Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Τα γενέθλια της συζύγου του Κώστα Καραμανλή και ο Πέπε ο ψιψίνος...

Αποχαιρέτησε τα 58 και μπήκε ολοταχώς στα 59 η...

Ρομπέρτο Καβάλι: Ντεφιλέ στους ουρανούς

Δύο γάμοι, έξι παιδιά (το τελευταίο το απέκτησε σε...

Το Σάββατο 20.04 με την Εspresso: Αυγουστίνος Καντιώτης

Μη χάσετε το Σάββατο 20.04 με την Espresso: Ο...

Μαρίνα Σάττι: Διπλά πλατινένιο σε ψηφιακές πωλήσεις το «Ζάρι»

Μέσα σε έναν μήνα από την κυκλοφορία του το...

Η «αυτοκρατορική» Rolls-Royce από κινέζικο μετάξι

Υπέρβαση της χλιδής στο νέο μοντέλο Phantom Serenity που κοστίζει 1.370.000 €

Οταν η πολυτέλεια φτάνει σε ακραίο σημείο, το σαλόνι του αυτοκινήτου είναι από μετάξι! Η νέα λιμουζίνα της Rolls-Royce που παρουσιάστηκε στο Motor Show της Γενεύης θα ξετρελάνει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις της χλιδής. Η Phantom II Serenity είναι το πιο πολυτελές όχημα στην ιστορία της Rolls-Royce, με την τιμή της να ανέρχεται σε 1.370.000 ευρώ. Το ποσό δεν αποθάρρυνε λάτρη των μοντέλων της εταιρίας, που έσπευσε να την αγοράσει προτού καν παρουσιαστεί επίσημα στο κοινό, ζητώντας παράλληλα να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά του.

Η Phantom II Serenity εμπνέεται από τις βασιλικές άμαξες με τη μεταξωτή επένδυση στο εσωτερικό, οι οποίες μετέφεραν αυτοκράτορες, βασιλιάδες και μέλη της διεθνούς πολιτικής ελίτ στις αρχές του 20ού αιώνα. Εξωτερικά ακολουθεί τις γραμμές της επιτυχημένης Rolls-Royce Phantom. Το χρώμα Mother of Pearl που χρησιμοποιήθηκε είναι το πιο ακριβό στην ιστορία της Rolls-Royce και γυαλίστηκε στο χέρι επί δώδεκα ολόκληρες ώρες. Πάνω στην ξύλινη μαρκετερί στις πίσω πόρτες σχεδιάστηκαν με το χέρι πέταλα λουλουδιών, χρησιμοποιώντας μαργαρόρριζα κομμένη με λέιζερ.

Εκεί όπου υπάρχουν οι μεγαλύτερες εκπλήξεις είναι στο εσωτερικό. Οι κατασκευαστές αποφάσισαν να ανεβάσουν το επίπεδο εξατομικευμένης πολυτέλειας σε στάνταρντ που κανείς άλλος δεν είχε τολμήσει έως τώρα. Αντί για δέρμα, για την επένδυση του σαλονιού του αυτοκινήτου χρησιμοποιήθηκε χειροποίητο μετάξι από τη Suzhou της Κίνας. Χρειάστηκε να προσαρμοστούν στις σύγχρονες ανάγκες ενός υπερπολυτελούς οχήματος οι δεξιότητες που ανέπτυξαν σε βάθος αιώνων οι τεχνίτες στην Κίνα. Οπως αναφέρει η εταιρία, τα σχέδια της Serenity έγιναν με στόχο «να αποτελέσει όαση γαλήνης μέσα σε έναν πυρετώδη κόσμο».

Μοτίβα από την Ιαπωνία

Τα μοτίβα που διακοσμούν το εσωτερικό εμπνέονται από την τέχνη που άνθισε στην αυλή του βασιλείου της Ιαπωνίας και απεικονίζουν λουλούδια, κάθε πέταλο από τα οποία ζωγραφίστηκε με το χέρι κατευθείαν πάνω στο μετάξι. Για τη φιλοτέχνησή τους απαιτήθηκαν 600 εργατοώρες για κάθε πάνελ χωριστά. Η επένδυση περιλαμβάνει ξύλο κερασιάς, καθώς και μπαμπού, ενώ πέταλα έχουν ζωγραφιστεί και στο ταμπλό. Τα μπροστινά καθίσματα έχουν επενδυθεί με δέρμα Arctic White. Η υπερπολυτελής Phantom II Serenity διαθέτει κινητήρα V12 6,6 λίτρων και επιταχύνει από τα 0 χλμ./ώρα στα 100 χλμ./ώρα σε περίπου πέντε δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητά της φτάνει τα 250 χλμ./ώρα.

Ποιοι διάσημοι της έχουν… αδυναμία

Η ΓΟΗΤΕΙΑ και το status που εκπέμπουν τα μοντέλα της Rolls-Royce έχουν κάνει τους celebrities να τα λατρεύουν. Δεν τους απασχολεί πόσο θα ξοδέψουν, αρκεί να τα αποκτήσουν. Η Τζένιφερ Λόπεζ κυκλοφορεί με τη μαύρη της Rolls-Royce Ghost, ενώ ο Ροντ Στιούαρτ με Rolls-Royce Ghost EWB. Ιδιαίτερα δημοφιλές αποδείχτηκε το μοντέλο Phantom. Το προτίμησαν η Κιμ Καρντάσιαν, ο Σακίλ Ο’ Νιλ και ο 50Cent. Την κουπέ έκδοση Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe επέλεξαν ο αστέρας του Χόλιγουντ Τζέιμι Φοξ, ο τραγουδιστής των AC/DC Μπράιαν Τζόνσον και η Κλόε Καρντάσιαν. Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ οδηγεί μαύρη Rolls-Royce, ενώ η Γκουέν Στεφάνι Rolls-Royce Wraith. Μοντέλα-αντίκα προτίμησε τόσο ο Jay-Z με την Μπιγιονσέ όσο και ο Τζάστιν Μπίμπερ.

Βασίλης Χονδρογιάννης

Δείτε τις φωτογραφίες..

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...