Ιδιωτικοποίηση τέλος με εντολή του Λαφαζάνη!

Απόλυτη εφαρμογή του προγράμματος εξήγγειλε ο υπουργός στη Βουλή και άφησε αιχμές για τον Βαρουφάκη και το Μνημόνιο

Αποστάσεις από τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη πήρε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης από το βήμα της Βουλής, κατά την ομιλία του επί των προγραμματικών δηλώσεων, αφού έβαλε φρένο στις προγραμματισμένες ιδιωτικοποιήσεις -κυρίως- στο πεδίο της ενέργειας.

Παράλληλα άνοιξε τον φάκελο του Ελληνικού αλλά και των μεταβιβάσεων της ΑΤΕ και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην Τράπεζα Πειραιώς και στη Eurobank, αντίστοιχα.

«Τέλος τα μνημόνια και η τρόικα, θα εφαρμόσουμε πλήρως, απολύτως και κατά γράμμα το πρόγραμμά μας, το οποίο δεν τεμαχίζεται ούτε διαιρείται» τόνισε ο κ. Λαφαζάνης.

Μετά τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών ότι οι αποκρατικοποιήσεις που δεν έχουν ξεκινήσει θα εξεταστούν μία προς μία και θα ληφθούν αποφάσεις κατά περίπτωση, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης έσπευσε να βγάλει από το κάδρο όλες τις εταιρίες που ανήκουν στο χαρτοφυλάκιό του. Συγκεκριμένα:

• Δεν πρόκειται να προχωρήσει η πώληση του ΑΔΜΗΕ.

• Αναστρέφεται το σπάσιμο της ΔΕΗ («μικρή ΔΕΗ») και σταματάει η διαδικασία αποκρατικοποίησης.

• Ανασυγκροτείται η ΔΕΠΑ και παύει η διαδικασία αποκρατικοποίησης.

• Μπαίνει φρένο στην πώληση των ΕΛ.ΠΕ.

• Η πώληση του ΔΕΣΦΑ θα εξεταστεί με βάση την απόφαση της Κομισιόν.

• Δημιουργείται Δημόσιος Φορέας Ερευνας και Εκμετάλλευσης των Υδρογονανθράκων, ενώ θα επανεξεταστούν οι διαγωνισμοί για τα θαλάσσια οικόπεδα.

Επιπλέον, ο κ. Λαφαζάνης χαρακτήρισε σκάνδαλο την πώληση του Ελληνικού, ξεκαθαρίζοντας ότι ο σχετικός φάκελος θα επανεξεταστεί, με πρόθεση της κυβέρνησης να ακυρωθεί. «Κόκκινη κάρτα» έβγαλε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και στην Επένδυση Χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, συμπληρώνοντας ότι θα ληφθεί μέριμνα για τους εργαζομένους στα μεταλλεία, ενώ ανάλογη στήριξη θα δοθεί στους εργαζομένους της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, η οποία θα παραμείνει εν ζωή, με στόχο και τη στήριξη των τευτλοπαραγωγών.

Η τρόικα

«Αν υπάρχουν ακόμα δύσπιστοι μήπως εφαρμόσουμε μέρους του μνημονίου σε ποσοστό 50-60% ή 70%, τους διαβεβαιώνουμε: Κύριοι, μην ανησυχείτε.

»Τα μνημόνια και η τρόικα τέλος! Το πρόγραμμά μας θα το εφαρμόσουμε πλήρως, απολύτως και κατά γράμμα. Το πρόγραμμά μας δεν είναι σημαία ευκαιρίας, ώστε να το περιφέρουμε στα ευρωπαϊκά όργανα και να το αλλάζουμε όπως τα πουκάμισα.

Το πρόγραμμά μας δεν τεμαχίζεται, δεν διαιρείται, δεν χωρίζεται» είπε σε κάποιο σημείο της ομιλίας του ο κ. Λαφαζάνης, αφήνοντας αιχμές κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Οσον αφορά τις υπόλοιπες εξαγγελίες της αρμοδιότητας του υπουργείου του, μεταξύ άλλων τόνισε:

• Δωρεάν ρεύμα 300 KW ανά μήνα σε 300.000 νοικοκυριά που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.

• Αναβάθμιση του ρόλου της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας. 

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ