Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Βρήκε το φάρμακό του στις πολεμικές τέχνες!

Ο 23χρονος Δημήτρης, αν και είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο, θα πάρει μέρος τον Μάρτιο σε αγώνες

Υπάρχουν άνθρωποι που παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που συναντούν στη ζωή τους, όχι μόνο δεν το βάζουν κάτω, αλλά αντίθετα σφίγγουν τα δόντια και δίνουν τη δική τους μάχη για να σταθούν και πάλι στα πόδια τους!

Ο 23χρονος Δημήτρης Παπαργύρης είναι από τους ήρωες της διπλανής πόρτας. Σε ηλικία 18 ετών καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι, χτυπημένος από μια σπάνια μορφή φλεγμονής στον εγκέφαλο (Istyocystiosis Erdhmeir – Chester), που από το 1960 έως το 2010 έχει καταγραφεί σε μόλις 300 περιστατικά σε ολόκληρο τον πλανήτη.4r34tqewrt 5

Σήμερα η ζωή του έχει αλλάξει ριζικά και ο Δημήτρης δηλώνει πιο δυνατός από ποτέ. Φοράει τα γάντια της πυγμαχίας και προπονείται σκληρά υπό την καθοδήγηση του Σταμάτη Μπιτάκου προκειμένου να συμμετάσχει σε αγώνες μουάι τάι και ζίου ζίτσου.

Ο ίδιος μίλησε στην «Espresso» για την απίστευτη περιπέτεια της υγείας του και διαβεβαίωσε πως όταν υπάρχει πίστη στον Θεό και δύναμη ψυχής, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο!

Τα συμπτώματα

«Ολα ξεκίνησαν σε ηλικία 18 ετών, όταν πέρασα στο ΤΕΙ Φυτικής Παραγωγής στη Λάρισα. Εκείνο το καλοκαίρι άρχισα να νιώθω τα πρώτα συμπτώματα. Ενώ ήμουν ένα πολύ δραστήριο παιδί, άρχισα να νιώθω περίεργα. Ημουν συνέχεια νυσταγμένος και κουρασμένος, πονούσαν τα πόδια μου και δεν είχα δύναμη. Σταδιακά η κατάσταση άρχισε να επιδεινώνεται και έφτασα να μην μπορώ να οδηγήσω γιατί δεν έβλεπα καλά. Οι γονείς μου κατάλαβαν γρήγορα πως κάτι δεν πήγαινε καλά και αρχίσαμε τις επισκέψεις στους γιατρούς».

Επειτα από δεκάδες εξετάσεις οι γιατροί διέγνωσαν πως έπασχε από μια πολύ επιθετική μορφή καρκίνου στον εγκέφαλο. 4r34tqewrt 1Του έδιναν μόλις τρεις με πέντε μήνες ζωής! Ωστόσο έπειτα από προτροπή του διευθυντή του Νευροχειρουργικού Τμήματος του Ερυθρού Σταυρού Βασίλη Βάρσου, ο Δημήτρης ταξίδεψε στην Αμερική για πιο λεπτομερείς εξετάσεις.

«Εμεινα εκεί συνολικά οκτώ μήνες. Ηταν η πιο δύσκολη περίοδος της ζωής μου. Πέρασα πολλά, καθώς δεν μπορούσα πλέον να σταθώ όρθιος. Εκανα κάποια χειρουργεία, χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία προκειμένου να καταπολεμηθεί η φλεγμονή και να υποχωρήσουν τα συμπτώματα, αλλά η κατάσταση ήταν δύσκολη, διότι γι’ αυτή τη μορφή ασθένειας δεν υπάρχει κάποιο φάρμακο. Επέστρεψα στην Ελλάδα και ξεκίνησα να κάνω φυσικοθεραπείες. Τότε μπήκαν στη ζωή μου και οι πολεμικές τέχνες. Είχα κουραστεί να είμαι συνέχεια στο σπίτι και ήθελα να ξεφύγω. Ο Σταμάτης Μπιτάκος πίστεψε σε εμένα και στάθηκε στο πλευρό μου από την πρώτη στιγμή. Τώρα κάνω Brazilian ζίου ζίτσου και έχω ξεκινήσει και μουάι τάι. Ο Σταμάτης με βοηθάει απίστευτα και μου ανεβάζει την ψυχολογία. Πλέον βλέπω πως μέσα από σκληρή δουλειά μπορώ να πετύχω πολλά. Τον Μάρτιο μάλιστα θέλω να κατέβω στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα βραζιλιάνικου ζίου ζίτσου».

4r34tqewrt 4Ωστόσο ο 23χρονος αθλητής αναφέρει πως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχει συναντήσει είναι αυτό του κοινωνικού αποκλεισμού.

Αποξένωση

«Το ότι κινούμαστε με καρότσι δεν σημαίνει πως δεν είμαστε άνθρωποι. Γνωρίζω πως πολλά άτομα με ειδικές ανάγκες κλείνονται στον εαυτό τους και καταλήγουν να περνούν τη ζωή τους μέσα σε τέσσερις τοίχους. Αυτό είναι λάθος! Πρέπει να προσπαθούν κάθε στιγμή και να μην απελπίζονται. Μέσα απ’ όλο αυτό που έζησα, πήρα ένα μεγάλο μάθημα. Εγινα πιο άνθρωπος. Οταν -με τη βοήθεια του Θεού- σταθώ και πάλι στα πόδια μου θα βοηθήσω όλους όσοι είναι στη θέση μου αυτή τη στιγμή. Δεν πρόκειται ποτέ να πω ότι βαριέμαι και ότι δεν έχω όρεξη να κάνω κάτι. Πάντα θα προσπαθώ για το καλύτερο και δεν πρόκειται ποτέ να το βάλω κάτω!»

Ο προπονητής Μπιτάκος και τα σχέδια του

Παγκόσμιος πρωταθλητής του μουάι τάι, ο Σταμάτης Μπιτάκος -γνωστός ως «Stam the showman»- είναι ο άνθρωπος που ενέπνευσε και βοήθησε τον Δημήτρη να ασχοληθεί με τις πολεμικές τέχνες.

Μιλώντας για τον μαθητή του, ο πολυβραβευμένος αθλητής και κάτοχος της ζώνης King Of The Ring κάνει λόγο για ένα πολύ ξεχωριστό παιδί με ιδιαίτερα χαρίσματα: «Κάνω πρωταθλητισμό πολλά χρόνια και ξέρω πολύ καλά πως το πιο βασικό για έναν αθλητή είναι να έχει δύναμη ψυχής και αληθινή πίστη στον Θεό. Μπροστά στον Δημήτρη νιώθω πολύ μικρός. Είναι ένας γνήσιος μαχητής. Οι γιατροί τον είχαν ξεγράψει και αυτός συνεχίζει να μας εκπλήσσει ευχάριστα. Μάλιστα, αν συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς, σε μερικά χρόνια θα μπορέσει να σταθεί πάλι στα πόδια του!4r34tqewrt 3 Οι προπονήσεις τον έχουν βοηθήσει τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Πλέον έχει στόχο! Εδώ ξεχνάει τα προβλήματά του, μαθαίνει μια πολεμική τέχνη και δουλεύει σκληρά για να συμμετάσχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που θα γίνει τον Μάρτιο».

Βλέποντας πως η ενασχόληση με τις πολεμικές τέχνες έχει θετική επίδραση στην ψυχολογία του Δημήτρη, ο Σταμάτης Μπιτάκος σκέφτεται να δημιουργήσει ειδικό τμήμα για άτομα με αναπηρικά αμαξίδια, στην υπερσύγχρονη ακαδημία πολεμικών τεχνών, την οποία διατηρεί στο Περιστέρι.

Ο ίδιος αναφέρει σχετικά: «Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, κλείνονται στα σπίτια τους και χάνουν κάθε διάθεση για ζωή. Οι πολεμικές τέχνες μπορούν να τους βοηθήσουν να δυναμώσουν το σώμα και την ψυχή τους. Αυτός άλλωστε θα είναι και ο στόχος του ειδικού τμήματος που θα δημιουργήσουμε στο Stam the Showman Academy».

Ανδρέας Αξιώτης
Φωτό: Δ. Γκολφομήτσος

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...