Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ενταλμα σύλληψης για το σχέδιο κατά Καραμανλή!

Ενταλμα για τον William Β. για την υπόθεση τηλεφωνικών υποκλοπών στον Κώστα Καραμανλή

Σε νέα τροχιά, με τις εξελίξεις να αναμένονται ραγδαίες, μπαίνει η ανάκριση για την υπόθεση των υποκλοπών και της δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή!

Από χθες το πρωί είναι και επίσημα καταζητούμενος από τις ελληνικές δικαστικές Αρχές πρώην υπάλληλος της αμερικανικής πρεσβείας της Αθήνας, ο οποίος θεωρείται ο ιθύνων νους του σκανδάλου των υποκλοπών, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή στο «σχέδιο Πυθία» για τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού.

Εις βάρος του 65χρόνου William Β. (τα πλήρη στοιχεία του θα δοθούν τις επόμενες ημέρες στη δημοσιότητα) εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για το αδίκημα της διακεκριμένης κατασκοπίας την περίοδο 2004-2005 από τον ανακριτή Δημήτρη Φούκα.

Από την έρευνα του επίμονου δικαστή προέκυψε πως το εν λόγω πρόσωπο ήταν επιχειρησιακό στέλεχος του κλιμακίου της CIA στην Αθήνααπό τα μέσα της δεκαετίας του ’90.

Ο William B. φέρεταιμε τη συνδρομή της συζύγου του νααγόρασε στις 8 Ιουνίου του 2004 (δύο μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες) από κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στην Ακτή Μιαούλη, στον Πειραιά, τέσσερις συσκευές και συνδέσεις κινητών τηλεφώνων, οι τρεις εκ των οποίων χρησιμοποιήθηκαν ως καρτοκινητά-σκιές στην υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών. Τις συνδέσεις αγόρασε πρόσωπο με στοιχεία «Μάρκος Πέτρου», τα οποία αποδείχθηκαν ψευδή.

Η επίμαχη σύνδεση 

Η τέταρτη σύνδεση έμελλε να είναι ο «αδύναμος κρίκος» για τον δράστη της υπόθεσης. Οπως έδειξε η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, η επίμαχη σύνδεση που αγοράστηκε από την Ακτή Μιαούλη ενεργοποιήθηκε και σε δεύτερη συσκευή, από την οποία είχε ενεργοποιηθεί και άλλη σύνδεση με στοιχεία συνδρομητή «Πρεσβεία ΗΠΑ, Βασιλίσσης Σοφίας 91». Στη δικογραφία της υπόθεσης περιλαμβάνεται και μαρτυρία-φωτιά της υπεύθυνης του καταστήματος, η οποία αναγνώρισε τη σύζυγο του William B. ως το πρόσωπο που έκανε την επίμαχη αγορά!

Ο εν λόγω Αμερικανός υπήκοος, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας, δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Τον Μάρτιο του 2005, όταν αποκαλύφθηκαν οι υποκλοπές, απομακρύνθηκε από την Ελλάδα μέχρι να κοπάσει ο θόρυβος και επέστρεψε τον Αύγουστο του 2005, αποκτώντας μάλιστα επίσημη διπλωματική ιδιότητα ως πρώτος γραμματέας της πρεσβείας της ΗΠΑ!

Επίσης φέρεται ότι συμμετείχε το 2003 σε επιχείρηση με την κωδική ονομασία «δίχτυ» για την απομάκρυνση ποσότητας εκρηκτικών από την πρεσβεία του Ιράκ.

Επιπλέον ο ανακριτής έχει εντοπίσει και το κτίριο-στρατηγείο των δραστών στα νότια προάστια, στο οποίο είχαν τοποθετηθεί ειδικές κεραίες, η μία εκ των οποίων είχε αφαιρεθεί και εκτιμάται πως λειτουργούσε ως υποδοχέας πληροφοριών. Το καλοκαίρι του 2014 ο δικηγόρος του William Β. επισκέφθηκε τον ανακριτή προκειμένου να τον ενημερώσει ότι ο πελάτης του πρόκειται να προσέλθει και να συνεργαστεί με την ανάκριση δίνοντας ενδεχομένως χρήσιμες πληροφορίες, ωστόσο έκτοτε τα ίχνη του χάθηκαν… 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...