Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Συναγερμός για τους «ποντικούς» του Πάσχα

Η γιορτινή περίοδος είναι «βούτυρο στο ψωμί» των διαρρηκτών, καθώς τα σπίτια και τα καταστήματα μένουν έρμαια στις ορέξεις τους.

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ., λόγω της πασχαλινής εξόδου των κατοίκων των μεγάλων πόλεων. Η περίοδος αυτή είναι «βούτυρο στο ψωμί» των διαρρηκτών και των κάθε είδους παρανόμων, καθώς διαμερίσματα, σπίτια και καταστήματα μένουν έρμαια στις ορέξεις των κακοποιών. Μπορεί η χώρα να βρίσκεται σε βαθιά οικονομική ύφεση, αλλά «η φτώχεια θέλει καλοπέραση», όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός, οπότε ήδη εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας έχουν αποχωρήσει από τα μεγάλα αστικά κέντρα για να κάνουν Ανάσταση, οι περισσότεροι στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, ενώ οι πιο τυχεροί σε κάποιον από τους πανέμορφους τουριστικούς προορισμούς της Πασχαλιάς, είτε αυτό είναι νησί είτε η κυρίως Ελλάδα.

Για τον λόγο αυτό η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται επί ποδός… πολέμου για τα νοικοκυριά, αλλά και τα καταστήματα που άφησαν πίσω τους οι Ελληνες, προκειμένου κατά την επιστροφή τους να μη βρεθούν αντιμέτωποι με δυσάρεστες εκπλήξεις, όπως κάποια «επίσκεψη» διαρρηκτών. Με επείγουσα διαταγή του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τα αστυνομικά τμήματα στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας ήδη πραγματοποιούν εντατικές περιπολίες, πεζές και εποχούμενες, σε περιοχές όπου οι κάτοικοι έχουν φύγει για την εορτή του Πάσχα. Στην Αθήνα, οι περιπολίες της ΕΛ.ΑΣ. με περιπολικά, μοτοσικλέτες αλλά και με πεζούς αστυνομικούς έχουν αυξηθεί -κυρίως τις νυχτερινές ώρες-, ώστε να «κοπεί» όσο είναι δυνατόν η επιθυμία των διαρρηκτών για εισβολή σε σπίτια, οι ιδιοκτήτες των οποίων έχουν εκδράμει στην επαρχία.

Εκτός αυτού, εντατικές είναι οι περιπολίες της ΕΛ.ΑΣ. και η παρουσία αστυνομικών σε επιβατικούς σταθμούς, εμπορικά κέντρα και εμπορικούς δρόμους, αλλά και υπαίθριες αγορές, έτσι ώστε να λειτουργεί η παρουσία των αστυνομικών αποτρεπτικά για ληστές, πορτοφολάδες και κλέφτες, «φρούτα» που δυστυχώς τέτοια εποχή «ωριμάζουν παρασιτικά» δίπλα στους νομοταγείς πολίτες. Παράλληλα, αστυνομικοί από τα κατά τόπους τμήματα διενεργούν εντατικούς ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως εστιατόρια, μπαρ, ταβέρνες κ.λπ. προκειμένου να αποτραπούν περιπτώσεις αισχροκέρδειας και κυρίως το φαινόμενο που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια ασυνείδητοι καταστηματάρχες να σερβίρουν αλκοόλ σε εφήβους και ανηλίκους.5d59fg87g

Σε επιφυλακή η δύναμη της Τροχαίας εν όψει της εξόδου των εκδρομέων

Από τον γενικότερο σχεδιασμό των μέτρων της ΕΛ.ΑΣ. δεν θα ήταν δυνατόν να λείπουν τα μέτρα για την ομαλή μετακίνηση των εκδρομέων του Πάσχα. Ηδη από τη Μεγάλη Δευτέρα όλη η δύναμη της Τροχαίας ανά τη χώρα βρίσκεται σε επιφυλακή και ανά τριάντα χιλιόμετρα, κυρίως στα εθνικά οδικά δίκτυα, έχει δοθεί η εντολή να βρίσκεται περιπολικό προκειμένου να είναι εμφανής η παρουσία των ενστόλων και κυρίως να υπάρχει άμεση αντίδραση σε όποιο πρόβλημα παρουσιαστεί. Και βέβαια οι κάμερες, οι μετρητές ταχύτητας, αλλά και τα αλκοτέστ πήραν «φωτιά» αυτές τις άγιες μέρες. Ετσι κι αλλιώς, οι διαταγές του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. προς τους αστυνομικούς είναι σαφέστατες: «Συνεχείς έλεγχοι και αυξημένη προσοχή για ταχύτητα, αλκοτέστ και επικίνδυνη οδήγηση». Τα μέτρα της Τροχαίας κορυφώθηκαν από τη Μ. Πέμπτη, όταν και παρατηρήθηκε η σταδιακή αύξηση της κυκλοφορίας των οχημάτων στα εθνικά δίκτυα.

Οι συμβουλές των αξιωματικών της αστυνομίας για την ασφάλεια της οικίας σας

Οι έμπειροι αξιωματικοί της Ασφάλειας συμβουλεύουν τους πολίτες πώς να προστατέψουν την περιουσία τους με απλά βήματα και τρόπους. Προτού φύγετε για διακοπές βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σας είναι καλά ασφαλισμένα. Ενημερώστε για την απουσία σας μόνο συγγενικά και φιλικά σας πρόσωπα ή τους γείτονες που εμπιστεύεστε, προκειμένου να επιβλέπουν την οικία σας – και αν υπάρχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι ενημερώστε και το αστυνομικό τμήμα της περιοχής σας. Μην αφήνετε σημειώματα για το πότε πρόκειται να επιστρέψετε ή για το πόσο καιρό θα απουσιάζετε. Μην αφήνετε μηνύματα έξω από την πόρτα ή γραμματοκιβώτια υπερπλήρη από έντυπα και περιοδικά στο κεφαλόσκαλο. Είναι «κράχτες» της απουσίας σας. Αποφύγετε επίσης να αφήνετε σκάλες, έπιπλα ή άλλα ογκώδη πράγματα στον κήπο σας, που θα βοηθήσουν τον επίδοξο δράστη στην αναρρίχησή του. Το σπίτι ή το διαμέρισμά σας να μη δείχνει «εντελώς κλειστό», υποδηλώνοντας έτσι την απουσία σας. Τοποθετήστε, αν είναι δυνατόν, χρονοδιακόπτη αυτόματου φωτισμού. Ενεργοποιήστε, αν υπάρχει, το σύστημα συναγερμού. Μην αφήνετε μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι σας. Σε περίπτωση που ενημερωθείτε από γείτονες, φιλικά ή συγγενικά σας πρόσωπα ότι παρατηρούν κάτι ύποπτο στην οικία σας, μη διστάσετε να ειδοποιήστε το «100» ή το αστυνομικό τμήμα της περιοχής σας.

Για όσους ταξιδεύουν είτε με δικό τους μέσο είτε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καλό είναι να γνωρίζουν μικρές, πλην όμως απαραίτητες συμβουλές για την ασφάλειά τους. Κατά τη διάρκεια λοιπόν του ταξιδιού καλό είναι να μην αφήνετε ποτέ εκτεθειμένα τσάντα, πορτοφόλι, χρήματα, πιστωτικές κάρτες, κλειδιά μηχανής ή αυτοκινήτου, όπου και αν βρίσκεστε. Μην αφήνετε ποτέ ασυνόδευτες τις αποσκευές σας, παρά μόνον όταν μπορείτε να τις ασφαλίσετε σε κάποιο χώρο υποδοχής.  Σε περίπτωση μετακινήσεών σας με τα μέσα μαζικής μεταφοράς μην έχετε μαζί σας μεγάλα χρηματικά ποσά. Να πραγματοποιείτε τις συναλλαγές σας στα μηχανήματα ανάληψης χρημάτων (ΑΤΜ) με μεγάλη προσοχή και διακριτικότητα. Στην περίπτωση που χρησιμοποιείτε δικό σας μεταφορικό μέσο (αυτοκίνητο ή μηχανή), μην αφήνετε πολύτιμα αντικείμενα σε αυτό ή τοποθετήστε αυτά σε μη ορατό σημείο. Μην αφήνετε ποτέ τα κλειδιά της μηχανής ή του αυτοκινήτου σας πάνω σε αυτά, ακόμη και αν πρόκειται να λείψετε για ελάχιστο χρόνο. Να φροντίζετε πάντοτε να παρκάρετε σε οδούς, αν είναι δυνατόν καλά φωτιζόμενες τις νυχτερινές ώρες, και ποτέ σε ερημικά μέρη. Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάτε να ενεργοποιείτε το σύστημα συναγερμού, εφόσον διαθέτετε.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...