Πάνω από 800 παρατημένα αυτοκίνητα στη Γλυφάδα!

Με επιχείριση-αστραπή οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Γλυφάδας εντόπισαν περισσότερα από 800 (!) παρατημένα οχήματα στους δρόμους.

Με επιχείριση-αστραπή οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Γλυφάδας εντόπισαν περισσότερα από 800 (!) παρατημένα οχήματα στους δρόμους. Η άνευ προηγουμένου για τα νότια προάστια οργανωμένη και συντονισμένη προσπάθεια καταγραφής των εγκαταλειμμένων οχημάτων άρχισε από τον Δήμο Γλυφάδας πριν από περίπου ένα μήνα, με στόχο βέβαια την απομάκρυνσή τους. Με εντολή του δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου οι αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες άρχισαν και ολοκλήρωσαν σχεδόν την καταγραφή όλων των εγκαταλειμμένων αυτοκινήτων στους δρόμους της Γλυφάδας.

Ειδικότερα, οι υπάλληλοι του δήμου επικολλούν στο παρμπρίζ ή σε άλλη εμφανή θέση στα εν λόγω οχήματα ειδικά αυτοκόλλητα, τα οποία περιέχουν στοιχεία όπως η ημερομηνία κατά την οποία κολλήθηκε η ειδοποίηση στο όχημα και το διάστημα της προθεσμίας απομάκρυνσης του οχήματος.
Ο ιδιοκτήτης του οχήματος έχει το δικαίωμα να υποβάλει ένσταση στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου. Σε περίπτωση που δεν το κάνει μέσα στην προκαθορισμένη από τον νόμο προθεσμία, το όχημα θα απομακρύνεται και θα οδηγείται προς ανακύκλωση, ενώ ο ιδιοκτήτης θα επιβαρύνεται με πρόστιμο εγκατάλειψης οχήματος.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί περισσότερα από 800 εγκαταλειμμένα οχήματα και αφού τηρηθούν οι όροι που προβλέπει το καταστατικό καθαριότητας του δήμου, θα απομακρυνθούν. Με τον τρόπο αυτό απομακρύνεται μια σημαντική εστία μόλυνσης για τη Γλυφάδα, ενώ απελευθερώνονται εκατοντάδες θέσεις στάθμευσης σε ένα δήμο με έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ