Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την...

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος χειροθέτησε τον ευεργέτη Νικόλαο Πατέρα σε Αρχοντα...

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος τελέστηκε σήμερα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού...

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 19 Απριλίου

ΚΡΙΟΣΕίστε έτοιμοι να μπείτε στη διαδικασία να εξισορροπήσετε τις...

Ξαφνικά εκτός ΑΝΤ1 η Κατερίνα Γκαγκάκη

Δεκάδες άτομα είδαν την πόρτα της εξόδου, μεταξύ των οποίων η διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων Κατερίνα Γκαγκάκη αλλά και ο υπεύθυνος Τύπου Κώστας Τσολάκης

«Τσουνάμι» απολύσεων στον ΑΝΤ1 μετά τις οικονομικές περικοπές που ανήγγειλε το κανάλι! Πάνω από τριάντα άτομα είδαν την πόρτα της εξόδου την περασμένη Παρασκευή, μεταξύ των οποίων η Κατερίνα Γκαγκάκη, αλλά και ο υπεύθυνος Τύπου του σταθμού Κώστας Τσολάκης.423r34rtf 1 Σύμφωνα με πληροφορίες, η δημοφιλής διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων, η οποία έγινε γνωστή στο ευρύ τηλεοπτικό κοινό από τη συμμετοχή της -για τρεις σεζόν- στην κριτική επιτροπή του talent show που παρουσίαζε ο Σάκης Ρουβάς «Χ-Factor» αλλά και για δύο κύκλους σε εκείνη του «Your face sounds familiar», ετοιμάζει κάτι δικό της στον χώρο της επικοινωνίας, το οποίο θα συζητηθεί έντονα. Η Γκαγκάκη θα παραμείνει στον ΑΝΤ1 ακόμη δύο εβδομάδες, μέχρι να τακτοποιηθούν και οι τελευταίες εκκρεμότητες του τμήματος, ενώ δεν θα αντικατασταθεί.

Πάντως στο νέο επαγγελματικό βήμα της ενδέχεται να έχει δίπλα της και το δεξί της χέρι, τον υπεύθυνο Τύπου του ΑΝΤ1 Κώστα Τσολάκη, ο οποίος υπήρξε βασικός ρυθμιστής και συντονιστής της εικόνας των τηλεοπτικών σταρ του σταθμού αλλά και στενός συνεργάτης της συζύγου του Μίνωα Κυριακού, της Μαρί Κυριακού, στο πλαίσιο της συγγραφικής δραστηριότητάς της. Οι συζητήσεις για απομάκρυνση προσωπικού και δραστικές μειώσεις σε μισθούς είχαν αρχίσει στον όμιλο από τα Χριστούγεννα. Ωστόσο το πρώτο «κύμα» ήρθε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Οι δύο άνθρωποι που εδώ και εννέα χρόνια κρατούσαν στα χέρια τους την επικοινωνία με τον Τύπο αλλά και με τα διοικητικά στελέχη, τους δημοσιογράφους και τους παρουσιαστές του σταθμού, η Κατερίνα Γκαγκάκη και ο Κώστας Τσολάκης, δεν συμφώνησαν στην απαξίωση ενός πολύ επιτυχημένου και δραστήριου τμήματος και στη συνένωσή του με το τμήμα Μάρκετινγκ, και εμμέσως πλην σαφώς αποδέχτηκαν τη λήξη της συνεργασίας τους με το κανάλι.

Απομακρύνσεις από το ίδιο τμήμα

Να σημειωθεί ότι οι δύο επαγγελματίες συνεργάζονταν και στο παρελθόν για την οργάνωση του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων μεγάλης εταιρίας κινητής τηλεφωνίας, για εννέα χρόνια. Από το ίδιο τμήμα πάντως έφυγαν και οι Ειρήνη Βλάχου, Σοφία Τάτα, Ευτυχία Ματαράγκα και Ιόλη Παπανδρέου. Η… μπάλα πήρε και τον πολυβραβευμένο επαγγελματία Γιάννη Δριμυλή, ο οποίος ως επικεφαλής του τμήματος των τρέιλερ είχε φέρει πολλές διακρίσεις στον ΑΝΤ1, κυρίως σε διεθνείς διαγωνισμούς. Στην έξοδο τον ακολούθησαν και άλλα τέσσερα άτομα.

Σύμφωνα με τα σενάρια, λόγω της οικονομικής κρίσης που έχει πλήξει τον χώρο των ΜΜΕ και των ανακοινώσεων της κυβέρνησης για επιβολή αντιτίμου για τη χορήγηση και χρήση τηλεοπτικής άδειας, οι απολύσεις θα συνεχιστούν. Μάλιστα, όπως ακούγεται, τριάντα άνθρωποι θα αποχωρούν κάθε μήνα (για τους επόμενους τέσσερις) από όλα τα τμήματα του ομίλου.

Ψαλίδι στους μισθούς των παρουσιαστών (;)

Το… καμπανάκι χτυπά και για τους παρουσιαστές του ΑΝΤ1. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τέλος της τηλεοπτικής σεζόν, τον Ιούνιο, ο σταθμός θα ζητήσει από τα διοικητικά στελέχη, τους προβεβλημένους δημοσιογράφους και τους σταρ παρουσιαστές να βάλουν νερό στο κρασί τους, δηλαδή να επαναδιαπραγματευτούν τα συμβόλαιά τους και τις αμοιβές τους.

Γι’ αυτό μην εκπλαγείτε αν δείτε το τηλεοπτικό τοπίο να αλλάζει δραματικά, ακόμη και στις πιο επιτυχημένες τηλεοπτικές ζώνες, σε περίπτωση που το κανάλι δεν μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των παρουσιαστών. Πολλοί από αυτούς, που είναι ήδη θορυβημένοι από τις εξελίξεις, έχουν ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με άλλους σταθμούς, που όμως κι εκείνοι δεν διανύουν περίοδο οικονομικής άνθησης.

Να σημειωθεί ότι εν μέσω του δεύτερου μισού της τηλεοπτικής σεζόν ο ΑΝΤ1 δεν έχει ανακοινώσει κανένα νέο πρόγραμμα (σόου, παιχνίδι ή σειρά), ενώ για τον Οκτώβριο κρατά τα χαρτιά του κλειστά. Ο διευθυντής προγράμματος Γιάννης Λάτσιος, ο οποίος δεν είχε, σύμφωνα με φήμες, τη δυνατότητα να παρέμβει στις μαζικές απολύσεις, τηρεί σιγήν ιχθύος.

Οπως λέγεται, επίσης δυσαρεστημένος είναι ο διευθυντής της θυγατρικής εταιρίας του ΑΝΤ1 Ants productions Πέτρος Μπούτος, αφού, λόγω έλλειψης ρευστού, δεν έχει δρομολογηθεί η παραγωγή νέων σίριαλ, με αποτέλεσμα να μην έχει πλέον αντικείμενο.

Μαρία Ανδρέου 

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...