Σε ιδιώτες πέρασε ο ΟΠΑΠ

Απόλυτα αποδεκτή έκανε το ΤΑΙΠΕΔ χθες τη νέα βελτιωμένη προσφορά της Emma Delta, ύψους 652 εκατομμυρίων ευρώ, για το 33% του ΟΠΑΠ. Το fund Emma Delta Ltd το διαχειρίζεται η εταιρεία Emma Delta Management Ltd, όπου βασικοί μέτοχοι είναι ο Jiri Smejc (66,7%) και ο Ομιλος Μελισσανίδη (33,3%).

Το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ενημέρωσε τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος δήλωσε πως «με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα η πρώτη μεγάλη αποκρατικοποίηση που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας».

Οπως σημείωσε ο κ. Στουρνάρας, τα οφέλη για το ελληνικό Δημόσιο είναι πολλαπλά, αφού αποδεικνύεται η εμπιστοσύνη των επενδυτικών κεφαλαίων στην ελληνική οικονομία και ταυτόχρονα εξασφαλίζονται για πρώτη φορά, πέραν του τιμήματος, και έσοδα από φόρους 30% επί των μεικτών κερδών που θα μπαίνουν κάθε χρόνο στο δημόσιο ταμείο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του κάνει λόγο «για σχεδιαζόμενο ξεπούλημα του διαχρονικά κερδοφόρου οργανισμού του ΟΠΑΠ. Συνιστά μείζον σκάνδαλο που ζημιώνει το ελληνικό Δημόσιο και τους Ελληνες πολίτες». Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «διαγωνισμό-παρωδία για την πώλησή του», που κατέληξε «σε μια εξευτελιστική προσφορά από έναν υποψήφιο αγοραστή».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ