Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Προφυλακίστηκε ο «δράκος»

Ψύχραιμος και γελαστός ο Φ. Λεβέντος κοιτούσε κατάματα τους ρεπόρτερ, ενώ δεν δίστασε να συζητήσει για ποδόσφαιρο

Προκλητικός, επιδεικνύοντας τρομακτική ψυχραιμία και με ένα μόνιμο μειδίαμα που δεν έφυγε από το πρόσωπό του ούτε καν στο άκουσμα της απόφασης για την προφυλάκισή του ο 40χρονος συλληφθείς για παιδεραστία Φίλιππος Λεβέντος απολογήθηκε χθες στη 10η τακτική ανακρίτρια. Αν και δέχτηκε τις έντονες αποδοκιμασίες των παρευρισκομένων κατά την έξοδό του -συνοδεία των αστυνομικών- από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, δεν έδειξε να πτοείται, κοιτούσε κατάματα τον τηλεοπτικό φακό, ενώ χαμογελούσε σαν σταρ! Λίγη ώρα νωρίτερα κι ενώ περίμενε για να μπει στο ανακριτικό γραφείο και να απολογηθεί για τις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζει, δεν δίστασε να συζητήσει για το επικείμενο ματς ΑΕΚ – Ολυμπιακός, εκφράζοντας μάλιστα την επιθυμία του να βρεθεί στο γήπεδο!

Ο 40χρονος παρέμεινε επί 2,5 ώρες ενώπιον της ανακρίτριας δίνοντας εξηγήσεις για τον βιασμό και την αποπλάνηση 14χρονου κοριτσιού τον Αύγουστο του 2014, αλλά και την απόπειρα αποπλάνησης και την απόπειρα προσέλκυσης 13χρονου αγοριού στην πλατεία Κορυδαλλού την περασμένη Κυριακή, όταν και συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από τους αστυνομικούς. Μετά την απολογία του ανακρίτρια και εισαγγελέας με σύμφωνη γνώμη τού «έδειξαν» τον δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού.

34234w3retert 3Η μόνη που έδειχνε να συνειδητοποιεί τη δεινή θέση στην οποία βρίσκεται ο κατηγορούμενος, με βάση τα στοιχεία των Αρχών, ήταν η μητέρα του, που με δάκρυα στα μάτια πλησίασε και συνομίλησε με τον γιο της για λίγα μόλις λεπτά προτού οι αστυνομικοί την απομακρύνουν. Η γυναίκα, που αρνείται να πιστέψει πως ο γιος της εμπλέκεται στην ειδεχθή υπόθεση της παιδεραστίας, υποστηρίζει πως ο 40χρονος έχει πέσει θύμα πλεκτάνης. Την ίδια εκδοχή φέρεται ότι στηρίζει με δηλώσεις του και ο πατέρας του κατηγορουμένου. «Δούλευε 15 ώρες την ημέρα και εγώ τον βοηθούσα για να ξεκουράζεται, να κοιμάται λίγο. Το βαν του ήταν έτσι διαμορφωμένο, είχε βάλει μέσα κάτι χαρτόνια και μια κουβέρτα από πάνω, επειδή πηγαίναμε κάθε Δευτέρα στους εμπόρους και ψωνίζαμε» υποστήριξε αναφερόμενος στο φορτηγάκι του τρόμου, στο οποίο ο Φίλιππος Λεβέντος παρέσυρε το 13χρονο αγόρι.

«Το διάβασα αυτό και για τον βιασμό της 14χρονης από τον γιο μου. Δεν το πιστεύω… Αυτά είναι όλα ψέματα! Καταρχάς έχει φιλενάδα, αυτά είναι ψέματα, αηδίες. Γιατί δεν τον συνέλαβαν το καλοκαίρι που έγινε αυτό; Εγώ δεν τα πιστεύω αυτά τα πράγματα. Αυτά είναι σχεδιασμένα από την Αστυνομία. Υπάρχει λόγος… Το έχουν κάνει άλλοι καταστηματάρχες για να τον μπλέξουν» πρόσθεσε ο πατέρας του κατηγορουμένου. Η «Espresso» επικοινώνησε με τον συνήγορο του κατηγορουμένου Γιώργο Κάβουρα, ο οποίος δεν θέλησε να τοποθετηθεί για τη στάση που κράτησε ο εντολέας του στην ανάκριση και αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση.

«Τον είχαν καταλάβει στη γειτονιά και το έγραψαν στον τοίχο»

Τη λέξη «παιδεραστής» φέρεται ότι είχαν γράψει με σπρέι άγνωστοι όχι μία, αλλά αρκετές φορές στον τοίχο του ψιλικατζίδικου του Φίλιππου Λεβέντου. Αποκάλυψη που καταδεικνύει ότι οι αρρωστημένες ορέξεις του ήταν κοινό μυστικό στη γειτονιά της Κηπούπολης. Κάθε φορά όμως η λέξη-φωτιά σβηνόταν επιμελώς από τους οικείους του. Αυτό αποκαλύπτει κάτοικος της περιοχής, το σπίτι του οποίου είναι 10 μόλις μέτρα από την επιχείρηση ψιλικών του 40χρονου. «Τον είχαν καταλάβει στη γειτονιά. Αντί να πάνε όμως στην Αστυνομία να τον καταγγείλουν, το έγραφαν στον τοίχο» λέει μιλώντας στην «Espresso» γείτονας του 40χρονου.

«Ο γιος μου μού είπε πως φίλοι του που πήγαιναν στο ψιλικατζίδικο είχαν δεχτεί αρκετές φορές περίεργες προτάσεις από τον Λεβέντο. 34234w3retert 1Τους έλεγε ότι έχει άκρες για να τους βρει “γκομενίτσες” και ό,τι άλλο θέλουν. Το δικό μου το παιδί δεν πήγαινε, γιατί δεν του άρεσε ο τρόπος που το κοιτούσε» σημειώνει. «Εμαθα εκ των υστέρων και από άλλους γονείς αλλά και συμμαθητές του 14χρονου γιου μου ότι έλεγε στα παιδιά να τα κεράσει μπίρες και σοκολάτες και προσπαθούσε να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Τις περισσότερες φορές δεν τους έπαιρνε λεφτά, ακριβώς για να νιώθουν πως του είχαν υποχρέωση» προσθέτει.

Μετά τη σύλληψη του 40χρονου τα στόματα της γειτονιάς αρχίζουν σιγά σιγά να ανοίγουν, αποκαλύπτοντας τις σκοτεινές πτυχές της δράσης του -μέχρι πρότινος υπεράνω πάσης υποψίας- επιχειρηματία.

Ο Φίλιππος Λεβέντος ήταν φαινομενικά ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας. Γιος βιοπαλαιστών, με δύο ακόμη αδελφούς, αποφοίτησε από σχολή Ηλεκτρονικών και εργάστηκε ως υπάλληλος σε κατάστημα34234w3retert 5 τηλεπικοινωνιών επί 16 χρόνια. Οταν του ζητήθηκε να δεχτεί μείωση μισθού εγκατέλειψε τη θέση του και βρήκε διέξοδο στην οικογενειακή επιχείρηση ψιλικών, την οποία άνοιξε το 2012 με τους γονείς του.

Το ψιλικατζίδικο του έδωσε τη δυνατότητα να βρίσκεται καθημερινά σε επαφή με παιδιά, καθώς σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται φροντιστήριο ξένων γλωσσών, κολυμβητήριο αλλά και σχολεία. «Δούλευε 15 ώρες την ημέρα. Δεν έχει κάνει τίποτα, είναι θύμα πλεκτάνης» ισχυρίζονται οι γονείς του, επιχειρώντας να τον δικαιολογήσουν.

Ευθύνες για την καθυστέρηση της σύλληψής του

Στη δημοσιότητα έδωσε η Αστυνομία, κατόπιν εισαγγελικής διάταξης, τα στοιχεία της ταυτότητας καθώς και φωτογραφίες του 40χρονου παιδεραστή Φίλιππου Λεβέντου, ο οποίος έπειτα από εκτεταμένες έρευνες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έπεσε στα δίχτυα των Αρχών.

Την ίδια ώρα ευθύνες για την καθυστέρηση σύλληψης του 40χρονου, τα στοιχεία του οποίου ήταν γνωστά στην Αστυνομία ήδη από τον Δεκέμβριο, επέρριψε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας στις αστυνομικές Αρχές.

Σε δελτίο Τύπου της εισαγγελίας επισημαίνεται πως ο φάκελος της δικογραφίας εστάλη από τις αστυνομικές Αρχές με… ταχυδρομείο και χωρίς καν την ένδειξη κατεπείγον (όπως είθισται σε αντίστοιχες περιπτώσεις), με αποτέλεσμα να μην αξιολογηθεί σωστά και να παραμείνει… στο ράφι. Μάλιστα τονίζεται πως ήδη από τον Αύγουστο, όταν πρώτη φορά υπεβλήθη η δικογραφία, οι εισαγγελείς λειτούργησαν άμεσα δίνοντας εντολή για την ανακάλυψη του δράστη.

«Την 23/9/2014 η δικογραφία επανήλθε στην υπηρεσία μας και ζητήθηκε και πάλι απευθείας από τον εισαγγελέα παραγγελία για τη διερεύνηση των στοιχείων του δράστη μέσω facebook, η οποία δόθηκε αυθημερόν» αναφέρει η ανακοίνωση. Σε κάθε περίπτωση, καταλήγει η ανακοίνωση της εισαγγελίας, έχει διαταχθεί πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση, ώστε να ερευνηθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες υπαλλήλων της υπηρεσίας.

34234w3retert 2Ανάρτηση σοκ! «Ποιός μπέμπης είναι σήμερα για…»

Με το όνομα Κωνσταντίνος Γεωργιαδάκης συστηνόταν σε δεκάδες ανήλικα παιδιά ο 40χρονος παιδεραστής Φίλιππος Λεβέντος μέσα από το προφίλ που χρησιμοποιούσε στο facebook.

Ενδεικτικό των αρρωστημένων ορέξεών του είναι το γεγονός ότι ανοίγοντας κανείς τη σελίδα του αντικρίζει μια ανάρτηση που προκαλεί ανατριχίλα. «Ποιος μπέμπης είναι για π… σήμερα» είχε γράψει χαρακτηριστικά στις 14 Φεβρουαρίου. Μάλιστα η μεγάλη φωτογραφία του προφίλ του φιλοξενεί μια εικόνα που απεικονίζει ένα ανήλικο αγόρι να πίνει ποτό σε μπαρ και γύρω του να βρίσκονται παιδόφιλοι. Σοκ προκαλεί ακόμη το γεγονός ότι όλοι οι φίλοι του είναι ανήλικα παιδιά.

Ντέμη Ντάβαρη 

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...