Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Νεκρός ο Ελληνας που πολεμούσε τους τζιχαντιστές

Τι λέει ο πατέρας του Κωνσταντίνου Σκάρφιλντ, που σκοτώθηκε σε μάχη με τους ακραίους του Ισλάμ

Πόνος αβάσταχτος αλλά και τρόμος είναι τα συναισθήματα που κυριαρχούν στην οικογένεια του Ελληνα κομάντος που έπεσε νεκρός από τα πυρά των τζιχαντιστών στη Συρία.r34r234r 2 Ο πατέρας του Κωνσταντίνου Ερικ Σκάρφιλντ είχε τη δύναμη ψυχής να μιλήσει στην «Espresso» για τον χαμό του γιου του, παρότι, όπως εξομολογήθηκε, φοβάται.

«Δεν θέλω να πω πολλά, ούτε να δώσω προσωπικές πληροφορίες. Φοβάμαι ένα ενδεχόμενο χτύπημα εκδίκησης των τζιχαντιστών εις βάρος της οικογένειας, είτε εδώ στην Αγγλία είτε στην Ελλάδα» λέει ο Κρις Σκάρφιλντ. Και είναι λογικό να φοβάται για τη σύζυγό του Βίκυ Καραγκούνη και την κόρη τους Γεωργιάνα. Ξέρει πως οι ισλαμιστές του ISIS απειλούν με αντίποινα όσους τους προξενούν ζημιά και μισούν ιδιαίτερα τους Δυτικούς.

Ανθρωπιστική βοήθεια 

«Ο γιος μου έφυγε γύρω στις 20 Νοεμβρίου, βασικά για να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στην YPG, τη μονάδα Πολιτικής Προστασίας δηλαδή που έχουν οι Κούρδοι για την παροχή αρωγής στους αμάχους» λέει ο πατέρας του αδικοχαμένου κομάντος κάνοντας -είναι η αλήθεια- μεγάλη προσπάθεια να συγκρατήσει τα δάκρυά του. Οι παύσεις στον λόγο του γίνονται για να μην ακουστεί ο λυγμός. Δεν τα καταφέρνει πάντα.

«Δεν γνωρίζαμε ότι θα το έκανε αυτό. Δεν ξέραμε πως ήταν αποφασισμένος. Δεν μας είχε πει τίποτα, ίσως επειδή είμαστε χριστιανοί και οι Κούρδοι είναι μουσουλμάνοι, οπότε θα ανησυχούσαμε ακόμα περισσότερο για την απόφασή του» συμπληρώνει.

Και είναι αλήθεια πως ο Κωνσταντίνος -ή Κώστας, όπως τον φώναζαν όλοι στη γειτονιά του, στο Ρόιστον του βόρειου Γιορκσάιρ- ήταν ιδιαίτερα ευαίσθητος, όπως ίσως δεν θα ταίριαζε σε έναν κομάντος. Είχε σπουδάσει υποκριτική, βλέποντας όμως πως δεν ήταν εύκολο να κάνει καριέρα αποφάσισε να επικεντρωθεί στην επιθυμία του να προσφέρει στον άνθρωπο.

«Αρχικά υπηρέτησε στις ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις, πριν από περίπου τρία χρόνια. Είχε περπατήσει όλη την Ελλάδα όταν υπηρετούσε. Ελαβε πολύ καλή εκπαίδευση στην Ελλάδα ως κομάντος» λέει ο πατέρας του. Στη συνέχεια εντάχθηκε ως πεζοναύτης στις βρετανικές Ειδικές Δυνάμεις. «Πρακτικά το περασμένο καλοκαίρι πήρε την απόφαση να βοηθήσει τους άμαχους Κούρδους. Εκανε απόπειρα να φτάσει στη Συρία, αλλά συνελήφθη προσπαθώντας να μπει στο συριακό έδαφος, επειδή θεωρήθηκε πως πήγαινε να ενταχθεί στους κόλπους των τζιχαντιστών» μας λέει ο Κρις Σκάρφιλντ και συνεχίζει:

«Λίγους μήνες μετά του επιτράπηκε να παραιτηθεί από τον βρετανικό στρατό και τον Νοέμβριο πήγε στο Κουρδιστάν θέλοντας να προσφέρει πρώτες βοήθειες στα πεδία των μαχών. Στην αρχή δεν πολεμούσε. Αργότερα όμως, όταν απέκτησε την εμπιστοσύνη των Κούρδων μαχητών, του επέτρεψαν να παίρνει όπλο και να βγαίνει στην πρώτη γραμμή».

Η κουβέντα μας πηγαίνει μοιραία στη σχέση του γιου του με την Ελλάδα. «Ο Κώστας γεννήθηκε στη Βρετανία, λάτρευε όμως την Ελλάδα και δεν έχανε ευκαιρία να επισκέπτεται την πατρίδα όπου γεννήθηκε η μητέρα του Βίκυ Καραγκούνη. Το τελευταίο ταξίδι του ήταν πέρυσι, στο τέλος του καλοκαιριού, οπότε -μεταξύ άλλων- επισκέφθηκε την Αθήνα, όπου ζει ο θείος του».

Στα ταξίδια του δεν έχανε την ευκαιρία να θαυμάζει τον ελληνικό πολιτισμό, ενώ αντίκριζε πάντα με δέος τον Παρθενώνα. «Νομίζω πως έχει φωτογραφία στη σελίδα του στο facebook μπροστά στον Παρθενώνα» μας λέει ο δυστυχής πατέρας, ενώ στην ίδια σελίδα δεν λείπει καταχώριση δημοσιεύματος της εφημερίδας «Guardian», που ανέφερε ότι οι Βρετανοί θα έπρεπε να ντρέπονται που κρατούν τα γλυπτά του Παρθενώνα. 

Γιάννης Δουνδουλάκης 

Η σορός του Ελληνα κομάντος τάφηκε στη Συρία

Ολμος έκοψε πρόωρα το νήμα της ζωής νεαρού Ελληνα που ως εθελοντής στη Συρία έδινε μάχη στο πλευρό των Κούρδων ενάντια στην αγριότητα των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. r34r234r 1Ο 25χρονος Κωνσταντίνος Ερικ Σκάρφιλντ σκοτώθηκε τη Δευτέρα κοντά στην πόλη Καμίσλι που βρίσκεται στα σύνορα με την Τουρκία, όπως ανακοίνωσε η οργάνωση Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού. Ο πρώην πεζοναύτης του Βασιλικού Στρατού της Βρετανίας χτυπήθηκε από όλμο κατά τη διάρκεια μάχης με τους τζιχαντιστές.

«Το καντήλι του μπορεί να έκαψε για λίγο, αλλά έκαιγε λαμπερό, με αγάπη, θάρρος, πίστη και τιμή, και είμαστε περήφανοι γι’ αυτόν» ανέφερε η ανακοίνωση της οικογένειας. Οι γονείς του πληροφορήθηκαν τηλεφωνικά τον χαμό του παιδιού τους από έναν Βρετανό φιλοκούρδο ακτιβιστή, τον Μαρκ Κάμπελ. «Τρία ήταν τα πράγματα που η μητέρα του ήθελε να μάθει αμέσως. Ηθελε να ξέρει αν υπάρχει το σώμα του – και υπάρχει. Ηθελε να ξέρει πότε πέθανε και ήθελε να ξέρει αν σκοτώθηκε στη μάχη, κάτι που ισχύει» δήλωσε στο Sky News o Κάμπελ.

Η σορός του Κωνσταντίνου Ερικ Σκάρφιλντ τάφηκε ήδη στη Συρία και από πάνω φυτεύτηκε, όπως λένε οι πληροφορίες, μια ελιά.

Κατερίνα Νικολοπούλου

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...