Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

Μαρίνα Σάττι: Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι σε κατάστημα ΟΠΑΠ

Λίγες ημέρες πριν την αναχώρησή της για το Μάλμε...

Με κριτήρια η συμμετοχή στα φάρμακα

Η προαναγγελία του υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή και η δέσμευσή του για την κατάργηση του πεντάευρου στα νοσοκομεία

Τη συμμετοχή των ασφαλισμένων στην αγορά των φαρμάκων με εισοδηματικά κριτήρια προανήγγειλε χθες ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας σε τηλεοπτικές εκπομπές, χωρίς όμως να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για το πόσο και ποιοι ασφαλισμένοι θα επιβαρυνθούν. Ο κ. Κουρουμπλής εξήγησε πως θα μπει εισοδηματικό κριτήριο, ώστε να προστατευτούν οι οικονομικά αδύναμοι. «Η συμμετοχή του ασφαλισμένου θα γίνεται με βάση τις οικονομικές δυνατότητες του καθενός» τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Οταν μάλιστα ρωτήθηκε αν θεωρεί δίκαιο για τους ασφαλισμένους που έχουν πληρώσει υψηλότερες εισφορές να καλούνται να πληρώνουν μεγαλύτερη συμμετοχή στην τιμή των φαρμάκων τη στιγμή που τα χρειάζονται, ο υπουργός Υγείας είπε ότι θα πρέπει να υπάρχει μια διαβάθμιση που δεν θα ξεπερνά το 25%, χαρακτηρίζοντάς την ως ένα σύστημα δικαιότερης κατανομής που θα πρέπει να θεσπιστεί προκειμένου να βοηθηθούν οι οικονομικά πιο αδύναμοι. Επιπλέον, ο κ. Κουρουμπλής προανήγγειλε την κατάργηση εντός των ημερών του πεντάευρου στα νοσοκομεία, ενώ -όπως είπε- το δεύτερο εξάμηνο θα καταργηθεί και το 1 ευρώ ανά συνταγή.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας αποκάλυψε «λεόντειες» συμβάσεις που έχουν γίνει με γερμανικές εταιρίες σε βάρος του Δημοσίου.

Προσλήψεις

Σύμφωνα με τον κ. Κουρουμπλή, πρόκειται για συμβάσεις εκατομμυρίων ευρώ για τεχνική βοήθεια στον τομέα της Υγείας, η οποία δεν έχει ποτέ παραδοθεί. Ο υπουργός έκανε λόγο για καταβολή ποσού ύψους 10.000.000 ευρώ, από το οποίο έχει παραδοθεί λιγότερο από 10%, ενώ αναφέρθηκε σε έκθεση που έχει πληρωθεί με 700.000 ευρώ. Μεταξύ άλλων, ο κ. Κουρουμπλής προανήγγειλε τις προσλήψεις 1.000 γιατρών και 80 ακτινολόγων στα νοσοκομεία της χώρας έως τον Απρίλιο.

Ξεκαθάρισε, τέλος, διαψεύδοντας δημοσίευμα, ότι δεν έγινε περικοπή στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων. Ο υπουργός διευκρίνισε την καθιερωμένη διαδικασία, η οποία προβλέπει ότι όταν έχουν διαθέσιμα τα νοσοκομεία, τα χρησιμοποιούν για τον επόμενα μήνα, ενώ αυτά που έχουν έλλειμμα καλύπτεται. Υπογράμμισε μάλιστα ότι η παραπάνω ενέργεια αφορούσε τα διαθέσιμα του Ιανουαρίου για τον Φεβρουάριο και όχι του Φεβρουαρίου για τον Μάρτιο.

Αγρια κόντρα με Αδωνι

ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ με τον πρώην υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος βρισκόταν στο πλατό τηλεοπτικής εκπομπής, ήρθε ο κ. Κουρουμπλής. Ο υπουργός είπε πως δεν θέλει να συζητήσει με τον κ. Γεωργιάδη, υπογραμμίζοντας: «Δεν είμαι εγώ που υπέγραψα τη σύμβαση με τους Γερμανούς». Από την πλευρά του, ο Αδωνις Γεωργιάδης είπε απευθυνόμενος στον υπουργό Υγείας: «Δεν θα μου δίνετε εσείς την άδεια για να μιλήσω», ενώ ο κ. Κουρουμπλής έκλεισε το τηλέφωνο, με τον βουλευτή της Ν.Δ. να λέει: «Αυτή είναι η δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ».

Ελενα Σολωμού

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...