Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Τρεις για ένα τηλεπαιχνίδι

Χαμός για ένα τηλεπαιχνίδι! Συνεχίζονται τα δοκιμαστικά στο Mega...

H «Ηρωίδα» της TV!

Η Ελενα Μεγγρέλη (κόρη του δημοσιογράφου) γοητεύει το κοινό από τη συχνότητα του Mega!

Είναι μια από τις φετινές «Ηρωίδες» του Mega, με σπουδές στην Κοινωνιολογία. Αν και ο πατέρας της έχει διαγράψει σημαντική πορεία στον χώρο της δημοσιογραφίας, εκείνη κόλλησε το… μικρόβιο της υποκριτικής, αφού το σπίτι της οικογένειάς της βρισκόταν μια… πόρτα από το θέατρο Πόρτα της Ξένιας Καλογεροπούλου.

Η Ελενα Μεγγρέλη γοητεύτηκε από τον μαγικό κόσμο της ηθοποιίας, γι’ αυτό αποφάσισε να κάνει το μεταπτυχιακό της στο τμήμα Θεατρολογίας στη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και να συνεχίσει στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. «Το σπίτι μας ήταν κοντά στο Θέατρο Πόρτα της Ξένιας Καλογεροπούλου. Με θυμάμαι από μικρή να πηγαίνω στο θέατρο και να βλέπω την ίδια παράσταση και τρεις φορές. Σέβομαι πολύ το επάγγελμα του πατέρα μου, το θεωρώ πολύ δύσκολο και σημαντικό, αλλά με κέρδισε το θέατρο.

»Η μητέρα μου Ιωάννα, αλλά και ο μπαμπάς μου, αν και δεν είχαν σχέση με τον καλλιτεχνικό χώρο, με στήριξαν σε όλα τα βήματά μου. Το ίδιο έκαναν και με τον αδερφό μου, που σπούδασε Βιολογία» λέει με ειλικρίνεια στην «Espresso» η 32χρονη κόρη του Νίκου Μεγγρέλη, η οποία υποδύεται την ευαίσθητη Μιμή στη δημοφιλή σειρά του «Mega» (προβάλλεται κάθε Τρίτη, στις 23.30). «Ολες τις δουλειές μου τις έχω πάρει μέσα από ακροάσεις. Εχω πάει και σε δεκάδες οντισιόν. Η πρώτη μου δουλειά ήταν στο Τρένο στο Ρουφ, όπου η Τατιάνα Λύγαρη με επέλεξε για να υποδυθώ την Κοντορεβυθούλα στην ομώνυμη παιδική παράσταση. Ημουν πολύ φοβισμένη τότε.

»Πιστεύω πολύ στις ανοιχτές οντισιόν, γιατί έτσι δίνονται ευκαιρίες στα νέα παιδιά να βρουν δουλειά και να ασχοληθούν με αυτό που αγαπούν. Φέτος τα έφερε έτσι πάλι η μοίρα και συνεργάζομαι και πάλι με το Τρένο στο Ρουφ, στο έργο “Τα παιδιά που έβλεπαν τα τρένα να πετούν”. Εκεί όμως που πραγματικά συγκινήθηκε η οικογένειά μου, ήταν όταν με είδε στον Χορό της παράστασης του Εθνικού Θεάτρου “Ιππόλυτος” με τη Λυδία Κονιόρδου στην Επίδαυρο. Μέσω ακρόασης πέρασα, πήρα τον ρόλο και είμαι πολύ υπερήφανη» τονίζει η γλυκιά ηθοποιός. Οι πόρτες τις τηλεόρασης άνοιξαν για την Ελενα Μεγγρέλη και πάλι μέσω ακρόασης, με αφορμή την κωμική σειρά του ΑΝΤ1 «Καλές δουλειές» του Πέτρου Φιλιππίδη. «Η μεγάλη ευκαιρία για μένα, όμως, ήρθε με τις “Ηρωίδες” του Στέφανου Μπλάτσου. Εκανα ένα δοκιμαστικό για τη σειρά, πέρασαν από τότε πολλοί μήνες και ξαφνικά εκεί που το είχα ξεχάσει με πήρε τηλέφωνο ο σκηνοθέτης και μου είπε: “Eλενα, θα κάνεις τη Μιμή”. Αιφνιδιάστηκα! Θεωρούσα ότι με είχαν απορρίψει, πως δεν τους έκανα για τον ρόλο, ότι δεν ήμουν αυτό που έψαχναν. Ο ηθοποιός, δεδομένου ότι ψάχνει για δουλειά κάθε έξι μήνες, έχει μάθει να ζει με την απόρριψη, την ανασφάλεια. Είναι μέρος της δουλειάς μας» υπογραμμίζει η ταλαντούχα Ελενα.

Πλέον η ηθοποιός έχει ελάχιστο ελεύθερο χρόνο. Με καθημερινά δεκάωρα γυρίσματα για τη σειρά και παραστάσεις στο θέατρο, τρέχει και δεν φτάνει.


Τα ποσοστά της τηλεθέασης και η αναγνωρισιμότητα

«Χαίρομαι που ο κόσμος βλέπει το σίριαλ και το επιβραβεύει με υψηλά ποσοστά τηλεθέασης. ef54tyw41Προχθές στην πολυκατοικία όπου μένω με ρώτησαν: “Εσύ είσαι η κοπέλα που υποδύεται τη Μιμή;” Δεν το ήξεραν. Σιγά σιγά προσαρμόζομαι με την αναγνωρισιμότητα, αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμη. Αγαπάω πολύ αυτόν τον ρόλο. Η Αλεξάνδρα Κ* έγραψε ένα καταπληκτικό σενάριο για τη γενιά των σημερινών τριαντάρηδων, που δεν είχε τόσες ευκαιρίες στη δουλειά όπως η προηγούμενη. Χρειάζεται μεγάλος αγώνας για να κάνουμε τα πράγματα που θέλουμε. Η Ελλη, η Μιμή και η Λούκι είναι τρεις κοπέλες που έχουν η μια την άλλη, συγκατοικούν και συνειδητοποιούν πόσο πολύτιμη είναι η φιλία στη ζωή τους. Η Μιμή είναι μια ρομαντική κοπέλα, η οποία θα προσγειωθεί απότομα, θα πονέσει πολύ και από την αφέλεια θα περάσει στην ενηλικίωση και την ωρίμανση. Μέσω κάποιων αγχωτικών διαταραχών θα έρθει σε ρήξη με το στενό της περιβάλλον, θα μάθει να λέει “όχι”, να κάνει αυτό που θέλει χωρίς να πιέζεται, να μην είναι εσωστρεφής και να εκφράζεται.

»Προτού βουλιάξει και αρρωστήσει εντελώς, θα τη βοηθήσει η αγάπη των δικών της ανθρώπων» αποκαλύπτει η Ελενα Μεγγρέλη.

Μαρία Ανδρέου 


{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...