Ραντάρ συνδεδεμένο με κινητό και tablet!

Το Twinkle είναι ένα μίνι GPS και ενημερώνει αν αυτός που «επιτηρείται» βγήκε από το σπίτι

Πρωτοποριακή συσκευή εντοπισμού τόσο μικρή που χωράει στην παλάμη κατασκεύασαν Ιταλοί. Αυτό που την καθιστά ξεχωριστή είναι ότι συνδέεται με application στο «έξυπνο» κινητό ή το tablet ενημερώνοντας αν αυτός που επιτηρείται βγει από το σπίτι. Γι’ αυτό είναι ιδανική για ηλικιωμένους που πάσχουν από Αλτσχάιμερ, παιδιά, αλλά και κατοικίδια.

Το Twinkle είναι ένα μίνι ραντάρ GPS βάρους 50 γραμμαρίων, που προσαρμόζεται πάνω σε ζώνες ή κολάρα (στην περίπτωση που τοποθετηθεί σε κατοικίδιο). Ο ιδιοκτήτης του μπορεί να το προγραμματίσει καθορίζοντας τα όρια του χώρου μέσα στον οποίο μπορεί να κινείται αυτός που το «φοράει», χωρίς να ενεργοποιείται η συσκευή.
Μόλις βγει από τη συγκεκριμένη ζώνη, για παράδειγμα το σπίτι, το Twinkle στέλνει ενημερωτικό μήνυμα. Ειδοποιεί δε για τη θέση του κάθε ένα λεπτό, με περιθώριο λάθους μικρότερο από δύο μέτρα. Η κάλυψη εκτείνεται σε 70 χώρες, μεταξύ των οποίων 28 στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Διαθέτει επίσης κουμπί SOS, το οποίο μπορεί να ενεργοποιήσει αυτός που το φέρει για να αναφέρει κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Δεν μπορεί όμως να το αγοράσει οποιοσδήποτε. Πρέπει πρώτα να έχει έγγραφη άδεια από αυτόν που θα το φέρει, αν πρόκειται για ενήλικο άτομο, ή έγγραφο που να αποδεικνύει ότι έχει την κηδεμονία ανηλίκου.
Η τεχνολογία της συσκευής αναπτύχθηκε από τον Κριστιάνο Κανόβα της εταιρίας Sim Tree SRL με έδρα την Πάντοβα. Το Twinkle πωλείται online από το επίσημο πόρταλ www.twinkle.me/it/ προς 165 ευρώ.

Κάτια Γιαπαλάκη

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ