Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη αποκάλυψε τον φόβο της για τα πουλιά!

Στο... κλαμπ της πτηνοφοβίας εντάσσεται πλέον και η Ευρυδίκη...

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Stelios Foundation Conference Hall – Cine Paris – Σάββατο...

«Survivor»: Ο Γιάννης απείλησε με «κάνα χαστούκι» τη Σταυρούλα, που τον αποκάλεσε...

Αδιανόητα πράγματα στο «Survivor». Ο Γιάννης Περπατάρης απείλησε «να...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Χρήστος επισκέπτεται τον Δονάτο στη φυλακή και...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Ανατινάχτηκε η αγωνιστική της ερχόμενης Κυριακής

Αναβλήθηκαν όλα τα ματς της Super League με απόφαση του αρμόδιου υφυπουργού Σταύρου Κοντονή, λόγω της τεταμένης κατάστασης που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Μία εβδομάδα (ήτοι μία αγωνιστική, δεν θα διεξαχθεί η 26η «στροφή») θα μπει… λουκέτο στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, μετά τα θλιβερά επεισόδια στο ντέρμπι της Λεωφόρου και όσα διαδραματίστηκαν στο Δ.Σ. της διοργανώτριας Αρχής. Αυτή την απόφαση έλαβε η κυβέρνηση έπειτα από συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Κοντονή.tw456yhe5y6y 2 Η Πολιτεία, ωστόσο, έβαλε «κόκκινες γραμμές». Διά στόματος Σταύρου Κοντονή προειδοποίησε τους επικεφαλής της ΕΠΟ και της Λίγκας ότι «την ερχόμενη Τετάρτη θα συναντηθούμε με τις διοργανώτριες Αρχές, να δούμε τι έχουν κάνει, και, εφόσον υπάρχουν νέες εισηγήσεις, δεν θα υπάρχει δράση και τη μεθεπόμενη εβδομάδα».

Η Πολιτεία ζητεί άμεσα εφαρμοστέα μέτρα για την πάταξη της βίας. «Οσα έχουν συμβεί τις τελευταίες εβδομάδες, ιδίως όσα έγιναν στο ντέρμπι της Λεωφόρου, όπου από θαύμα δεν θρηνήσαμε νεκρό, αλλά και όσα έγιναν στο Δ.Σ. της Λίγκας, διαμορφώνουν ζοφερό κλίμα. Υπό το πρίσμα αυτό είναι αδύνατο να γίνουν αγώνες την Κυριακή. Να ξέρουν οι πάντες ότι η κυβέρνηση όσα έχει πει θα τα πραγματοποιήσει, και θα πάρουμε, σε εύλογο χρονικό διάστημα, όλα εκείνα τα μέτρα για να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά η βία. Αυτή τη στιγμή το νομοθετικό πλαίσιο παρέμβασης της κυβέρνησης σε τόσο σοβαρά ζητήματα είναι σαθρό! Σχεδόν ανύπαρκτο!» τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού, που, σύμφωνα με πληροφορίες ,επεσήμανε στον Γιώργο Μποροβήλο ότι πρέπει άμεσα να εφαρμοστεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο (στα γήπεδα) αλλά και όσα προβλέπουν οι νόμοι για τις λέσχες φιλάθλων, δηλαδή να μην προμηθεύονται εισιτήρια οι σύνδεσμοι. Ολα να διατίθενται από τα εκδοτήρια των ΠΑΕ.

«Η αρχή του τέλους»

«Ελπίζω όλοι να καταλάβουν ότι βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους» τόνισε ο Στ. Κοντονής, και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στα μέσα Μαρτίου θα καταθέσει νέο αθλητικό νόμο που θα δίνει την ευκαίρια στην Πολιτεία να παρεμβαίνει στο ποδόσφαιρο σε καταστάσεις «εκτάκτου ανάγκης», και να μη χρειάζεται η… άδεια της UEFA και της FIFA.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Γ. Μποροβήλος, προανήγγειλε ότι η διοργανώτρια Αρχή θα… τρέξει την εβδομάδα που έρχεται προκειμένου να εφαρμοστούν άμεσα όσα ζήτησε ο υφυπουργός Αθλητισμού, αλλά και να καταθέσει προτάσεις για αυστηροποίηση του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ. Αρκετές ΠΑΕ αντέδρασαν μετά την απόφαση της κυβέρνησης. O Ολυμπιακός εξέδωσε… πρώτος ανακοίνωση, και, χωρίς να καταθέσει ουσιαστική πρόταση (για την αντιμετώπιση των προβλημάτων), έδωσε συνέχεια στην… κόντρα με τον Παναθηναϊκό, επισημαίνοντας ότι «αντί να βάλουν λουκέτο στη Λεωφόρο, βάζουν λουκέτο στο ελληνικό πρωτάθλημα…».

Χτες, άνθρωποι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανέφεραν ότι «ενώ συμφωνούμε στο ότι η Πολιτεία κινείται στη σωστή κατεύθυνση, θέλοντας επιτέλους να παρέμβει, βρίσκουμε πολύ “φτωχούς” τους στόχους της διακοπής, όπως τουλάχιστον έχουν εκφραστεί».

Τα επεισόδια έκαναν τον γύρο του κόσμου 

Το ελληνικό ποδόσφαιρο έγινε (ξανά) «θέμα» στα διεθνή ΜΜΕ. tw456yhe5y6y 3Οι αναφορές σε κορυφαίες ιστοσελίδες για τα γεγονότα στο διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας (και όχι μόνο) έκαναν τον γύρο του κόσμου. «Χαοτική η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, στην Ελλάδα δεν ήταν και τόσο σοκαριστικό, καθώς η βία πριν, και κατά, τη διάρκεια των παιχνιδιών είναι δεδομένη» ανέφερε χαρακτηριστικά το αμερικανικό δίκτυο ESPN, το οποίο τονίζει ότι η μείωση των εισιτηρίων στα γήπεδα της Σούπερ Λίγκας οφείλεται στο ότι ο Ολυμπιακός κατακτά συνεχόμενα πρωταθλήματα («η κυριαρχία του Ολυμπιακού έχει απομακρύνει τους οπαδούς»). Ξεχωριστή μνεία έγινε στην επεισοδιακή συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας και στις καταγγελίες του προέδρου του ΠΑΟ, Γ. Αλαφούζου, ότι «μπράβος του Β. Μαρινάκη χτύπησε τον Β. Κωνσταντίνου». «Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα αποτελεί αρκετά συχνά θέατρο πολέμου» αναφέρουν οι Ρουμάνοι (www. evz.ro), «ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έριξε ένα μπουκάλι νερό στον πρόεδρο του ΠΑΟ», ήταν ο τίτλος της «L’ Équipe».

Ηλίας Ζυματούρας

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...