Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Βράζει» η Νίσυρος με την αποκάλυψη πως δημόσιος υπάλληλος παρέσυρε αγόρια ηλικίας...

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ο αρχαιοφύλακας του μουσείου...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

Μέχρι και εικονικούς γάμους ομόφυλων ζευγαριών κανόνιζαν τα μέλη της σπείρας με...

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι ανάμεσα στα μέλη των δύο...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την...

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Ο «δράκος» με το βανάκι γκαρσονιέρα

Σύλληψη παιδεραστή στο Περιστέρι που «ψάρεψε» 13χρονο μέσα στο διαδίκτυο

Σε κινητή γκαρσονιέρα με όλα τα απαραίτητα προκειμένου να παρασύρει ανήλικα παιδιά σε ερωτικά όργια είχε μετατρέψει το όχημά του τύπου βαν ένας 40χρονος «δράκος». Η δράση του προκαλεί σοκ, καθώς είναι ο πρώτος παιδεραστής με δράση στο ίντερνετ, που συλλαμβάνεται επ’ αυτοφώρω. Οι άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τον πρόλαβαν στο «παρά πέντε» για να σώσουν από τα νύχια του ένα 13χρονο αγόρι το οποίο είχε «ψαρέψει» στο διαδίκτυο και ήταν έτοιμος να το επιβιβάσει στο κλειστό φορτηγάκι με σκοπό να το βιάσει!

Οι αστυνομικοί που επενέβησαν την κατάλληλη στιγμή και πέρασαν χειροπέδες στον 40χρονο επιχειρηματία Φ.Λ. έμειναν άφωνοι με αυτά που αντίκρισαν στο εσωτερικό του βαν των οργίων. Ο «δράκος» είχε τοποθετήσει μέσα ένα στρώμα, διάφορα σεξουαλικά βοηθήματα και sex toys, βίντεο με ομοφυλοφιλικό πορνό, ουσίες που μπορεί κανείς να αγοράσει σε sex shop, ακόμη και σοκολάτες για να τις προσφέρει στα ανήλικα παιδιά που παγίδευε!

Ιδιοκτήτης μίνι μάρκετ

Ο 40χρονος, ο οποίος διατηρεί μίνι μάρκετ σε περιοχή του Περιστερίου, φαίνεται πως ήταν ένας από τους πλέον δραστήριους Ελληνες παιδεραστές. Ομως ήξερε καλά να κρύβει το αρρωστημένο πάθος του, ενώ παράλληλα είχε φροντίσει να «χτίσει» το προφίλ του καλού και ντροπαλού ανθρώπου που ενδιαφέρεται μόνο για τη δουλειά του και τους συγγενείς του.

Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είχε δημιουργήσει ψεύτικα προφίλ στο ίντερνετ και σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, στα οποία εμφανιζόταν ως ανήλικος ώστε να προσεγγίζει ανήλικα αγόρια και να τα παρασύρει στην κινητή γκαρσονιέρα του.

Με τον ίδιο τρόπο τον παγίδευσαν ο αστυνομικοί, που και οι ίδιοι δημιούργησαν ψεύτικα προφίλ στην ίδια ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και εμφανίζονταν ως ανήλικα αγόρια ή κορίτσια.

Ετσι κατάφεραν να έχουν μια πρώτη συνομιλία με τον 40χρονο, για τον οποίο κατάλαβαν αμέσως πως το προφίλ με το οποίο εμφανιζόταν ως μαθητής γυμνασίου ή λυκείου ήταν ψεύτικο και ότι πρόκειται για επικίνδυνο παιδεραστή. Οι ειδικοί της Δίωξης άρχισαν να παρακολουθούν επισταμένα τις επαφές του 40χρονου και εντόπισαν τους διαλόγους που είχε με τον 13χρονο, του οποίου την εμπιστοσύνη προσπάθησε να κερδίσει.

Οταν τελικά τα κατάφερε, άρχισε να στέλνει στο παιδί φωτογραφίες και βίντεο πορνό με ομοφυλοφιλικό περιεχόμενο, γράφοντάς του μάλιστα μηνύματα όπως: «Συγγνώμη που σου έστειλα αυτό, αν σε πειράζει δεν θα σου ξαναστείλω» ή «Σόρι που σε ενοχλώ…».

Στη Δίωξη σήμανε συναγερμός όταν εντόπισαν μηνύματα για επικείμενο ραντεβού του «δράκου» με το ανήλικο αγόρι. Με τα… λάπτοπ ανά χείρας βγήκαν στον δρόμο και εντόπισαν τον 40χρονο την ώρα που επιβίβαζε το 13χρονο παιδί στο «αμαρτωλό» βαν.

Πώς γίνονται οι «περιπολίες» της  Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από τους cybercops

Συνεχείς ηλεκτρονικές περιπολίες στο διαδίκτυο με πλαστά προφίλ σε chat rooms και σελίδες κοινωνικής δικτύωσης πραγματοποιούν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να εντοπίζουν και να θέτουν εκτός μάχης τους παιδόφιλους και τους παιδεραστές που σουλατσάρουν στο ίντερνετ, με σκοπό να παγιδεύσουν ανήλικα παιδιά.

Μέσω αυτών των ψεύτικων προφίλ οι cybercops της Δίωξης εμφανίζονται ως ανήλικα αγόρια ή κορίτσια και έχουν καταφέρει εδώ και χρόνια να καταγράψουν αρκετές φράσεις-κλειδιά από τον κώδικα επικοινωνίας των παιδόφιλων.

Συγκεκριμένες φράσεις που χρησιμοποιούν οι «δράκοι» με τα αρρωστημένα σεξουαλικά ένστικτα αποτελούν κλισέ και έχουν καταχωριστεί σε ένα ιδιότυπο ηλεκτρονικό σύστημα που έχει δημιουργήσει η Δίωξη. Οταν εντοπίζονται αυτές οι φράσεις στο διαδίκτυο, χτυπά «κόκκινος συναγερμός» στο Ηλεκτρονικό Εγκλημα και αμέσως οι αστυνομικοί με τα ψεύτικα προφίλ αναλαμβάνουν δράση προκειμένου να αρχίσουν να συνομιλούν με τον ύποπτο.

Ο εντοπισμός και η παγίδευση

Με αυτόν τον τρόπο είναι σε θέση να γνωρίζουν όλα τα κόλπα που χρησιμοποιούν όσοι εμφανίζονται στην καθημερινή ζωή τους ως πολίτες υπεράνω υποψίας για να παρασύρουν ανήλικα παιδιά. Ετσι καταγράφουν τις αντιδράσεις τους, τους εντοπίζουν και στη συνέχεια τους παγιδεύουν. Οπως λένε αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., το σύστημα έχει αποφέρει καρπούς, καθώς έχει αναγκάσει αρκετούς παιδόφιλους να αποσυρθούν από το διαδίκτυο, με αποτέλεσμα να γλιτώσουν πολλά παιδιά από τα χέρια τους.

Θεοδόσης Π. Πάνου 

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...