Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Η… Σταχτοπούτα και η καλή πεθερά

Η παραμυθένια ιστορία της Μαξίμα, που από κοινή θνητή βρέθηκε στον θρόνο της Ολλανδίας.

Γεννημένη εκτός γάμου στο Μπουένος Αϊρες της Αργεντινής από πατέρα υπουργό της χούντας και έχοντας ζήσει έντονα νεανικά χρόνια που της χάρισαν το παρατσούκλι «party girl», η Μαξίμα Θορεγιέτα Τσερούτι σίγουρα δεν διέθετε τα τυπικά προσόντα για να μπει στους κύκλους της ευρωπαϊκής αριστοκρατίας, πολύ περισσότερο για να παντρευτεί ένα γαλαζοαίματο. Η μοίρα ωστόσο της επιφύλασσε να γίνει η βασίλισσα του δικού της παραμυθιού χάρη στη βοήθεια όχι μιας καλής νεράιδας, αλλά μιας καλής πεθεράς.

Οταν ο εδώ και λίγων ημερών βασιλιάς της Ολλανδίας Βίλεμ Αλεξάντερ γνώρισε τη σύντροφό του Μαξίμα στη μητέρα του, βασίλισσα Βεατρίκη τον Ιούλιο του 1999, η ξανθιά καλλονή από τη Λατινική Αμερική κέρδισε αμέσως τη συμπάθεια της μελλοντικής πεθεράς της, καθώς εκείνη δεν άργησε να διακρίνει ότι είχε μπροστά της μια μορφωμένη, έξυπνη και δραστήρια νέα γυναίκα.

Παρ’ όλα αυτά φρόντισε να της ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή ποιος είναι ο αρχηγός του παλατιού. «Σε εκτιμώ, αλλά η αγάπη σου για τον Αλεξ πρέπει να διέπεται και από σεβασμό προς το πρωτόκολλο. Και αυτό το καθορίζω εγώ» φέρεται να είπε στην αγαπημένη του γιου της και χωρίς να χάσει λεπτό κατέστρωσε το σχέδιο της εκπαίδευσής της για τον νέο της ρόλο, αυτό της συζύγου του διαδόχου του ολλανδικού θρόνου.9a87d58

Η Μαξίμα βρέθηκε πολύ σύντομα να ακολουθεί ένα εξαντλητικό πρόγραμμα μαθημάτων σαβουάρ βιβρ και ολλανδικής γλώσσας (συμπεριλαμβανομένων όλων των διαλέκτων της), το οποίο διαμόρφωσαν ειδικά για εκείνη οι σύμβουλοι του παλατιού πριν από τον γάμο της με τον Βίλεμ Αλεξάντερ. Η πειθαρχία, ο ζήλος και η αίσθηση του καθήκοντος που απέδειξε ότι διαθέτει, μελετώντας αδιαμαρτύρητα έως και για δώδεκα ώρες την ημέρα, εντυπωσίασαν τη βασίλισσα και οι δυο γυναίκες δεν άργησαν να δεθούν πολύ μεταξύ τους. Νύφη και πεθερά βρέθηκαν έτσι σύντομα να καπνίζουν μαζί κρυφά, να παίζουν μπριτζ και να μοιράζονται την αγάπη τους για τα άλογα, το σκι και τα γιορκσάιρ τεριέ.

Μοναδική διαφορά ανάμεσα στις δύο πιο σημαντικές γυναίκες της ζωής του νέου βασιλιά της Ολλανδίας, Βίλεμ Αλεξάντερ, είναι ότι η μητέρα του Βεατρίκη από τότε που ήταν ακόμα πριγκίπισσα διατηρούσε ένα απόμακρο προφίλ που την καθιστούσε «σκληρή» στα μάτια του λαού. Αντιθέτως, η κοινή θνητή νύφη της κατάφερε να κερδίσει τις καρδιές των Ολλανδών από την πρώτη μέρα του γάμου της με τον Βίλεμ Αλεξάντερ, κατακτώντας την πρώτη θέση των δημοσκοπήσεων ως το πιο δημοφιλές μέλος της βασιλικής οικογένειας, γεγονός που οι αναλυτές αποδίδουν στις λατινοαμερικάνικες ρίζες της. Η ίδια άλλωστε είχε δηλώσει λίγο μετά την είσοδό της στο παλάτι: «Είμαι Λατίνα και θα συνεχίσω να είμαι Λατίνα. Χορεύω, τραγουδάω και θα συνεχίσω να το κάνω».

Το σκάνδαλο με τον χουντικό πατέρα της

Μεγάλος απών από την τελετή ενθρόνισης του νέου βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας ήταν ο πατέρας της Μαξίμα, Χόρχε Θορεγιέτα. Αυτή ωστόσο ήταν η δεύτερη σημαντική απουσία του, καθώς το πρώτο πλήγμα είχε έρθει για εκείνον όταν του είχε απαγορευτεί να παραστεί στον γάμο της. Αιτία είχε σταθεί τότε η αποκάλυψη ότι είχε διατελέσει υπουργός την περίοδο της δικτατορίας Βιδέλα στην Αργεντινή, τη δεκαετία του ’70.

Η είδηση είχε αποτελέσει σκάνδαλο μεγατόνων στην Ολλανδία, με το ερώτημα αν η Μαξίμα είναι κατάλληλη για σύζυγος του πρίγκιπα Βίλεμ Αλεξάντερ να αποτελεί θέμα συζήτησης ακόμα και στο ολλανδικό κοινοβούλιο. Με τη βασίλισσα Βεατρίκη να δίνει με τη στάση της ψήφο εμπιστοσύνης στη Μαξίμα ακόμα και σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, πραγματοποιώντας κοινές δημόσιες εμφανίσεις με το ζευγάρι, η μέση λύση δεν άργησε να βρεθεί: ο γάμος θα μπορούσε να γίνει, υπό την προϋπόθεση ότι ο Χόρχε Θορεγιέτα δεν θα ήταν παρών.

Η Μαξίμα αποδέχτηκε τότε τον όρο του πρωτοκόλλου, δηλώνοντας ότι κατανοεί πλήρως την ευαισθησία του ολλανδικού λαού πάνω στο θέμα. Ως κόρη όμως υπογράμμισε ότι θεωρεί πολύ άσχημο το γεγονός ότι ο πατέρας της θα απουσίαζε από το πλευρό της τη σημαντικότερη ημέρα της ζωής της.

ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...