Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Χασισοφυτείες σε πολυτελείς μονοκατοικίες!

Η Αστυνομία εξάρθρωσε συμμορία έξι Βιετναμέζων που καλλιεργούσε χασίς σε μεζονέτες-θερμοκήπια

Σε ακριβές και υπεράνω υποψίας περιοχές της Αττικής νοίκιαζαν πολυτελείς μεζονέτες μέλη της βιετναμέζικης μαφίας και τις μετέτρεπαν σε… θερμοκήπια υψηλής τεχνολογίας, στα οποία καλλιεργούσαν χιλιάδες δενδρύλλια υδροπονικής κάνναβης άριστης ποιότητας. Η πιο ακριβή ποικιλία παγκοσμίως του γνωστού σκανκ (skunk) που παρήγαγαν πωλείται στην αγορά ως και 10.000 ευρώ το κιλό και εκτιμάται ότι θα τους απέφερε κέρδη άνω των 50.000.000 ευρώ!

Ομως οι Βιετναμέζοι «επιστήμονες» στην παραγωγή υδροπονικής κάνναβης δεν πρόλαβαν να βγάλουν από τη χώρα τη μεγάλη ποσότητα που είχαν καλλιεργήσει, καθώς τους έπιασε το «μακρύ χέρι» της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής.f2 32
Ειδικότερα, έπειτα από εντατικές έρευνες, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τις τρεις μεζονέτες (σε Λαγονήσι, Πικέρμι και Νέα Πεντέλη) και άλλα δύο σπίτια (σε Νέα Χαλκηδόνα και Αχαρνές), όπου έκαναν ταυτόχρονες εφόδους και συνέλαβαν πέντε Βιετναμέζους ηλικίας 25, 38, 41, 56 και 59 ετών και τον 56χρονο βιετναμέζικης καταγωγής αλλά με ελληνική υπηκοότητα φερόμενο ως εγκέφαλο της οργάνωσης.

Ο συγκεκριμένος είχε νοικιάσει εδώ και έναν χρόνο τα σπίτια-θερμοκήπια με μηνιαίο ενοίκιο 1.000 ευρώ για το καθένα.
Πάντως κανείς από τους κατοίκους των περιοχών δεν μπορούσε να φανταστεί ότι στις πολυτελείς μεζονέτες οι Βιετναμέζοι είχαν στήσει υπερσύγχρονα εργαστήρια και είχαν δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον για την παραγωγή της πιο ακριβοπληρωμένης ποικιλίας χασίς στον κόσμο χρησιμοποιώντας λάμπες αλογόνου, φίλτρα καθαρισμού αέρα και ειδικά λιπάσματα.

4.761 δενδρύλλια 

Στην κατοχή των έξι που συνελήφθησαν στις τρεις μεζονέτες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 4.761 δενδρύλλια κάνναβης, 56 κιλά φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης και 62 κιλά αποξηραμένα φύλλα κάνναβης, τα οποία προόριζαν να εξάγουν λίγο πριν από το καλοκαίρι σε Αγγλία και Ισπανία, με τελικό προορισμό τα Κανάρια Νησιά.

Το πού έφταναν τα έσοδα της οργάνωσης φαίνεται από το γεγονός ότι στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν 39.750 ευρώ, 600.000 βιετναμέζικα Ντογκ, 174 δολάρια ΗΠΑ, δύο πλαστά διαβατήρια, αλλά και τρία βιβλιάρια καταθέσεων. Τους αντίστοιχους τραπεζικούς λογαριασμούς κάνουν τώρα φύλλο και φτερό οι αστυνομικοί, ενώ ερευνώνται και τα 13 κινητά τηλέφωνα που κατασχέθηκαν προκειμένου να εξακριβωθεί με ποιους συναλλάσσονταν οι δράστες.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης είχαν εδώ και μερικούς μήνες πληροφορίες για το κύκλωμα των Βιετναμέζων. Μάλιστα το 2013 είχαν εξαρθρώσει ένα παρόμοιο στο οποίο συμμετείχαν Βιετναμέζοι μαζί με Κινέζους, οι οποίοι επίσης παρήγαγαν σκανκ σε θερμοκήπια στον Μαραθώνα με την ίδια μέθοδο καλλιέργειας. Ομως φαίνεται ότι την τακτική τους ακολούθησαν και άλλοι συμπατριώτες τους. Σε συνεργασία με κύκλωμα μαφιόζων που ελέγχουν τη διακίνηση ναρκωτικών στην Ευρώπη, η σπείρα θα έβγαζε από τη χώρα με κοντέινερ το υψηλής ποιότητας χασίς που παρήγαγε στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους των πολυτελών κατοικιών.Οπως δήλωσε ο διοικητής της Ασφάλειας Αττικής ταξίαρχος Παναγιώτης Στάθης κατά την επίσημη παρουσίαση του θέματος, ήδη διεξάγεται παράλληλη έρευνα σε Ελλάδα και χώρες της Ε.Ε. προκειμένου να βρεθούν οι διεθνείς συνεργάτες του κυκλώματος.

Παράλληλη έρευνα

«Η επόμενη έρευνα που ήδη έχουμε ξεκινήσει έχει να κάνει με τις διασυνδέσεις του οργανωμένου κυκλώματος με κομμάτια της μαφίας που δραστηριοποιούνται στη διακίνηση των ναρκωτικών. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος του παραγόμενου χασίς οι δράστες μέσα σε κοντέινερ θα το έβγαζαν σε Βρετανία και Ισπανία, αλλά και σε άλλες χώρες της λεκάνης της Μεσογείου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στάθης. Ολοι οι Βιετναμέζοι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, που άσκησε σε βάρος τους διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για την παρασκευή και προώθηση των ναρκωτικών.

Θεοδόσης Π. Πάνου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...