Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Τουριστικοί προορισμοί με μάσκες και κομφετί!

Ποιες πόλεις έβαλαν τα αποκριάτικά τους και περιμένουν τους επισκέπτες για τρελό ξεφάντωμα

Στην ελληνική συνήθεια της… τελευταίας στιγμής ποντάρουν οι ξενοδόχοι, ώστε να δουν τις επιχειρήσεις τους γεμάτες κόσμο κατά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, ελπίζοντας να έχουν σύμμαχο και τον καλό καιρό. Σε γενικές γραμμές οι πληρότητες των ξενοδοχείων προδιαγράφονται ικανοποιητικές, τόσο στις πόλεις που φημίζονται για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις τους όσο και σε δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς.

Ωστόσο οι επιχειρηματίες του χώρου εκτιμούν ότι πολλά θα εξαρτηθούν από τις οικονομικές εξελίξεις και τις καιρικές συνθήκες. Ο εορτασμός της Αποκριάς με τα παραδοσιακά γλέντια και η αργία της Καθαράς Δευτέρας αποτελούσαν πάντα μια καλή αφορμή για μια ολιγοήμερη «απόδραση». Ετσι και φέτος αρκετοί είναι εκείνοι που έχουν προγραμματίσει ταξίδι είτε σε πόλεις όπως η Πάτρα και η Ξάνθη, όπου διοργανώνονται πλούσιες καρναβαλικές εκδηλώσεις, είτε σε προορισμούς όπως η Αράχοβα και τα Καλάβρυτα, που συνδυάζουν τα Κούλουμα με το σκι και τις βόλτες στο βουνό. Σε ορισμένες περιοχές οι πληρότητες βρίσκονται ήδη σε υψηλά επίπεδα και σε άλλες όχι. Σχεδόν παντού όμως οι κρατήσεις περιορίζονται σε μία ή δύο διανυκτερεύσεις, ενώ οι ξενοδόχοι υπογραμμίζουν ότι ο κόσμος εμφανίζεται «κουμπωμένος» και αρκετοί περιμένουν να δουν πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στην οικονομία προκειμένου να προχωρήσουν σε κρατήσεις.

4rw345tes 1Πάτρα: Η «βασίλισσα του καρναβαλιού» αποτελεί σταθερά τον υπ’ αριθμόν 1 προορισμό για το συγκεκριμένο τριήμερο. «Υπάρχει ενδιαφέρον για τις Απόκριες για όλα τα ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής» λέει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Αχαΐας Δημήτρης Διαμαντόπουλος και προσθέτει: «Εμείς οι Ελληνες είμαστε της τελευταίας στιγμής. Πιστεύω ότι αν ο καιρός βοηθήσει, το τριήμερο της Αποκριάς θα είναι γεμάτα τουλάχιστον τα ξενοδοχεία μέσα στην πόλη». Το κόστος για ένα δίκλινο με πρωινό ξεκινά από τα 60 ευρώ.


4rw345tes 7Ξάνθη: 
«Υπάρχει ζήτηση, αλλά τα πράγματα είναι πιο μουδιασμένα σε σχέση με άλλες χρονιές. Οι περισσότεροι ενδιαφέρονται για διαμονή της μιας νύχτας, το πολύ δύο, ενώ παλιά ήταν για τρεις, τέσσερις ή και περισσότερες» σημειώνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης Κώστας Χατζηκωνσταντίνου. «Εκτός από το ξακουστό καρναβάλι η Ξάνθη προσφέρει και πολύ ελκυστικές τιμές και προσφορές σε καταλύματα» τονίζει ο ίδιος. Δίκλινο με πρωινό μπορεί να βρει κανείς με 40 ευρώ.

4rw345tes 5Ρέθυμνο: Αρκετές είναι οι κρατήσεις που έχουν ήδη γίνει στα ξενοδοχεία του Ρεθύμνου, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου Ξενοδόχων Μανώλης Τσακαλάκης. «Αφορούν διαμονή για μια δυο βραδιές. Οι περισσότερες είναι για ένα βράδυ και προέρχονται από πελάτες εντός Κρήτης, υπάρχουν όμως και πελάτες από άλλες περιοχές, που έρχονται για δυο τρεις μέρες». Οπως σημειώνει ο ίδιος, πέρυσι η πληρότητα είχε αγγίξει το 70-75% και το καρναβάλι είχε αναδειχθεί δεύτερο σε συμμετοχή ύστερα από αυτό της Πάτρας. Το κόστος διαμονής σε δίκλινο με πρωινό ξεκινά από 30-35 ευρώ για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και από 40-45 ευρώ για τα ξενοδοχεία.

4rw345tes 6Κοζάνη: Η φημισμένη για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις της πόλη της Μακεδονίας δεν υποδέχεται επισκέπτες μόνο από τις γύρω περιοχές. «Ο κόσμος έρχεται πλέον οργανωμένα, με πρακτορεία, συνήθως από την Αθήνα και από κάποια νησιά» λέει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ιάκωβος Παντελίδης. Τα ως τώρα στοιχεία δείχνουν ότι οι περισσότεροι εκδρομείς θα περιοριστούν σε δύο διανυκτερεύσεις, ενώ ο κ. Παντελίδης εκτιμά ότι τελικά η πληρότητα θα αγγίξει το 80%. Το δίκλινο με πρωινό ξεκινά από τα 60 ευρώ.

Αράχοβα: «Οι κρατήσεις είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο 75% και η τάση είναι ανοδική» λέει ο δήμαρχος και πρόεδρος της τοπικής 4rw345tes 2Ενωσης Ξενοδόχων Γιάννης Γεωργακός. Ο ίδιος δηλώνει αισιόδοξος, καθώς η Αράχοβα μπορεί να μην έχει το δικό της καρναβάλι, αλλά βρίσκεται πολύ κοντά σε μέρη όπως η Αμφισσα, το Γαλαξίδι και το Δίστομο, που είναι γνωστά για τα αποκριάτικα έθιμά τους. Επίσης πόλο έλξης αποτελεί το εκσυγχρονισμένο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού. Για ένα δίκλινο με πρωινό οι τιμές ξεκινούν από τα 45 ευρώ, ενώ μια μέση τιμή σε ξενοδοχείο είναι γύρω στα 90 ευρώ.

Καλάβρυτα: Η εγγύτητα προς την Αθήνα και το χιονοδρομικό κέντρο φαίνεται πως αντισταθμίζουν την απουσία καρναβαλικών εκδηλώσεων στα Καλάβρυτα. «Εχουμε ακόμη αρκετά δωμάτια, καθώς η πληρότητα είναι γύρω στο 65-70%. Απ’ ό,τι βλέπουμε, πάμε σε κρατήσεις της τελευταίας στιγμής» λέει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Κωνσταντίνος Δαφαλιάς. Οι κρατήσεις αφορούν δύο τρεις διανυκτερεύσεις, αλλά ζήτηση καταγράφεται και για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο λόγω… Αγίου Βαλεντίνου. Τα δίκλινα με πρωινό ξεκινούν από 50 ευρώ.

Χαλκιδική: Στα Σήμαντρα και στον Πολύγυρο επικεντρώνεται το ενδιαφέρον των εκδρομέων -κυρίως από τη Θεσσαλονίκη- που θα επιλέξουν τη Χαλκιδική για το τριήμερο. «Σήμερα η πληρότητα είναι γύρω στο 50%. 4rw345tes 3Δεν είναι καλή και οφείλεται στην αναταραχή που υπάρχει αυτή την περίοδο. Ο κόσμος είναι σφιγμένος» αναφέρει ο πρόεδρος της τοπικής Ενωσης Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος. Οι κρατήσεις αφορούν μία δύο διανυκτερεύσεις και οι τιμές ξεκινούν από τα 50 ευρώ για δίκλινο με πρωινό.

Τρίκαλα Κορινθίας: Ο κοντινός στην Αθήνα προορισμός είναι ο μεγάλος κερδισμένος της φετινής Αποκριάς. «Το τριήμερο είναι κλεισμένα τα πάντα και επειδή ο κόσμος δεν βρίσκει δωμάτιο, έχουν κλειστεί τα πάντα και για το Σαββατοκύριακο του Αγίου Βαλεντίνου!» λέει ο πρόεδρος της τοπικής Ενωσης Επαγγελματιών Νίκος Θεοδωράτος. Οπως σημειώνει ο ίδιος, το πιο σημαντικό είναι ότι ικανοποιητική ζήτηση υπάρχει και για τις καθημερινές, με την πληρότητα να αγγίζει το 50%. Σαββατοκύριακα και αργίες οι τιμές ξεκινούν από τα 75 ευρώ, ενώ τις καθημερινές από τα 60 ευρώ.


{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...