Η Πετρούλα σε μεγάλη κυβερνητική θέση

Η κόρη του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Χρήστου Σαρτζετάκη επικεφαλής στην…

Την κόρη του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Χρήστου Σαρτζετάκη Πετρούλα – Αναστασία (Πάτυ, όπως την αποκαλούν οι φίλοι της), με σπουδές στη Νομική, επέλεξε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτης Κουρουμπλής για την κομβική και ευαίσθητη θέση της επικεφαλής της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ).

Το τετράχρονο σκανδαλιάρικο κοριτσάκι το οποίο κρατούσε από το χέρι ο Χρήστος Σαρτζετάκης όταν το 1985 αναλάμβανε Πρόεδρος της Δημοκρατίας και έτρεχε στους διαδρόμους του Προεδρικού Μεγάρου ή εφορμούσε στα γραφεία της γραμματείας αρπάζοντας και σκίζοντας τους λόγους του πατέρα της (ευτυχώς για το προσωπικό πάντα υπήρχε αντίγραφο) μεγάλωσε και αναλαμβάνει δημόσια θέση και μάλιστα υψηλής ευθύνης.

Η κατάρτιση της Πετρούλας Σαρτζετάκη στο Δημόσιο Δίκαιο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιλογή ενός νέου και άφθαρτου προσώπου για τη διοίκηση της ΕΠΥ από την οποία περνούν συμβάσεις για προμήθειες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Οι σπουδές της

Η πρόταση του κ. Κουρουμπλή έπιασε εξαπίνης την Πετρούλα Σαρτζετάκη, η οποία αποδέχτηκε τη θέση. Σε αυτό σίγουρα έπαιξε ρόλο ο πατέρας της αλλά και η παρότρυνση δικαστικών λειτουργών του περιβάλλοντός της. Η Πετρούλα Σαρτζετάκη τελείωσε με άριστα το Κολέγιο, πέρασε με την πρώτη στη Νομική Σχολή, αποφοίτησε με άριστα, σπούδασε στην Εθνική Σχολή Δικαστών κινούμενη στα χνάρια του πατέρα της και μαθαίνοντας σε σύντομο χρονικό διάστημα τρεις ξένες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά) ξεκίνησε επαγγελματική καριέρα με προοπτικές.

Το 2010 μάλιστα υπηρέτησε ως μετακλητή υπάλληλος στο γραφείο του τότε υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικών Σπύρου Φλογαΐτη. Οι φίλοι και οι συνάδελφοί της μιλούν με τα καλύτερα λόγια γι’ αυτήν, κάνουν λόγο για μια συγκροτημένη προσωπικότητα που τη βοήθησε να ολοκληρώσει με επιτυχία τις σπουδές της, να κάνει την πρακτική της στις δικαστικές αίθουσες και σήμερα να είναι μια καλή νομικός.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ