Η «έξυπνη» εφαρμογή για την τέλεια πίτσα!

Καταγράφει ήχους του στομαχιού και άμεσα προτείνει στον χρήστη συνδυασμό γεύσεων

Τέλος στην αναζήτηση της πίτσας που κάθε φορά προτιμάμε υπόσχεται να βάλει νέα εφαρμογή, που «αφουγκράζεται» τους ήχους του πεπτικού μας συστήματος και προτείνει τα υλικά που τραβάει η όρεξή μας.
Ακούγεται περίεργο, είναι όμως πραγματικότητα, την οποία προσφέρει η Domino’s Pizza. Τώρα πια οι πελάτες της διάσημης αλυσίδας -στις ΗΠΑ τουλάχιστον- θα αρκεί να ακουμπήσουν το κινητό πάνω στο στομάχι τους πατώντας το πλήκτρο της ηχογράφησης. Η εφαρμογή καταγράφει το γουργουρητό και σε ελάχιστο χρόνο αποφασίζει τον συνδυασμό γεύσεων που θέλουμε.

Η εφαρμογή, που ονομάζεται Tummy Τranslator mobile app, χρησιμοποιεί τη γαστροοισοφαγική – εντερολογική ακουστική και διατίθεται σε Αndroid και iOS. Για να εξηγήσει το γουργούρισμα ο δρ Λόρενς Λόβατ, καθηγητής στο Κέντρο Γαστρεντερολογίας του Λονδίνου, δηλώνει: «Για τους περισσότερους ανθρώπους το γουργουρητό σε στομάχι και έντερο είναι απολύτως φυσιολογικό. Το έντερο έχει ρευστό περιεχόμενο και αέρια που δημιουργούνται καθώς τα βακτήρια προκαλούν ζύμωση τροφών. Οταν πεινάμε όμως το έντερο «διεγείρεται» και αρχίζει να κινεί το υγρό περιεχόμενό του, προκαλώντας διαφορετικό γουργουρητό, ανάλογα με την ποσότητα αερίων που περιέχονται». Βέβαια, ο καθηγητής δεν παίρνει θέση για την εφαρμογή.

Πάντως η Domino’s, που λαμβάνει το ήμισυ των παραγγελιών της μέσω κινητού, ελπίζει πως η νέα της «παροχή» θα της φέρει κι άλλους πελάτες, τους οποίους ελπίζει να ικανοποιήσει, αφού -όπως εκτιμά- η εφαρμογή θα κάνει ευκολότερη την επιλογή των υλικών για την πίτσα τους.

Κάτια Γιαπαλάκη

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ