Ελεγχος στο menu του «σουλτάνου»

Ο Ερντογάν θα κατασκευάσει μέσα στο πολυτελές παλάτι του επιστημονικό εργαστήριο, με σκοπό την πρόληψη τοξικής ή χημικής επίθεσης μέσω φαγητού

Αρχικά απέκτησε «ορέξεις σουλτάνου» και τώρα φαίνεται ότι αποφάσισε να έχει και αυτοκρατορικές απολαύσεις. Επειδή όμως δεν είναι λίγοι οι αυτοκράτορες που εγκατέλειψαν τον μάταιο τούτο κόσμο έχοντας φάει δηλητηριασμένο φαγητό, ο «μεγαλοπρεπής» ένοικος του νέου ανακτόρου της Κωνσταντινούπολης αποφάσισε να λάβει τα μέτρα του.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν επέλεξε βέβαια να προσλάβει κάποιους που θα δοκιμάζουν ό,τι του σερβίρουν, ώστε να είναι σίγουρος πως δεν θα τον σκοτώσουν με κάποιο αρχαίο, μεσαιωνικό ή σύγχρονο δηλητήριο, αφού κάτι τέτοιο θα προκαλούσε αντιδράσεις. Στράφηκε στη σύγχρονη τεχνολογία ώστε να προστατεύει τον εαυτό του. Θα προφυλάσσεται από κάθε απειλή δηλητηρίασης χάρη σε εργαστήριο, το οποίο θα κατασκευαστεί μέσα στο πολυτελές μέγαρό του. Την αποκάλυψη έκανε η εφημερίδα «Χουριέτ», επικαλούμενη τον προσωπικό γιατρό του Τούρκου προέδρου.

«Οι επιθέσεις δεν γίνονται πλέον διά της οδού των όπλων, αλλά διά εκείνης των τροφίμων» δήλωσε ο γιατρός Τσεβντέτ Ερντόλ, ο οποίος είναι επίσης βουλευτής του κυβερνώντος Ισλαμιστικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP). Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «ένα εργαστήριο θα εγκατασταθεί στο μέγαρο, ώστε να προλαμβάνει οποιαδήποτε τοξική, χημική, ραδιενεργό ή βιολογική επίθεση η οποία θα μπορούσε να έχει στόχο το πρόσωπο του 61χρονου αρχηγού του κράτους, μέσω τροφίμων και ποτών που θα του σερβίρει το προσωπικό».
Ο γιατρός υπογράμμισε πως μέχρι τώρα καμιά απόπειρα αυτού του είδους δεν έχει εντοπιστεί στο πολυτελές συγκρότημα του προεδρικού μεγάρου στην Αγκυρα, όπου ομάδα πέντε γιατρών βρίσκεται σε υπηρεσία 24 ώρες το 24ωρο.

Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία έχει προϊστορία στις… ρωμαϊκού τύπου δολοφονίες πολιτικών ηγετών. Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από όταν πληροφορίες ήθελαν τον τότε πρόεδρο Τουργκούτ Οζάλ να έχει πεθάνει ύστερα από χορήγηση στρυχνίνης, που κάποιοι τού έβαλαν σε φαγητό ή ποτό. Τον Νοέμβριο του 2012 έρευνα που έγινε ύστερα από εκταφή των λειψάνων του επιβεβαίωσε τις εν λόγω πληροφορίες. Το δηλητήριο παρέλυσε το αναπνευστικό σύστημα του Οζάλ, με αποτέλεσμα να υποστεί καρδιακή προσβολή.

Γιάννης Δουνδουλάκης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ