Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Γκρο πλαν στη ζωή του Μανώλη Τζιράκη

Τι λένε οι φίλοι του και οι καλλιτέχνες με τους οποίους είχε συνεργαστεί

Δανειζόταν σπίτια φίλων του (γιατί τον… ενέπνεαν) και τα μετέτρεπε σε χρόνο dt σε στούντιο. Μάλιστα ο ίδιος τούς ετοίμαζε τις βαλίτσες με τα ρούχα τους και τους αποχαιρετούσε με την κάμερα στο χέρι! Νοίκιαζε καΐκι για να κάνει τον γύρο της Μονεμβασιάς, ώστε να πετύχει το ένα και μοναδικό τέλειο πλάνο. Πήγαινε ταξίδι-αστραπή στο Λονδίνο για γυρίσματα και δούλευε 24ωρα άγρυπνος προκειμένου να ικανοποιήσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό καλλιτέχνη. Μα πρώτα απ’ όλα τον ίδιο. Γιατί ο Μανώλης Τζιράκης ήταν τελειομανής με ό,τι καταπιανόταν.

Το μεράκι για τη δουλειά, σε συνδυασμό με το αστείρευτο χιούμορ και τη σεμνότητά του, τον έκανε περιζήτητο στη σοουμπίζ. Αυτό τον επιτυχημένο και πολύ αγαπητό σκηνοθέτη θα αποχαιρετήσουν σήμερα στις 16.00 στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου, στο κοιμητήριο του Σχιστού, συγγενείς, φίλοι, τραγουδιστές, συνθέτες, στιχουργοί και συνάδελφοί του. Το ελληνικό πεντάγραμμο θρηνεί για το «χαμογελαστό παιδί» που «έφυγε» το απόγευμα της Τετάρτης πρόωρα, σε ηλικία μόλις 42 χρόνων.

34erqwe4twre 1Ενα σκληρό «cut» σταμάτησε την καρδιά του «Μανώλο», όπως τον φώναζαν οι φίλοι. Αισθάνθηκε αδιαθεσία και κατέρρευσε στην αγκαλιά της συντρόφου του το απόγευμα της Τετάρτης. «Εφυγε από κοντά μας νωρίς. Σας ευχαριστούμε όλους για τις ευχές και τη συμπαράστασή σας. Να τον θυμάστε με αγάπη» έγραψε στην σελίδα του στο διαδίκτυο η οικογένειά του.

Πειραιώτης

Γεννήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου του 1973. Γέννημα θρέμμα Πειραιώτης. Μεγάλωσε στις γειτονιές δίπλα στη θάλασσα και έτρεχε στις αλάνες μέχρι που έδυε ο ήλιος. Τα πρωινά από το μπαλκόνι του σπιτιού του, που έβλεπε στην Πειραϊκή, χαιρόταν να βλέπει τις τράτες να σχίζουν τα νερά! Από το πατρικό του σπίτι δεν έφυγε ποτέ. Οταν έχασε τους γονείς του από καρδιακά προβλήματα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, επιθυμούσε να κρατήσει ζωντανή τη μνήμη τους μέσα από τις ωραίες ημέρες που περνούσαν όλοι μαζί.34erqwe4twre 5 Παντρεύτηκε, απέκτησε ένα παιδάκι, τον Ιάσονα, χώρισε και τον τελευταίο καιρό συζούσε με τη γυναίκα που του χάριζε απλόχερα την ευτυχία.

Λίγοι γνώριζαν πως πριν από μερικά χρόνια είχε αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα με την καρδιά του και οι γιατροί τού είχαν συστήσει να αλλάξει τρόπο ζωής και να χάσει κιλά. «Επειδή ήταν τελειομανής, μπορούσε να εργαστεί 24 ώρες χωρίς διάλειμμα. Αυτό ήταν αρνητικό για την υγεία του. Είχε φοβερό άγχος, ωστόσο το τελευταίο διάστημα είχε αδυνατίσει, έτρωγε υγιεινά, γυμναζόταν, περπατούσε, έκανε ό,τι του είχαν πει οι γιατροί. Στην προσωπική του ζωή ήταν πολύ ευτυχισμένος και επαγγελματικά στα καλύτερά του» αποκαλύπτει στην «Espresso» ο δημοσιογράφος Βασίλης Λούκας.

Το πρώτο βιντεοκλίπ που γύρισε ο Μανώλης Τζιράκης και με το οποίο «απογειώθηκε» επαγγελματικά ήταν το «Μπαμ και κάτω» του Λάμπη Λιβιεράτου, το 1996, με πρωταγωνίστρια την Ντορέττα Παπαδημητρίου.34erqwe4twre 4 «Είμαι συγκλονισμένος. Αν και είχα χρόνια να τον δω, τον θυμάμαι πάντοτε με αγάπη και νοσταλγία, γιατί περάσαμε υπέροχα τότε στα γυρίσματα και ήταν και καθοριστικό για εμένα το συγκεκριμένο βιντεοκλίπ. Μοναδικές στιγμές περάσαμε κυρίως με τα αστεία σχόλια της Ντορέττας, που έπρεπε να κυλιέται για ώρες στο γρασίδι! Θα τον θυμάμαι πάντα χαμογελαστό, γιατί είχε πολύ χιούμορ και ήταν ένας ευγενικός και διακριτικός άνθρωπος» είπε ο τραγουδιστής μιλώντας στην «Espresso».

Μπροστά από την κάμερά του είχαν παρελάσει σχεδόν όλοι οι τραγουδιστές: Νίκος Βέρτης, Ραλλία Χρηστίδου, Θάνος Πετρέλης, Πάνος Κιάμος, Νίκος Οικονομόπουλος και τελευταία ο Tus με την Εφη Θώδη. Ολοι τον αποχαιρέτησαν συγκλονισμένοι, με σπαρακτικά μηνύματα.

Γιώργος Τσαλίκης: «Μόλις τελείωσα τη συναυλία μου στο Λονδίνο. Εμαθα ότι “έφυγες” λίγο πριν ανέβω στη σκηνή. Αρχισα να σου γράφω αυτό και ξαφνικά δεν σταματάω τα δάκρυά μου, φιλαράκι μου. Γιατί, ρε Μάνο μου, τόσο νωρίς; Σκέφτομαι τον γιο σου. Που δεν θα μεγαλώσει δίπλα σου να καταλάβει πόσο ιδιαίτερος άνθρωπος ήσουν. Το “γύρισμα” εδώ τελείωσε».

Νατάσα Θεοδωρίδου: «Εχω μια αγκαλιά πάντα για σένα, φίλε μου Μανώλη».

Λευτέρης Πανταζής: «Μια ψυχή που συνεχώς χαμογελούσε, που μας έκανε όλους να θέλουμε να είμαστε μαζί του. Καλό ταξίδι, φίλε».

Νίκος Βουρλιώτης: «Αντίο σε έναν γλυκό άνθρωπο, έναν ασταμάτητο εργάτη. Δημιουργό των δέκα απ’ τα δημοφιλέστερα videoclip μας, έναν ήρεμο και χαρισματικό συνεργάτη που ήξερε πάντα να χαμογελά».

34erqwe4twre 3Προφητικό ήταν ωστόσο το βιντεοκλίπ για το τραγούδι «Οξυγόνο» του Σάκη Αρσενίου, που γυρίστηκε πριν από δύο μήνες σε μια κλινική, στο οποίο οι «γιατροί» (οι Knock Out) με τη βοήθεια μιας «νοσοκόμας» προσπαθούσαν να κρατήσουν στη ζωή τον πρωταγωνιστή.

«Στα VIP του παραδείσου»

«Θυμάμαι τη φορά που είχαμε γυρίσει ένα κλιπ και δεν μου άρεσε. Χωρίς άγχος και με χαρά ο Μανώλης μού πρότεινε να το κάνουμε ξανά, όπως και έγινε τελικά. Ηταν μια φάση της ζωής του που περνούσε κάποια προβλήματα προσωπικά και υγείας. Ποιος άλλος θα το έκανε αυτό; Μια Παρασκευή τον πήρα τηλέφωνο και του είπα: “Εχω μια ιδέα για κλιπ. Φεύγουμε τη Δευτέρα Λονδίνο;” Δεν με ρώτησε τι ιδέα, δεν μου μίλησε για λεφτά. Μου είπε “μέσα” κι έφαγε όλο το Σαββατοκύριακο να τακτοποιήσει τις δουλειές του. Μιλήσαμε προχθές για το επόμενο βιντεοκλίπ μου και θα συναντιόμασταν την επόμενη εβδομάδα. Μανώλη, θα μου λείψεις, ρε γαμώτο. Αν υπάρχει παράδεισος, ελπίζω να σε έχουν στα VIP του, γιατί σου αξίζει» είπε συντετριμμένος στην «Espresso» ο Πέτρος των Master Tempo.

«Εβαζε και από την τσέπη του χρήματα»

«Συνεργαστήκαμε το 1995 στη μουσική εκπομπή “Starclub” που παρουσίαζα στο Κανάλι 5. Ηταν η πρώτη του τηλεοπτική δουλειά. Από τότε δεν χωρίσαμε ποτέ. Είκοσι πέντε χρόνια. Εξαιρετικός άνθρωπος και χαρισματικός. Θυμάμαι, το 1999 χρησιμοποίησε το σπίτι μου για να γυρίσει ένα βιντεοκλίπ του Πάνου Κιάμου για το τραγούδι “Δεν είσαι μόνη”. Δεν άφησε στη θέση τους ούτε τα φώτα. Είχα φύγει από το σπίτι μου για χάρη του και δεν μπορούσα να πάρω ούτε τα ρούχα μου! Μετά όμως μου το παρέδωσε τακτοποιημένο και καθαρό! Μία άλλη φορά είχε νοικιάσει καραβάκι για να κάνει τον γύρο της Μονεμβασιάς μια ολόκληρη ημέρα για ένα και μόνο πλάνο. Εβαζε και από την τσέπη του χρήματα, φτάνει να είχε το αποτέλεσμα που ήθελε. Τι χαστούκι, Θεέ μου, ήταν ο θάνατός του, λίγες μόλις ημέρες μετά τα γενέθλιά του» σχολίασε ο παρουσιαστής και δημοσιογράφος Βασίλης Λούκας.

Δήμητρα Δάρδα 

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...