Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Οι 50 αποχρώσεις της… απογοήτευσης σε πρώτη προβολή

Το βράδυ της Τσικνοπέμπτης οι κινηματογράφοι υποδέχτηκαν κοριτσοπαρέες που άλλα περίμεναν και άλλα (δεν) είδαν

Βράδυ Πέμπτης, πρώτη ημέρα προβολής για το ελληνικό κοινό της πολυαναμενόμενης ταινίας «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι», και η «Espresso» μπήκε στις αίθουσες των σινεμά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προκειμένου να παρακολουθήσει την κινηματογραφική μεταφορά της best seller τριλογίας και να καταγράψει τις αντιδράσεις και τις εντυπώσεις των θεατών. 3e34qrt 2Στην Αθήνα, σε έναν από τους μεγαλύτερους κινηματογράφους, οι παρέες των κοριτσιών έκαναν… απόβαση. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και σε σινεμά της Θεσσαλονίκης, όπου επίσης η παρακολούθηση της πρεμιέρας αποδείχτηκε γυναικεία υπόθεση! Σε κινηματογράφο των βορείων προαστίων παρέες 20χρονων κοριτσιών πήραν θέση μέσα στην αίθουσα και περίμεναν με αγωνία και μεγάλες προσδοκίες να δουν στη μεγάλη οθόνη όλο το «μεγαλείο» του πάμπλουτου και όμορφου νεαρού επιχειρηματία κ. Γκρέι, να κάνει πράξη τις σαδομαζοχιστικές του φαντασιώσεις πάνω στην «άσπιλη» και άκρως γοητευτική νεαρή φοιτήτρια Αναστέζια. Η ταινία ξεκίνησε και τα λεπτά περνούσαν χωρίς να προβάλλεται ούτε μία σκηνή ερωτικού περιεχομένου. Τα κοριτσόπουλα μιλούσαν μεταξύ τους ψιθυριστά. Και ενώ το ζευγάρι ερχόταν όλο και πιο κοντά στη μεγάλη οθόνη, οι θεατές που παρακολουθούσαν εναγωνίως να αρχίσουν οι ερεθιστικές στιγμές άρχισαν σιγά σιγά να απογοητεύονται. Τότε ξεκίνησαν οι πρώτες… φωνές!

«Αρλεκιν βλέπουμε;»

«Τι είναι αυτό, ρε παιδιά; Αρλεκιν βλέπουμε;» αναφώνησε μια κοπέλα από τα πίσω καθίσματα, ενώ μια άλλη -μάλλον πιο υπομονετική- είπε στη φίλη της που καθόταν στο διπλανό κάθισμα: «Πού θα πάει; Δεν μπορεί, κάτι θα δείξει στο τέλος. Λίγο μυστήριο θέλουμε, λίγη ατμόσφαιρα, ρε παιδί μου»!

Μάταια όμως. Οι πρωταγωνιστές της ταινίας, που σε κάθε περίπτωση δεν ήταν… αποκαλυπτικοί στις πιο «ζεστές» στιγμές τους, απογοήτευσαν την πλειονότητα των θεατών. «Χάλια, χάλια χάλια», «Η απόλυτη ξενέρα», «Βρε, τι πάθαμε σήμερα;», «Μόνο από κορμί “λέει” ο πρωταγωνιστής» ήταν μερικά από τα σχόλια που ξεστόμισαν οι νεαρές Αθηναίες την ώρα της προβολής. Κάποιες μάλιστα δεν δίστασαν ακόμα και να φύγουν λίγο πριν από το φινάλε της, «βρίζοντας» για τον ντόρο που προκλήθηκε πριν από την πρεμιέρα, αφού όπως έλεγαν: «Είναι κοροϊδία όσα ακούστηκαν, ότι θα δούμε σε εικόνα τις μυστηριώδεις και ερωτικές στιγμές που υπάρχουν στις σελίδες της τριλογίας»! Δύο ώρες και λίγα λεπτά μετά η ταινία ολοκληρώθηκε. Οι περισσότερες κοπέλες σηκώθηκαν από τις θέσεις τους κατσουφιασμένες, χαρακτηρίζοντας απλώς την ταινία «καλή».

Tσιρίδες και πονηρά χαμόγελα στις αίθουσες της Θεσσαλονίκης

Οι κοριτσοπαρέες κυριάρχησαν και στη Θεσσαλονίκη στην πρεμιέρα της πολυσυζητημένης ταινίας «50 Αποχρώσεις του Γκρι». Μεταξύ των θεατών υπήρξαν Θεσσαλονικιές που δήλωσαν ενθουσιασμένες και άλλες που προσήλθαν στην αίθουσα με υψηλές προσδοκίες, οι οποίες τελικά -αν και δεν διαψεύστηκαν εντελώς- σίγουρα δεν συμβάδισαν με αυτό που τελικά είδαν. Πάντως σε κάθε περίπτωση φαίνεται ότι τα κορίτσια της συμπρωτεύουσας απόλαυσαν την έξοδό τους! Απόδειξη ήταν οι… τσιρίδες μέσα στην κινηματογραφική αίθουσα, τα πονηρά χαμόγελα και η πολλή διάθεση. Οι εντυπώσεις και οι αντιδράσεις ήταν έντονες.

Απότομο τέλος

«Περιμέναμε να βγει στις αίθουσες η ταινία πολύ καιρό. Είχαμε διαβάσει τα βιβλία, είχαμε δει το τρέιλερ, που ήταν συναρπαστικό, και θέλαμε να τη δούμε στην οθόνη. Μπορεί το τέλος να ήταν λίγο απότομο και πολλά πράγματα από τα βιβλία να μην μπήκαν στην ταινία, αλλά δεν μετανιώσαμε καθόλου που ήρθαμε» συμφώνησαν η Ασπα Μαυρίδου και η Ανθή Βαφειάδου λίγα λεπτά αφότου οι τίτλοι τέλους έπεσαν σε κεντρικό κινηματογράφο της Θεσσαλονίκης. 3e34qrt 1Λίγο πιο πέρα μια χαρούμενη παρέα κοριτσιών σε mood καρναβαλιού δήλωσε ενθουσιασμένη. «Ο κόσμος τσίριζε και χειροκροτούσε μέσα στην αίθουσα. Πρέπει όλοι να έρθουν να τη δουν. Ηταν καταπληκτική!» είπαν με μια φωνή.

Η Δώρα Κωστάκη, η Κασσιανή Ιγνατίδου και η Θένια Μυλοπούλου ήταν από τις πρώτες που έσπευσαν να κάνουν κράτηση για να δουν τις «50 Αποχρώσεις του Γκρι» στην πρεμιέρα της.

«Μας εντυπωσίασε το τρέιλερ και η τόσο μεγάλη διαφημιστική προβολή της ταινίας. Δεν έχουμε διαβάσει το βιβλίο, αλλά είχαμε μεγάλη περιέργεια να δούμε τι είναι αυτό για το οποίο μιλάνε όλοι» σημείωσαν χαρακτηριστικά.

Γιούλη Σταρίδα
Φωτό: Βαγγέλης Μασιάς

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...