Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Αέρινη η Ελενα Τοπαλίδου για το brand Kourbela

Η Ελενα Τοπαλίδου έκλεψε την παράσταση και ως μοντέλο...

Η North Star Entertainment παρουσιάζει τα σχέδια του Project VORIA του νέου...

Τα επίσημα σχέδια και τη στρατηγική της για το...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Σίμος βλέπει την φωτογραφία του Ντίνου

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

«Περιμένω τον Βασίλη να γυρίσει σπίτι»

Η σύζυγος του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Ελένη Παπαγεωργοπούλου ελπίζει ότι σήμερα θα αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

Φιλελλήνων 28 χθες, στο χιονισμένο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. 245y35yy45y4Στο γραμματοκιβώτιο και στην εξώπορτα της μεζονέτας το όνομα είναι γνωστό: Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Η σύζυγος του πρώην δημάρχου Ελένη μάς υποδέχεται με συγκρατημένο χαμόγελο.

«Συγγνώμη για την ακαταστασία, αλλά καθαρίζω το σπίτι. Av ο Βασίλης επιστρέψει, θέλω όλα να είναι άψογα» ομολογεί με θέρμη στην είσοδο τους σπιτιού, το οποίο μοιράζεται το ζεύγος τα τελευταία τουλάχιστον 20 χρόνια.

Σήμερα το μεσημέρι ο πρώην δήμαρχος θα παρουσιαστεί ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών Θεσσαλονίκης και η σύζυγός του δεν μπορεί να κρύψει την αγωνία της.

e2q34twtg 1Οι δικαστές καλούνται να αποφασίσουν αν θα αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι να ληφθεί η απόφαση του Αρείου Πάγου, όπου έχει καταθέσει αίτηση αναίρεσης της ποινής (κάθειρξη 12 ετών για απλή συνέργεια στην υπεξαίρεση των 17.900.000 ευρώ από το ταμείο του δήμου) που του επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης. Για την εν λόγω υπόθεση ο «φτερωτός» γιατρός βρίσκεται σχεδόν δύο χρόνια τώρα έγκλειστος στις φυλακές Διαβατών. Για την ακρίβεια, όπως λέει η Ελένη Παπαγεωργοπούλου: «Στις 27 Φεβρουαρίου συμπληρώνονται δύο χρόνια. Τι να σας πω, ήταν μια πλήρης ανατροπή της ζωής μας. Κάτι που δεν είχε περάσει ούτε από τους χειρότερους εφιάλτες του μυαλού μας. Εγώ αυτά τα δύο χρόνια εκτίω ποινή μέσα στο σπίτι μου. Δεν πηγαίνω πουθενά. Βγαίνω από εδώ για να πάω στα Διαβατά δύο φορές την εβδομάδα, πηγαίνω στο σούπερ μάρκετ, που είναι στα 100 μέτρα μακριά, και τέλος». Οταν η κουβέντα φτάνει στη φυλακή, μιλάει για τραγικές συνθήκες.

Συνθήκες κράτησης

«Οταν δέκα άτομα μένουν σε έναν χώρο που είχε σχεδιαστεί για τέσσερις, όταν προαυλίζονται σε έναν διάδρομο 200 άτομα, τα οποία καπνίζουν, φωνάζουν, γελούν, βρίζουν και μαλώνουν, με τη θέρμανση να ανάβει μία ώρα την ημέρα, τι να πει κανείς… Από τις ανάσες τους ζεσταίνονται. Το τραγικό για τον Βασίλη είναι το ψυχολογικό. Το ότι δέχτηκε ένα τόσο μεγάλο χτύπημα στην ηθική του. Πιστεύει όμως στη δικαίωση. Να σας πω μόνο τι μου είπε πρόσφατα στο νοσοκομείο» συνεχίζει με φωνή τρεμάμενη και τα μάτια γεμάτα δάκρυα.

«Με παρακάλεσε πως ακόμη και αν πεθάνει, να συνεχίσω τη δικαστική μάχη μέχρι την τελική του αθώωση. “Δεν θέλω να το εγκαταλείψεις. Θέλω να πας μέχρι το τέλος” μου είπε» προσθέτει.

Η στιγμή της απόφασης του Εφετείου ήταν η πιο δύσκολη. «Ο Βασίλης έχει μια αθλητική έκφραση που λέει συχνά από το μποξ: γκρογκί. Αυτό ακριβώς ήμουν εκείνη τη στιγμή. Αισθάνθηκα ότι καταρρέουν τα πάντα. Σαν να δέχτηκα γροθιά. Δεν ήξερα πού βρισκόμουν, δεν ήξερα τι θα κάνω, πώς θα συνεχίσω τη ζωή μου» λέει η ίδια.

Δύσκολες και οι νύχτες. «Ο ύπνος ήταν πάντα ένα πρόβλημα. Αν δεν υπήρχε η τηλεόραση, θα είχα τρελαθεί. Ξυπνούσα στις 3.00 τη νύχτα, έπαιρνα το βιβλίο, προσπαθούσα να διαβάσω, αλλά το μυαλό μου έτρεχε αλλού. Η νύχτα είναι πολύ βαριά, γιατί όλες τις μαύρες σκέψεις νύχτα τις κάνεις».

Τις κρίσιμες αυτές ώρες αναπόφευκτα μετράς τους φίλους σου. Η ίδια δεν κρύβει τα συναισθήματά της.

e2q34twtg 5«Με πείραξε παρά πολύ η στάση των βουλευτών της Ν.Δ. και, ιδιαίτερα, της Θεσσαλονίκης. Γιατί απ’ έξω πήρα πολλά τηλεφωνήματα. Από τους εδώ όμως βουλευτές, που ήταν άνθρωποι τους οποίους βοήθησε ο Βασίλης, δεν με πήρε ούτε ένας. Καταλαβαίνω να μην πουν τίποτα για το δικαστήριο ή για την απόφαση της δίκης, αλλά το να με πάρουν τηλέφωνο και να μου συμπαρασταθούν είναι κάτι άλλο. Μόνο φέτος στη γιορτή του δέχτηκα πάνω από 300 τηλεφωνήματα. Τέτοια αγάπη από τον υπόλοιπο κόσμο» σημειώνει.

Ταξίδι στην Κρήτη

Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει. Η ίδια ένα πράγμα εύχεται από τα βάθη της καρδιάς της: ο Βασίλης της να αφεθεί ελεύθερος. «Το μόνο που έχω σχεδιάσει είναι να κάνουμε ένα ταξίδι στην Κρήτη. Ολοι οι παλιοί συναθλητές τού συμπαραστάθηκαν. Εκεί ζει ο Αντώνης Κιτράκης, που ήταν ένας από τους τέσσερις 100άρηδες της ομάδας της σκυταλοδρομίας του Βασίλη. Μένει στον Πλατανιά. Το πρώτο ταξίδι που θα κάνουμε θα είναι εκεί, αν όλα πάνε καλά» λέει.

e2q34twtg 7«Τον καταδίκασαν ελαφρά τη καρδιά, απαράδεκτο!»

«Εκείνο που δεν μπορώ να δικαιολογήσω είναι τους δικαστές. Πώς καταδίκασαν ελαφριά τη καρδιά τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, το καλό παιδί της Θεσσαλονίκης, που το μόνο που είχαν να του προσάψουν ήταν ότι είναι “καλός και δεν κάνει γι’ αυτή τη δουλειά”; Γιατί πίστεψαν τα ψέματα ενός απατεώνα; Ολα όμως εξυπηρετούσαν κάποιο σκοπό» λέει με πικρία η Ελένη Παπαγεωργοπούλου και εξηγεί: «O Βασίλης ήταν η εξιλέωση του πολιτικού συστήματος από τη μεριά της Ν.Δ. Από το ΠΑΣΟΚ καταδικάστηκε ο Τσοχατζόπουλος και έπρεπε να την πληρώσει και κάποιος Νεοδημοκράτης. Με την καταδίκη του Βασίλη όλο το πολιτικό σύστημα είχε περάσει από την κολυμβήθρα του Σιλωάμ και είχε αποκαθαρθεί».

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...