Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Γιατί (;) δακρύζει ο Ιησούς στην Κορινθία!

Οι κάτοικοι της περιοχής περιφρουρούν τον ναό. «Θα φέρω ειδικούς» λέει ο μητροπολίτης Διονύσιος

Με δάκρυα στα μάτια και την ελπίδα ότι μπορεί να βιώνουν ακόμα και ένα θαύμα, χιλιάδες πιστοί έχουν βρεθεί τα τελευταία 24ωρα στον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο χωριό Ασπρόκαμπος της Ορεινής Κορινθίας, ώστε να προσκυνήσουν και να δουν από κοντά τον «δακρυσμένο» Ιησού! Αλλοι μιλούν για θαύμα, ενώ άλλοι περιμένουν εναγωνίως να φτάσουν στην εκκλησία ειδικοί, προκειμένου να εξετάσουν τον ξύλινο Σταυρό και να δώσουν την απάντηση που όλοι περιμένουν στο ερώτημα «Γιατί δακρύζει ο Εσταυρωμένος;».

4req34wtrfd 2Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», αρκετοί από τους κατοίκους του χωριού περιφρουρούν πλέον με βάρδιες το ιερό της εκκλησίας και διαμηνύουν ότι δεν θα αφήσουν κανέναν να μετακινήσει τον Εσταυρωμένο για οποιονδήποτε λόγο, ούτε καν για να εξεταστούν τα «δάκρυα» από τους επιστήμονες!

Σύμφωνα με μαρτυρίες, τα «δάκρυα» πρωτοεμφανίστηκαν την ημέρα των εκλογών, στις 25 Ιανουαρίου. Χθες επισκέφτηκε το χωριό και τον Αγιο Νικόλαο ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος. Ο ίδιος παρέμεινε αρκετή ώρα στο ιερό και περιεργάστηκε κάθε πλευρά του Σταυρού. Οπως ανέφερε και ο μητροπολίτης σε δηλώσεις του, ήδη από την ημέρα των εκλογών το ελαιώδες και κολλώδες άοσμο υγρό εκχέεται από τον Εσταυρωμένο, «που είναι ένα έργο των αρχών του περασμένου αιώνα και βρίσκεται στο ιερό του Αγίου Νικολάου».4req34wtrfd 3 Πρόσθεσε πως θα ενημερώσει ο ίδιος την Ιερά Σύνοδο, ενώ θα καλέσει άμεσα επιστήμονες, προκειμένου να εξετάσουν το φαινόμενο.

Οι αντιδράσεις

Γεγονός που φαίνεται ότι προκαλεί την αντίδραση κατοίκων στον Ασπρόκαμπο. Ο κ. Διονύσιος επισήμανε πως δεν επιθυμεί να «διαφημίζεται» το γεγονός, αν πρώτα δεν ερευνηθεί από ειδικούς, αναφέροντας ότι «σε θέματα πίστεως πρέπει να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μητροπολίτης βγαίνοντας από τον ιερό ναό εξήγησε πως ο Εσταυρωμένος θα πρέπει να μεταφερθεί στους χώρους της μητρόπολης, ώστε να βοηθηθεί των έργο των ειδικών.4req34wtrfd 4 Τότε όμως οι πιστοί που βρίσκονταν στον Αγιο Νικόλαο αντέδρασαν έντονα και, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αμέσως περικύκλωσαν τον ναό και αντιπρότειναν οι ειδικοί να εξετάσουν τον Σταυρό μέσα στο ιερό της ιστορικής εκκλησίας.

Σύμφωνα με κατοίκους που μίλησαν στην «Espresso», όλα ξεκίνησαν λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, όταν διαπιστώθηκαν τα πρώτα «δάκρυα» από τα μάτια του Εσταυρωμένου. Η είδηση -όπως ήταν φυσικό- έκανε τον γύρο του χωριού, με αποτέλεσμα ο ναός να περικυκλωθεί από πιστούς. Ενδεικτικό είναι ότι, σύμφωνα με εκτιμήσεις, μέχρι και χθες είχαν περάσει από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου τουλάχιστον 4.000 πιστοί!

Χαμός από σχόλια και στο facebook4req34wtrfd 5

Ενθουσιώδεις είναι οι αντιδράσεις των ντόπιων ή επισκεπτών που συρρέουν στον Αγιο Νικόλαο στον Ασπρόκαμπο για να δουν από κοντά τον Εσταυρωμένο, ενώ τα μηνύματά τους κάνουν από χθες τον γύρο του διαδικτύου μέσω facebook! «Εμείς οι κάτοικοι πιστεύουμε ότι είναι θαύμα. Ας φέρουν ειδικούς να πουν τη γνώμη τους» σχολίασε μια γυναίκα σε σελίδα στο facebook που προβάλλει τα τοπία και τα μνημεία της Ορεινής Κορινθίας. Ενας άλλος έγραψε: «Στις 12 Φεβρουαρίου πήγα στον Ασπρόκαμπο! Ο Εσταυρωμένος τρέχει δάκρυα από μύρο! Ο θόλος της εκκλησίας είναι από μπετόν και από πάνω έχει κεραμίδια! Δεν υπάρχει υγρασία, ο χώρος έχει εξαερισμό! Το είδα με τα μάτια μου!».

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου στον Ασπρόκαμπο χτίστηκε πριν από δύο αιώνες. Η εκκλησία είναι πετρόχτιστη, ρυθμού μονόκλιτη βασιλική. Το χωριό βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Γαμβριά, σε υψόμετρο 760 μέτρων και σύμφωνα με την παράδοση, το όνομά του οφείλεται στο άσπρο χώμα που έχει η γη στην περιοχή αυτή. Σήμερα οι 320 περίπου κάτοικοι του χωριού κατοικούν στα 79 από τα 110 σπίτια του τόπου, ενώ ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία και ιδιαίτερα με τα αμπέλια, που καλύπτουν έκταση 1.700 στρεμμάτων. Από αυτά, τα 700 στρέμματα προέρχονται από αναδασμό σε ομαδικό αμπελώνα που φυτεύτηκε το 1975 με αμπέλι αγιωργίτικο, από το οποίο παράγεται το περίφημο κρασί Νεμέας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...