Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στα χέρια πιάστηκαν ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Βασίλης Γραμμένος...

«Της Κορέας» έγινε χθες το μεσημέρι στην ελληνική Βουλή....

«Σασμός»: Χρήστος, Στέλλα εκφράζουν τα συναισθήματά τους

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Μαθιός, Βασιλική,...

Η Αννα Βίσση δεν «ψήνεται» για το «Voice»

Η Αννα Βίσση είπε «όχι» σε μια θέση στην...

Συμμορίες Ρομά έχουν ρημάξει τους τελευταίους μήνες την ανατολική Θεσσαλονίκη

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες οι κλοπές,...

«Χρειάζεται και στρατηγική»

Η επίσκεψη Τσίπρα στο σπίτι του Θεοδωράκη και η κουβέντα που κράτησε μιάμιση ώρα

Συνάντηση μιάμισης ώρας είχαν χθες το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Μίκης Θεοδωράκης στην οικία του μουσικοσυνθέτη, στου Φιλοπάππου. Η συνάντηση των δύο αντρών ολοκληρώθηκε περίπου στις 12.00, οπότε εξήλθε ο πρωθυπουργός από το σπίτι του μεγάλου μουσικοσυνθέτη χωρίς να κάνει δηλώσεις.
Ο κ. Τσίπρας είχε φτάσει στις 10.30 στην οικία του κ. Θεοδωράκη, όπου είχε καθοριστεί το ραντεβού των δύο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας ζήτησε να συναντηθεί με τον κ. Θεοδωράκη μετά το άρθρο που έγραψε ο τελευταίος και με το οποίο καλούσε τον πρωθυπουργό -μεταξύ άλλων- να πει «όχι» στο «nein» του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Κατά τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός είχε την Κυριακή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μίκη Θεοδωράκη προκειμένου να τον συγχαρεί για το άρθρο του, αφού προηγήθηκε ανταλλαγή επιστολών μεταξύ των δύο αντρών.

Κατά τη συνάντησή τους ο κ. Τσίπρας απευθύνθηκε στον κ. Θεοδωράκη λέγοντάς του «είσαι πολεμιστής και ξέρεις ότι στις μάχες χρειάζεται στρατηγική», αναφερόμενος στη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους εταίρους. Από την πλευρά του, ο κ. Θεοδωράκης αποδέχτηκε όσα είπε ο κ. Τσίπρας απαντώντας του:
«Εσύ είσαι ο πρωθυπουργός και αυτό δεν αλλάζει. Είσαι ο πρωθυπουργός της χώρας και εκφράζεις τη θέληση του ελληνικού λαού, αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Αυτό ξεσήκωσε τον κόσμο, γιατί ο κόσμος έχει αίσθηση, κατάλαβε δηλαδή ότι είμαστε πολύ κοντά στη λύση του προβλήματος. Κι αυτό που είπα χθες-προχθές, να έχουμε τη δύναμη στο “nein” που πρέπει να πούμε, στο “όχι”, δεν το στηρίζω απλώς… θα το συζητήσουμε μέσα. Είναι εφικτότερο περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είμαστε πάρα πολύ κοντά».

Υπενθυμίζεται πως ο Μίκης Θεοδωράκης στην επιστολή του την Καθαρά Δευτέρα κάλεσε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να βρει τη δύναμη να πει «έστω και τώρα “ΟΧΙ” στο “ΝΕΙΝ” του Σόιμπλε». Επικαλέστηκε μάλιστα τη δήλωση Γλέζου, η οποία επιβεβαιώνει τις θέσεις του.

Μανώλης Γλέζος: Ο κίνδυνος υπάρχει , θα έρθει έκρηξη

Νέα καυστική δήλωση έκανε χθες ο Μανώλης Γλέζος σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Κοριέρε Ντέλα Σέρα» σχετικά με τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και στην ευρωζώνη, και την πολιτική του δράση. Στην ερώτηση αν βλέπει σε κίνδυνο την ενότητα της χώρας και αν υπάρχει επίσης κίνδυνος να αναπτυχθούν ακραίες δυνάμεις, ο κ. Γλέζος απαντά ότι «ο κίνδυνος υπάρχει και θα εκραγεί, αν η κυβέρνηση αποδειχθεί μη ικανή να κρατήσει τον λόγο της».
Σε ό,τι αφορά δε τις σχέσεις της Ελλάδας με τη Γερμανία και ανάμεσα στους δύο λαούς, ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει: «Το να τροφοδοτούμε τη σύγκρουση είναι λάθος. Πρέπει να υπερασπισθούμε τη φιλία μεταξύ των δύο χωρών και να μην ξεχάσουμε ποτέ ότι ο γερμανικός λαός δεν είναι υπεύθυνος για τα εγκλήματα που διέπραξε το Γ’ Ράιχ».

Ανθιμος: Επίκληση στον Θεό και  λαό

Το εγκώμιο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη έπλεξε ο μητροπολίτης Ανθιμος, που έκανε κατόπιν επίκληση στον Θεό και στον… λαό. «Είναι και οι δύο υψηλής διανοητικής ικανότητας. Πιστεύουν σε αυτό που θέλουν να κάνουν και έχουν επιμονή και διαύγεια να ανανεώνουν συνεχώς αυτό που ζητούν μέχρι να φθάσουν σε ένα καλό αποτέλεσμα. Κάνουν το χρέος τους και από κει και πέρα ο Θεός βοηθός και ο λαός βοηθός» είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Ανθιμος δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τις δηλώσεις του Μ. Γλέζου εκφράζοντας τη διαφωνία του.

Ελενα Σολωμού

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...