί τους πρωταγωνιστές τρεις μέρες την εβδομάδα, από τις 8.00 έως τις 18.00, -μετά καταφθάνουν τα παιδιά που μαθαίνουν καλλιτεχνικό πατινάζ- δεν προλαβαίνουν να απαντούν στις ερωτήσεις για το πότε παραδίδονται μαθήματα και πόσο στοιχίζουν.

Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος, λοιπόν, ο χώρος, που άνοιξε πέρσι τις πόρτες του, αποφάσισε να ξεκινήσει τις προπονήσεις κέρλινγκ και ψάχνει τους κατάλληλους καθηγητές αλλά και τον απαραίτητο εξοπλισμό. «Μας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι όσοι τηλεφωνούν είναι άντρες και γυναίκες από 20 μέχρι και 45 ετών. Το παγοδρόμιό μας λειτουργεί από Σεπτέμβριο μέχρι Ιούλιο κι έτσι όποτε θελήσει κάποιος να ασχοληθεί με το χόκεϊ, το καλλιτεχνικό πατινάζ και τώρα με το κέρλινγκ μπορεί να το πραγματοποιήσει» λέει ο Κώστας Κάπολας στην «Espresso».

Να σημειωθεί ότι όταν άρχισε να προβάλλεται η «Εθνική Ελλάδος», η ομάδα κέρλινγκ του Ντίσελντορφ, που απαρτίζεται από Ελληνες παίκτες, επικοινώνησε μέσω facebook με τον Γιώργο Καπουτζίδη. Οι ομογενείς μας του έστειλαν φωτογραφίες τους και τον πληροφόρησαν ότι πολλοί Ελληνες της διασποράς και κυρίως στον Καναδά έχουν κερδίσει μέχρι και χρυσό μετάλλιο, καθώς πρόκειται για σπορ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. «Ο πάγος έχει πολύ καλή ποιότητα λόγω του μπάμπλις (ειδικό ψεκαστικό μηχάνημα πάγου). Γιατί δεν δοκιμάζετε;» λέει ο ιδιοκτήτης και η συντάκτρια της «Εspresso» μπαίνει και αρχίζει να γλιστρά!

erq34tq34t 5Με πέτρες και σκούπες

* Το παγοδρόμιο είναι 800 τετραγωνικά μέτρα και σε σταθερή θερμοκρασία 3 βαθμών Κελσίου

* Κάθε πέτρα ζυγίζει 20 κιλά και είναι φτιαγμένη από γρανίτη σε εργοστάσια στη Σκωτία και την Ουαλία

* Οι σκούπες που χρησιμοποιούν οι αθλητές και οι φόρμες που φορούν κατασκευάζονται στην Ελβετία και στον Καναδά

* Τα παπούτσια είναι ειδικά. Στο ένα πόδι φοριέται το κρίπερ (παπούτσι που φρενάρει) και στο άλλο το σλίπερ (εκείνο που γλιστράει)

* Οι διαιτητές ελέγχουν τον χρόνο και οι αθλητές αυτορρυθμίζονται με στόχο να βάλουν την μπάλα στους σχεδιασμένους κύκλους πάνω στον πάγο. Οι αρχηγοί των ομάδων τσεκάρουν το σκορ.

* Οι 35χρονοι προπονητές από τη Ρουμανία Λίβιου και Ρεσβάν ήταν εκείνοι που έμαθαν κέρλινγκ στους πρωταγωνιστές της «Εθνικής Ελλάδος»

* Οι καλύτερες… αθλήτριες της «Εθνικής Ελλάδος» είναι η Σμαράγδα Καρύδη και η Κατερίνα Παπουτσάκη, οι οποίες έχουν κάνει μεγάλη πρόοδο.

* Ο Γιώργος Καπουτζίδης είδε πρώτη φορά το άθλημα στο Eurosport και από εκεί εμπνεύστηκε τη νέα τηλεοπτική δουλειά του, που άρχισε να τη γράφει το 2012. Για το σενάριο χρειάστηκε να ταξιδέψει στη Σκωτία προκειμένου να δει από κοντά πώς παίζεται το κέρλινγκ, ενώ επισκέφτηκε και την παγκόσμια ομοσπονδία στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας

erq34tq34t 3Μήνυμα ενθουσιασμού

«Ολοι με ρωτούν τι θέλω να πω με το κέρλινγκ. Λοιπόν, αυτό το άθλημα μπορούν να το παίξουν οι πάντες: άντρες, γυναίκες, νεαροί, ηλικιωμένοι, λεπτοί, παχουλοί, ψηλοί, κοντοί. Αν και εγώ έμαθα πιο δύσκολα από τα κορίτσια. Οσοι θέλουν να προχωρήσουν τη ζωή τους, να της δώσουν μια πινελιά χαράς, μια δεύτερη ευκαιρία, μπορούν. Είναι ένα άθλημα που περνά το μήνυμα της ευγένειας, του καθαρού αγώνα, του ενθουσιασμού. Αυτό σήμερα χρειαζόμαστε και στην Ελλάδα. Μέσα από τη σειρά έπρεπε να ειπωθούν κάποια θέματα για την ξενοφοβία, τον ρατσισμό, τη ματαιοδοξία που υπάρχει στον χώρο του θεάματος, για την ανατροφή των παιδιών και για το πώς μια γυναίκα διαλέγει να είναι μητέρα κνι όχι εργαζόμενη. Hθελα μέσω αυτής να εκφραστώ. Αν δεν μιλούσα, θα έσκαγα» λέει ο Γιώργος Καπουτζίδης και συμπληρώνει: «Σκοπός της δεν είναι να δικαιωθούν τα κορίτσια, γιατί στη ζωή δεν αποδίδεται πάντα η δικαιοσύνη».

Τι λένε οι τέσσερις πρωταγωνίστριες για τον ρόλο τουςerq34tq34t 7 0

«Δεν ήξερα καν τι σημαίνει η λέξη “κέρλινγκ”. Με τα αθλήματα δεν τα πάω καλά. Το προσπάθησα με μεγάλο τρόμο. Με το που μπήκα στον πάγο και άρχισα να γλιστράω λέω ‘”το κατέχω το άθλημα”. Εκεί με βρήκε και η τούμπα. Επεσα με το πίσω μέρος του κεφαλιού και έκανα καρούμπαλο. Από τότε πήρα ένα μάθημα: να μην ξεθαρρεύω» λέει η Κατερίνα Παπουτσάκη. «Εχω ταυτιστεί τόσο πολύ με την ηρωίδα μου που όταν μιλάει, νιώθω ότι εκφράζω τη δικιά μου σκέψη. Φουσκώνω από υπερηφάνεια, όταν λέω αλήθειες για τον χώρο της σοουμπίζ».

«Δεν ξέρω τι θα γίνει, αλλά μετά την “Εθνική Ελλάδος” η χώρα μας πρέπει να συμμετέχει στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο κέρλινγκ. Να μπαίνουμε χωρίς λόγο στους 3 βαθμούς Κελσίου;» δηλώνει γελώντας η Σμαράγδα Καρύδη και ευχαριστεί τον Γιώργο Καπουτζίδη. «Μου έδωσε δύο από τους ωραιότερους τηλεοπτικούς ρόλους στη ζωή μου, της Ντάλιας και της Νίκης. Ο Γιώργος λέει ότι έμαθα κέρλινγκ πιο γρήγορα απ’ όλους για να στήνομαι ωραία στην κάμερα. Εχουμε και φιλαρέσκεια!»

«Λόγω… ηλικίας, το κέρλινγκ μού φαίνεται πολύ δύσκολο. Να σας πω την αλήθεια, δείλιασα όταν μου είπαν για τον ρόλο. Ο πάγος ήταν η αιτία να σκεφτώ και να πω “όχι” στην αρχή. Αναρωτήθηκα: “Λες να σπάσω κανένα πόδι; Μεγάλη μουρλαμάρα θα κάνω”. Μετά πήρα τα πάνω μου» επισημαίνει η Κωνσταντίνα Μιχαήλ και προσθέτει: «Η Φρόσω μιλά για τον ρατσισμό. Μέσα από την τέχνη περνούν εικόνες που αγγίζουν πολλούς ανθρώπους. Ο Γιώργος Καπουτζίδης γράφει πολύ ώριμα για αξίες και ιδανικά».

«Μόνο το κέρλινγκ στις… μπούκλες των μαλλιών ήξερα» τονίζει η Κύπρια Μαριέλλα Σαββίδου. «Οταν μου είπε ο Γιώργος για το άθλημα, έβαλα βίντεο στο YouTube και όταν το είδα, έσκασα στα γέλια και μετά στις… τούμπες. Επεσα και χτύπησα τον κόκκυγα. Ξεπέρασα σε μια σκηνή τον εαυτό μου. Ο Γιώργος μού είπε ότι η Στάλω είναι η ξενοιασιά της ζωής, η αθωότητα. Ετσι την υποδύομαι. Μου ζήτησε να μιλάω κυπριακά, με την τονικότητα και τη γρηγοράδα μας. Μάλιστα όταν έγραφε τον ρόλο, ζητούσε τη βοήθειά μου για του πω ελληνικές λέξεις στα κυπριακά».

Μαρία Ανδρέου
Φωτό: Δημ. Γκολφομήτσος 

{{-PCOUNT-}}24{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....