ΕΛ.ΑΣ.: Κρίσεις με παρασκήνιο

Αποστρατεία του Π. Στάθη που χειρίστηκε την υπόθεση του Χαϊκάλη. Νέος αττικάρχης ο Ι. Διαμαντόπουλος

Περισσότερες από δώδεκα ώρες (από τις 4.00 το απόγευμα έως λίγο μετά τις 4.00 τα ξημερώματα!) συνεδρίαζε το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων για τις αλλαγές στις θέσεις των ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Παρά το γεγονός ότι οι φετινές κρίσεις χαρακτηρίζονται «ήπιες», δεν έλειψαν και περιπτώσεις που προκάλεσαν αναστάτωση, απορία, ακόμη και την αίσθηση του έντονου πολιτικού παρασκηνίου στο προσωπικό της Κατεχάκη και της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η αποστρατεία του διοικητή της Ασφάλειας Αττικής ταξίαρχου Παναγιώτη Στάθη, ο οποίος είναι ένας -κατά γενική ομολογία- ικανότατος αξιωματικός με τεράστιο εύρος γνώσεων, επιτυχιών και μιας αδιαμφισβήτητα αδιάφθορης παρουσίας (έχει υπάρξει επί σειρά ετών και επικεφαλής του Εσωτερικών Υποθέσεων), ο οποίος χαίρει του σεβασμού των συναδέλφων του.

Πικρή γεύση

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί ήταν οι αξιωματικοί που στους διαδρόμους του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. συζητούσαν μεταξύ τους και απέδιδαν αυτή την απόφαση στον χειρισμό από τον κ. Στάθη της υπόθεσης του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλου Χαϊκάλη, με την καταγγελία του για απόπειρα χρηματισμού του, η οποία άφησε μάλλον πικρή γεύση στα στελέχη του συγκυβερνώντος κόμματος. Στον αντίποδα, δεν αποτέλεσε έκπληξη ο «αποκεφαλισμός» του υποστρατήγου Γιώργου Νίτσα μετά τον ντόρο που προκάλεσε η περίφημη διαταγή που υπέγραψε για τη «νέα πολιτική» στον χειρισμό του μεταναστευτικού, η οποία έφερε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Πανούση αλλά και την κυβέρνηση.

Ο Σφακιανάκης

Ο έως σήμερα επίσης ικανότατος αττικάρχης Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας προήχθη σε γενικό επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας. Νέος αττικάρχης τοποθετείται ο Γιάννης Διαμαντόπουλος μετά την επιτυχημένη πορεία στην Οικονομική Αστυνομία. Αναμενόμενη είναι η παραμονή του υποστρατήγου πλέον Μανώλη Σφακιανάκη στο «τιμόνι» του «παιδιού» του, δηλαδή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς και η παραμονή του επίσης υποστρατήγου πλέον και επιτυχημένου αξιωματικού Αντώνη Μπάκα στην Αντιτρομοκρατική.
Ειδικότερα, με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Δημήτριου Τσακνάκη, ο οποίος παραμένει στη θέση αυτή, τοποθετήθηκαν οι αντιστράτηγοι της Ελληνικής Αστυνομίας ως εξής: Κωνσταντίνος Τσουβάλας – υπαρχηγός του Σώματος, Εμμανουήλ Κατριαδάκης – προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου, Δημήτριος Σοφιός – γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας και Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας – γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας. Τέλος, αποστρατεύθηκαν δεκατέσσερις υποστράτηγοι και συνολικά είκοσι ταξίαρχοι, συμπεριλαμβανομένου του κ. Στάθη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ