Ο «Ιάσονας» οδηγεί στο «υπόγειο» της Σέχτας Επαναστατών

Πώς έπιασαν 39χρονο συνεργό του Χριστόδουλου Ξηρού, που φέρεται ότι βρίσκεται πίσω από βομβιστικές επιθέσεις. Οι έρευνες για τους φόνους του Γκιόλια και των μελών της Χ.Α.

Πρόσωπο-κλειδί, που είναι πιθανό να οδηγήσει στο «υπόγειο» της Σέχτας Επαναστατών, θεωρείται από τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής ο 39χρονος που συνελήφθη το Σάββατο ως συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού και είναι γνωστός με το κωδικό όνομα «Ιάσονας».

Ακολουθώντας μια προσεκτική γραμμή, χωρίς δηλαδή να έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές, ο «Ιάσονας» φέρεται ότι αποτελεί παλιό μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ερευνάται το ενδεχόμενο να είναι ένα σημαντικό κομμάτι του παζλ που θα ολοκληρώσει το κάδρο των ερευνών για τη Σέχτα. Ειδικότερα, εξετάζεται το ενδεχόμενο ο 39χρονος να έχει σχέση με ενέργειες που έχει πραγματοποιήσει η Σέχτα. Συγκεκριμένα, με τη δολοφονία του αστυνομικού της Αντιτρομοκρατικής Νεκτάριου Σάββα (στην Κυψέλη) και του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια (στην Ηλιούπολη).

Σημαντικά στοιχεία

Παράλληλα, λόγω των επαφών και της κοινής διαδρομής που φέρεται ότι είχε ο «Ιάσονας» με τους ληστές του Διστόμου και κυρίως με τον «Πιτσίλα» (δολοφονήθηκε τον Μάιο του 2014 στον Κορυδαλλό επειδή, σύμφωνα με τις Αρχές, γνώριζε πολλά για τη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής), οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο 39χρονος να γνωρίζει κι αυτός σημαντικά στοιχεία για την εν ψυχρώ διπλή δολοφονία στο Νέο Ηράκλειο έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Ολα αυτά «δένουν», σύμφωνα με πληροφορίες, από τα κωδικοποιημένα μηνύματα μεταξύ του «Ιάσονα» και ενός έγκλειστου στον Κορυδαλλό, ηγετικού μέλους των Πυρήνων. Οι αστυνομικοί αποκωδικοποίησαν τα μηνύματα (κατά πληροφορίες, περιείχαν μόνο αριθμούς και κανένα γράμμα) και φέρεται ότι διαπίστωσαν πως το μέλος των Πυρήνων έδινε στον 39χρονο οδηγίες για τη συγγραφή προκήρυξης μετά την επίθεση με δέμα-βόμβα στο Α.Τ. Ιτέας στις 30 Απριλίου 2014. Κατά πληροφορίες, σύμφωνα με τις οδηγίες, η προκήρυξη θα κατέληγε με την «υπογραφή» της Σέχτας! Η επίθεση πάντως ήταν αποτυχημένη και φέρεται ότι ακολούθησε νέο μήνυμα από το μέλος των Πυρήνων στον «Ιάσονα», με το οποίο ο αποστολέας εμφανιζόταν εξοργισμένος για λάθη και παραλείψεις εκ μέρους του Χριστόδουλου Ξηρού!

Εκρηκτικοί μηχανισμοί

Σημειώνεται ότι ο 39χρονος συνελήφθη στο σπίτι του, στο Γαλάτσι, το Σάββατο και μάλιστα αντιστάθηκε σθεναρά. Οι άντρες της Αντιτρομοκρατικής είχαν ανακαλύψει γενετικό υλικό στα πακέτα τριών εκρηκτικών μηχανισμών και σε όπλα, ενώ είχαν βρει και τον τρόπο να τον «ξετρυπώσουν», όταν κατάφεραν να σπάσουν τον κωδικό της ψηφιακής κωδικοποιημένης αλληλογραφίας που χρησιμοποιούσαν από και προς τις φυλακές τα μέλη των Πυρήνων. Ετσι, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής, ο ρόλος του άεργου «Ιάσονα» ήταν κάτι περισσότερο από επιχειρησιακός, αφού είχε ενεργή συμμετοχή στην κατασκευή των βομβών αλλά και στον χειρισμό των όπλων. Ο «Ιάσονας» αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη.

Από τις εξετάσεις DNA διαπιστώθηκε ότι ο 39χρονος εμπλέκεται στις εξής τέσσερις περιπτώσεις:

Σε επιστολή-βόμβα που εστάλη στον πρόεδρο Εφετών Αθηνών, αρμόδιο για υποθέσεις τρομοκρατίας Δημήτριο Μόκκα την 1η Σεπτεμβρίου 2013 στην οικία του.

Σε ωρολογιακή βόμβα που τοποθετήθηκε βραδινές ώρες της 23ης Μαρτίου 2014 στην κεντρική είσοδο κτιρίου όπου στεγάζεται η ΔΟΥ Κορυδαλλού (εξουδετερώθηκε).

Στην ισχυρή βόμβα-δέμα που απεστάλη στον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας στις 30 Απριλίου 2014.

Σε πειστήρια τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στις γιάφκες της Αναβύσσου και της Περαχώρας Λουτρακίου.

Στο μεταξύ εντοπίστηκε στην περιοχή της Αναβύσσου το πράσινο φορτηγάκι Mitsubishi που επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά της υπερβόμβας που θα πυροδοτούνταν, προκειμένου να πέσει ο εξωτερικός τοίχος των φυλακών Κορυδαλλού και να αποδράσουν έγκλειστα μέλη των Πυρήνων.

Η 36χρονη «αγγελιοφόρος» από τους Πυρήνες και ο 32χρονος «μεταφορέας»

Εκτός από τον 39χρονο «Ιάσονα», στα χέρια των αντρών της Αντιτρομοκρατικής έπεσαν ένας 32χρονος και μια 36χρονη από τη Σαλαμίνα. Η συγκεκριμένη γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες, έπαιξε ρόλο μεσάζοντα, μεταφορέα και αγγελιαφόρου για τους Πυρήνες, αφού φέρεται ότι παρέδωσε 6.000 ευρώ στην Αγγελική Σπυροπούλου για την προετοιμασία της «επιχείρησης Γοργοπόταμος».

Η 36χρονη Β.Α., που εργαζόταν σε σούπερ μάρκετ στη Νίκαια, είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, στενή φίλη μιας συγγενούς έγκλειστου ηγετικού στελέχους των Πυρήνων και εξετάζεται αν παρέλαβε από εκείνη τα χρήματα για να τα δώσει στη νεαρή Αγγελική. Επίσης η 36χρονη ανέπτυξε καλή επικοινωνία με τον Χριστόδουλο Ξηρό, αφού, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, της εμπιστεύτηκε ακόμα και τη μεταφορά δώρου σε προσωπική του φίλη που γιόρταζε!

Ο ρόλος της 36χρονης ως «αγγελιαφόρου» φέρεται ότι ξεκινάει λίγο πριν από την απόδραση του Ξηρού για τη μεταφορά μηνυμάτων στον πυρήνα των ατόμων που θα τον φυγάδευαν. Σε κάθε περίπτωση, η ίδια θα δώσει εξηγήσεις με την απολογία της στον ειδικό εφέτη Ανακριτή την Τετάρτη.

Οσο για τον 32χρονο συλληφθέντα, εντοπίστηκε στο σπίτι του, στον Αγιο Δημήτριο. Ο νεαρός, που δεν έχει απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν και εργαζόταν ως ιδιωτικός υπάλληλος, κατηγορείται ως «μεταφορέας» και ειδικότερα ότι παρέδωσε στη Σπυροπούλου σάκο με ψηφιακό υλικό, τηλέφωνο επικοινωνίας, ποσό 6.000 ευρώ, συσκευή παρεμβολής σήματος GPS και σκοπευτικά λέιζερ για καλάσνικοφ.

Οι προμήθειες προέρχονταν από τα έγκλειστα μέλη των Πυρήνων και τα παρέλαβε άγνωστος σε επισκεπτήριο. Εξετάζεται αν το πρόσωπο αυτό είναι συγγενής έγκλειστου στελέχους των Πυρήνων.

Περνούσαν στις φυλακές υλικά για την «επιχείρηση Γοργοπόταμος»

Χρήματα, συσκευή παρεμβολής σήματος GPS (jammer), ακόμα και σκοπευτικά λέιζερ, που επρόκειτο να τοποθετηθούν στα καλάσνικοφ με τα οποία οι συμμετέχοντες στην «επιχείρηση Γοργοπόταμος» θα χτυπούσαν τις φυλακές Κορυδαλλού, είχαν παραδώσει το καλοκαίρι σε άγνωστο πρόσωπο τα έγκλειστα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς κατά τη διάρκεια επισκεπτηρίου!

Το βιβλίο επισκεπτηρίων βρίσκεται στη διάθεση του ειδικού εφέτη ανακριτή, μαζί με όλα τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα ερευνών που έχουν κάνει οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής. Σε κάθε περίπτωση προκαλεί τεράστια ερωτήματα στις διωκτικές Αρχές η… ευκολία με την οποία φαίνεται πως έμπαιναν και έβγαιναν αντικείμενα τέτοιου είδους από τις φυλακές!

Σωρεία διώξεων

Οι νέες αποκαλύψεις δίνουν την εικόνα ενός ανεξέλεγκτου μέρους, όπου όποιος είχε χρήμα και επιρροή ή ασκούσε φόβο έκανε ό,τι ήθελε. Κάτι που αναμένεται να επιφέρει σωρεία διώξεων και σε βάρος σωφρονιστικών υπαλλήλων. Αλλωστε η Αστυνομία έχει υπόψη της και τις βάρδιες των σωφρονιστικών.

Για όλα αυτά ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτριος Τσακνάκης κατά την επίσημη παρουσίαση αναφορικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση της τρομοκρατίας δέχτηκε καταιγισμό ερωτήσεων, όμως όπως χαρακτηριστικά απάντησε: «Ο ειδικός εφέτης ανακριτής είναι πλήρως ενήμερος». Είναι άλλωστε τρομερό ότι σκοπευτικά για αυτόματα όπλα βγήκαν από τις φυλακές προς τα έξω, άρα κάποιος μέσα τα προμηθεύτηκε απ’ έξω και όποιος από τους Πυρήνες τα αγόρασε ή «φιλικά» του παραχωρήθηκαν τα έδωσε εν συνεχεία και έξω για την «επιχείρηση Γοργοπόταμος». Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αντιτρομοκρατική έχει ανοίξει το εύρος των ερευνών της και τα επόμενα 24ωρα αναμένονται νέες προσαγωγές και πιθανόν νέες συλλήψεις.

{{-PCOUNT-}}27{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Κατάλληλα ποδήλατα για …μικρά και μεγάλα παιδιά

Αναμφίβολα το ποδήλατο είναι ένα από τα πιο χρήσιμα δώρα που...

Ακόμα ένας θάνατος στην οικογένεια του πλούτου! Νεκρός ο εγγονός του κροίσου Γκετί

Εισιτήριο στην τραγωδία φαίνεται ότι είναι σταθερά το όνομα Γκετί. ΑΑκόμα...

Νεαρή μητέρα κατηγορείται ότι ανέβασε στο διαδίκτυο ροζ βίντεο με την 6χρονη κορούλα της

Πέρα από κάθε νοσηρή φαντασία είναι η καταγγελία για μια 31χρονη...

Το SMS που θόλωσε τον συζυγοκτόνο της Μάνης! Νέα ανατριχιαστικά μυστικά

Για ομηρικούς καβγάδες που είχε καθημερινά τα τελευταία τρία χρόνια με...

«Ναρκοπέδια» κορονοϊού τα σούπερ μάρκετ! Οι επιχειρηματίες κρύβουν την αλήθεια για να μη βάλουν λουκέτο

Σε «υγειονομική κορονοβόμβα», έτοιμη να εκραγεί, έχουν μετατραπεί δεκάδες υποκαταστήματα πασίγνωστων...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Άρης Μακρής για την Άννα Μαρία Βέλλη: «Δεν υπάρχει λόγο να μιλάμε» (video)

Ο Άρης Μακρής είναι ένας ταλαντούχος νέος τον οποίο απολαύσαμε πέρυσι στο J2US. Ο νεαρός τραγουδιστής, μίλησε στην κάμερα της εκπομπής Pop Up και...

Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου «καρφώνει» τον Γιώργο Καράβα (video)

Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου μέσα από την εκπομπή της «pop up» πήρε θέση για το περιστατικό που συνέβη στο GNTM με τον coach Γιώργο Καράβα...

Η Μαρία Ηλιάκη στέλνει ευχές στον αγαπημένο της

Η Μαρία Ηλιάκη, στέλνει ευχές στον αγαπημένο της Στέλιο Μανουσάκη με αφορμή τα γενέθλια του. Η αγαπημένη ραδιοφωνική παραγωγός ζει μόνη της στην Αθήνα...

Η πρόταση του Λάκη Γαβαλά στον ΑΝΤ1 (video)

Καλεσμένος στο «Πρωινό» και την Φαίη Σκορδά πήγε ο Λάκης Γαβαλάς και παραχώρησε μια συνέντευξη που μίλησε για όλα. Ο σχεδιαστής κατά τη διάρκεια...

Με κλάματα ξεκίνησε η εκπομπή για την Κατερίνα Καραβάτου (video)

Η μητέρα της Κατερίνας Καραβάτου εισέβαλε τηλεφωνικά στο τηλεοπτικό πλατό της εκπομπής «Στην φωλιά των Κου-Κου» προκειμένου να ευχηθεί ζωντανά στην κόρη της για...

Ο Γιώργος Καράβας σχολιάζει την κόντρα του με τους διαγωνιζόμενους του GNTM (video)

Ο αγαπημένος coach του GNTM Γιώργος Καράβας μίλησε στην εκπομπή «Στη φωλιά των Κου-Κου» για το παιχνίδι και τις συνθήκες που επικρατούν πλησιάζοντας στον...