Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την...

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος χειροθέτησε τον ευεργέτη Νικόλαο Πατέρα σε Αρχοντα...

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος τελέστηκε σήμερα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού...

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 19 Απριλίου

ΚΡΙΟΣΕίστε έτοιμοι να μπείτε στη διαδικασία να εξισορροπήσετε τις...

Η απολογία Βλαστού και η… εξαδέλφη του

Ο γνωστός βαρυποινίτης βρέθηκε στην Ευελπίδων και χαρακτήρισε ψευδή όσα κατέθεσε η «Λίτσα»

Κατασκευασμένη χαρακτήρισε ο Παναγιώτης Βλαστός την κατάθεση της εξαδέλφης του, γνωστής και ως «Λίτσας» του κυκλώματος των νονών του Κορυδαλλού, ενώπιον των ανακριτών Διαφθοράς που χειρίζονται την πολύκροτη υπόθεση. Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο βαρυποινίτης μεταφέρθηκε χθες το πρωί στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων και έδωσε απολογία, η οποία διήρκεσε περισσότερες από πέντε ώρες.

Το «ραντεβού» του με τους ανακριτές ανανεώθηκε για σήμερα στις 4.00 το απόγευμα, καθώς απ’ ό,τι άφησε να εννοηθεί, έχει πολλά ακόμα να πει. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κρατούμενος που φέρεται ότι είχε συγκροτήσει μαζί με τους Ι. Σκαφτούρο και Β. Στεφανάκο εγκληματική ομάδα, η οποία δρούσε με «έδρα» τις φυλακές Κορυδαλλού, αμφισβήτησε στους ανακριτές την κατάθεση μτης εξαδέλφης του, χαρακτηρίζοντάς την κατασκευασμένη. Βγαίνοντας από το κτίριο 6 των δικαστηρίων ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για τη «Λίτσα», αρκέστηκε σε ένα αινιγματικό χαμόγελο.

Ο ισοβίτης αποδέχθηκε, κατά πληροφορίες, τη βομβιστική επίθεση εις βάρος της εισαγγελέως Τρικάλων Σοφίας Πετράκη, η οποία είχε αναλάβει την έρευνα για την απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο από τις φυλακές Τρικάλων το 2013. Μάλιστα φέρεται ότι είπε στους ανακριτές πως η επίθεση έγινε «απλώς για εκφοβισμό». Αντιθέτως, αρνήθηκε πως έδωσε εντολή μέσα από τη φυλακή για την επίθεση εις βάρος της προέδρου Εφετών Παρασκευής Καλαϊτζή, η οποία δίκασε την υπόθεση της απαγωγής του Π. Παναγόπουλου.

«Ο Βλαστός λέει αλήθειες, ξετυλίγει όλο το κουβάρι και βάζει τα πράγματα στη θέση τους, με μοναδικό σκοπό να βοηθήσει στην αλήθεια. Θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να υπάρξει αποκατάσταση της νομιμότητας σε όποια σημεία πιστεύει ότι την έβλαψε. Δεν κρύβεται και δεν ελικοδρομεί» δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης του βαρυποινίτη Φραγκίσκος Ραγκούσης τονίζοντας ότι ο εντολέας του δεν εκβίασε ποτέ τη Λίτσα Βλαστού.
Τέλος, ο γνωστός δικηγόρος αρνήθηκε πως ο βαρυποινίτης είχε οποιαδήποτε σχέση με τη Σέχτα Επαναστατών -υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες του σχετικά με την πενταπλή δολοφονία στην Αγία Νάπα και τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σ. Γκιόλια- ή με άλλη εγκληματική οργάνωση.

Ο Βλαστός είναι αντιμέτωπος με σωρεία κακουργημάτων που αφορούν τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της ανθρωποκτονίας, της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατ’ εξακολούθηση, της ηθικής αυτουργίας σε εκρήξεις και παραβάσεις της νομοθεσίας περί εκρηκτικών υλών, εκβίασης κ.ά.

Μαρία Μεϊμάρη,
Ντέμη Ντάβαρη

Φωτό: Χρήστος Ζήνας

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...