Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η Πιερίδη με το νέο αγόρι της

«Ο έρωτας με έρωτα περνάει» λέει ένα λαϊκό διαχρονικό...

Ο τρόπος λειτουργίας του στρατού των χούλιγκαν και τα αντίποινα που οδήγησαν...

Ο «Ιωσήφ», ο μάνατζερ OΜΛΕ του Τρανού, ο «Καρχαρίας»...

Πανικός στο Romeo με Λε-Πα, Κοκκίνου, Μεταξά

Με το δεξί και διώχνοντας κόσμο άρχισαν οι νυχτερινές...

Αφυπνίστηκαν οι ελπίδες για τον Δημήτρη Κόκοτα

Σημάδια αισιοδοξίας στην προσπάθεια αφύπνισης του Δημήτρη Κόκοτα. Θετικές...

Η «σιωπή» των γηπέδων!!

ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ επαναρχίζει, αλλά χωρίς να υπάρχει κόσμος στις εξέδρες

Σε βουβά γήπεδα θα επιστρέψουν οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας. Η Πολιτεία αποφάσισε να επαναρχίσει το πρωτάθλημα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, όμως, επειδή ακόμη δεν υπάρχουν εγγυήσεις (από τις ΠΑΕ) για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων, όλα τα παιχνίδια θα γίνουν χωρίς θεατές («κεκλεισμένων των θυρών»). «Από αύριο θα υπάρχει ένας κωδικός χάρτης για την αντιμετώπιση και πάταξη της βίας. Ελπίζω αυτός να τηρηθεί σε όλα τα σημεία του. Η απόφαση της κυβέρνησης είναι πως οι αγώνες θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών την ερχόμενη Κυριακή, και ευχόμαστε όλα αυτά (σ.σ.: που συζητήθηκαν) να έχουν ολοκληρωθεί. Θα επανεξετάσουμε την απόφαση…» δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, μετά τη συνάντηση που είχε με τους προέδρους της ΕΠΟ (Γ. Γκιρτζίκης), της Σούπερ Λίγκας (Γ. Μποροβήλος) και της Φούτμπολ Λιγκ (Σπ. Καλογιάννης). Η τοποθέτηση του Στ. Κοντονή «γέννησε» την απορία αν η απόφαση της κυβέρνησης αγγίζει το ματς Κυπέλλου ΑΕΚ-Ολυμπιακός (11/3), ωστόσο ο υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά, με κόσμο…

Τα άμεσα «μέτρα»

Τα «μέτρα» που τίθενται σε ισχύει από… σήμερα είναι η άμεση διακοπή αγώνων σε περίπτωση επεισοδίων, τα «βαριά» χρηματικά πρόστιμα στις ΠΑΕ και η αφαίρεση βαθμών. Το ηλεκτρονικό εισιτήριο (σε όλα τα γήπεδα) μετατίθεται για την επόμενη περίοδο. «Κανένας αγώνας δεν θα γίνει σε γήπεδο στο οποίο δεν υπάρχουν αυτά τα μέσα, με τα οποία εξοπλίζεται η Πολιτεία και οι διοργανώτριες Αρχές» είπε ο κ. Κοντονής, εννοώντας και τις κάμερες παρακολούθησης, και πρόσθεσε: «Να ξέρει ο κάθε πατέρας όταν το παιδί του πηγαίνει στο γήπεδο ότι δεν θα το βρει σε νεκροτομείο, νοσοκομείο ή στο… τμήμα». Το αργότερο σε 15 ημέρες, άλλωστε, αναμένεται ο νέος αθλητικός νόμος που θα εμπεριέχει όλες τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο ποδόσφαιρο… Οπως αποκάλυψε ο ίδιος ο υφυπουργός Αθλητισμού, το νομοσχέδιο θα προβλέπει αλλαγές στο εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ, η διοίκηση θα εκλέγεται από τα σωματεία και όχι τις Ενώσεις. Επίσης, η κυβέρνηση θέλει αλλαγές στη σύνθεση και τη λειτουργία όλων των δικαιοδοτικών οργάνων του ποδοσφαίρου, ήτοι οι πειθαρχικές επιτροπές να σχηματίζονται μόνο από τακτικούς δικαστές (κάτι που βρίσκει σύμφωνη την ΕΠΟ). Επίσης, στον νέο νόμο υπάρχει σκέψη να συμπεριληφθεί διάταξη προκειμένου τα χρήματα από τα πρόστιμα που πληρώνουν οι ΠΑΕ να κατατίθενται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και να πηγαίνουν… υπέρ του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Oσο για το ραντεβού που θα έχει την ερχόμενη Δευτέρα στη Νιόν με τον Μισέλ Πλατινί, ο Στ. Κοντονής επεσήμαnε: «Θα ακούσουμε τη γνώμη τους και θα ζητήσουμε τη βοήθειά τους». Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Γιώργος Μποροβήλος, κάλεσε τους οπαδούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, γιατί θα δοθούν εντολές στους διαιτητές να διακόπτουν τους αγώνες. «Είπαμε πως όταν έχουμε φωτοβολίδες οι οποίες θα μπορέσουν να προκαλέσουν τραυματισμούς, ή είσοδο οπαδών στο γήπεδο, ο διαιτητής θα φεύγει» τόνισε. 

Ηλίας Ζυματούρας

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...