Οι γυναίκες δεν «ακούν» την καρδιά!

Πολλές στη μέση ηλικία αγνοούν τα συμπτώματα της στηθάγχης

Μπορεί να προσέχουν πολύ τους δικούς τους ανθρώπους, φαίνεται όμως ότι μάλλον δεν προσέχουν αρκετά τον εαυτό τους. Ο λόγος για τις γυναίκες, οι οποίες -σύμφωνα με νέα μελέτη- συχνά δεν δίνουν αρκετή σημασία στην υγεία της καρδιάς τους, με αποτέλεσμα να εμφανίζουν στηθάγχη στη μέση ηλικία χωρίς να το αντιλαμβάνονται έγκαιρα.

Τη διαπίστωση αυτή έκαναν ερευνητές από το πανεπιστήμιο Loyola, οι οποίοι στη σχετική ανακοίνωσή τους εξηγούν ότι στην περίπτωση στηθάγχης ο πόνος μπορεί να είναι αρκετά ήπιος, γεγονός που εξηγεί τον λόγο για τον οποίο οι γυναίκες συχνά τον αγνοούν. Στα συμπτώματα της στηθάγχης ανήκουν επίσης η αίσθηση πίεσης στο στήθος, η ναυτία, η ζαλάδα, η δυσκολία στην αναπνοή και την κίνηση του σαγονιού, του λαιμού ή του αριστερού χεριού.

Οι επιστήμονες τονίζουν επίσης ότι όσο περνά ο καιρός ο έλεγχος της στηθάγχης γίνεται όλο και πιο δύσκολος, γι’ αυτό οι γυναίκες θα πρέπει να προστατεύουν τον εαυτό τους, κάνοντας καλή διατροφή, πηγαίνοντας στον γιατρό όταν έχουν κάποια ενόχληση και διατηρώντας το βάρος τους σε φυσιολογικά επίπεδα.

Φρέσκα φρούτα

Επίσης, όσο μεγαλώνουν θα πρέπει να προτιμούν τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά και να αποφεύγουν τις λευκές τροφές, όπως το ψωμί, το ρύζι, τη ζάχαρη, τα ζυμαρικά αλλά και το γάλα (από μια ηλικία και μετά δεν μεταβολίζεται λόγω της λακτόζης που περιέχει, με αποτέλεσμα να ευθύνεται συχνά για τον σχηματισμό θρόμβων).

Ακόμη θα πρέπει να αποφεύγεται η μεγάλη κατανάλωση κόκκινου κρέατος και τροφίμων που έχουν υποστεί επεξεργασία, επειδή περιέχουν πολλά τρανς λιπαρά που αυξάνουν τη χοληστερόλη. Τέλος, σημαντική βοήθεια για να αποφύγει κανείς τη στηθάγχη προσφέρουν η σωματική κίνηση, η ψυχική ηρεμία, η διακοπή του καπνίσματος, ο καλός ύπνος και η καταπολέμηση του άγχους, το οποίο μπορεί να προκαλέσει ακόμη και φλεγμονή, η οποία ευθύνεται για τα καρδιολογικά προβλήματα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ