Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Σεμινάρια με μπριγιαντίνη και ψαλίδια!

Ενας από τους πιο ροκ μπαρμπέρηδες του κόσμου θα διδάξει στην Αθήνα τα μυστικά των 50s haircuts

Tι δουλειά έχει ένας από τους πιο γνωστούς ροκ μπαρμπέρηδες σε ολόκληρο τον κόσμο, o οποίος κατοικεί και εργάζεται στο Λονδίνο τα τελευταία χρόνια, στην Αθήνα; 4erqw4rtqw4etr 1Ο Mr Ducktail, ιδιοκτήτης του Its Something Hells, που γράφει τη δική του ιστορία στη βρετανική πρωτεύουσα, παίρνει μαζί του εκτός από τα αεροπορικά εισιτήρια, ψαλίδια, χτένες και μπριγιαντίνη και προσγειώνεται σήμερα στην Αθήνα για να «διδάξει» σε σεμινάρια τα μυστικά των haircuts βγαλμένα από τη δεκαετία του ’50, την εποχή που ο βασιλιάς Elvis καθόταν στον rock’n’roll θρόνο του. Η ιστορία του Mr Duktail είναι άμεσα συνδεδεμένη με το rock.

Η μαγική φωνή του Elvis που πλανάται μέσα στο διασημότερο λονδρέζικο κουρείο είναι σε πλήρη αρμονία με τους ήχους από τα ψαλίδια που δίνουν στιλ στα λαδωμένα από την μπριγιαντίνη ατίθασα τσουλούφια, διά χειρός του καλύτερου rockabilly μπαρμπέρη στον κόσμο!

Την ώρα που τα vintage barber shops έχουν γίνει της μόδας και ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια, ο ιδιοκτήτης του Its Something Hells αποτάσσεται τον όρο vintage και δηλώνει πως είναι ένας γνήσιος rocker που κόβει μαλλιά, και όχι ένας κουρέας που απλώς ακούει
4erqw4rtqw4etr 6ροκ. Γεννημένος το 1966 στο Παρίσι, ο Mr Ducktail έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στην Τουλούζ, έζησε κάποια χρόνια στο Αμβούργο και τελικά «έριξε άγκυρα» στο Λονδίνο, δημιουργώντας το Its Something Hells, ένα old school rockabilly μπαρμπέρικο στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας, στη θρυλική Carnaby street.

Διάσημος σε όλη την Ευρώπη

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα η φήμη του Γάλλου rocker εξαπλώθηκε όχι μόνο στην Αγγλία αλλά σε όλη την Ευρώπη, με αποτέλεσμα η εικόνα του με τα πολύχρωμα tattoos, το motorcycle καπέλο και την ακονισμένη φαλτσέτα στο χέρι να φιγουράρει όχι μόνο στις σελίδες των μεγαλύτερων
4erqw4rtqw4etr 5περιοδικών του κόσμου, αλλά ακόμα και σε ντοκιμαντέρ αφιερωμένα στη δουλειά του.

Μιλώντας στην «Espresso» με αφορμή την πρώτη του επίσκεψη στην Ελλάδα, όπου θα διδάξει τα μυστικά του σε σεμινάριο για κουρέματα και χτενίσματα των 50s, εξομολογείται τον αθεράπευτο έρωτά του για το rock’n’roll, αποκαλύπτει τους επωνύμους που έχουν νιώσει τη φαλτσέτα του στο… σβέρκο τους και δηλώνει ανυπόμονος να περπατήσει στις γειτονιές της Αθήνας.

«Το πρώτο μου κουρείο το άνοιξα το 2001 στην Τουλούζ, αλλά στη Νότια Γαλλία βαριόμουν αφόρητα. Το Λονδίνο ήταν μια μεγάλη πρόκληση, γιατί εδώ η rockabilly σκηνή είναι πραγματικά τεράστια. Από το μαγαζί έχουν περάσει πολλές μπάντες και διάσημοι, όπως οι Jonathan Rhys 4erqw4rtqw4etr 3Meyer, Hives, Sepultura, Richard Hawley, Midnight Riders, Kevin Rowland, Vince Ray, Levi και Bernie Dexter, Knocksville, Ceazars και πολλοί ακόμα. Ωστόσο η μεγαλύτερη χαρά μου είναι όταν φτιάχνω… κοκόρι σε έναν πιτσιρικά που μόλις ανακαλύπτει τον κόσμο του rockabilly» λέει.

Η επίσκεψη στο κουρείο του Mr Ducktail είναι σίγουρα μια μοναδική εμπειρία, καθώς θυμίζει κινηματογραφική σκηνή από ταινία του Quentin Tarantino. Περιμένοντας υπομονετικά τη σειρά σου ανάμεσα σε μυστήριους τύπους με δερμάτινα μπουφάν και δεκάδες κάδρα με pin up girls και rockers, νιώθεις το ξύλινο πάτωμα να δονείται στον ρυθμό του rock’n’roll και χαζεύεις την εικόνα του διάσημου μπαρμπέρη που δημιουργεί περίτεχνα κουρέματα με το ξυράφι στο χέρι.

«Δεν υπάρχει μυστικό για τέλειο κοκόρι. Αλλωστε το τέλειο δεν είναι ποτέ cool. Σίγουρα χρειάζεται ένα καλό κούρεμα, μια καλή μπριγιαντίνη και φυσικά rock’n’roll. Στις αρχές Μαρτίου θα επισκεφτώ την Αθήνα και θα δείξω την τεχνική μου σε ένα ειδικό σεμινάριο.
Εκεί θα φτιάξω μερικά πραγματικά καλά κοκόρια! Ανυπομονώ γι’ αυτή την επίσκεψη. Θέλω να γυρίσω στην πόλη, να γευτώ την περίφημη ελληνική κουζίνα και να γνωρίσω νέους φίλους».

Info: Ο Mr Ducktail απόψε το βράδυ θα δώσει το «παρών» σ’ ένα μεγάλο πάρτι (στο Tiki bar) που γίνεται προς τιμήν του, ενώ την Κυριακή θα πραγματοποιήσει κουρέματα στο Lemon Poppy Seed, event που θα περιλαμβάνει vintage γυναικεία χτενίσματα από την Dazzlin Gal! Τη Δευτέρα ο Γάλλος κουρέας θα αποκαλύψει τα μυστικά της τέχνης του σε σεμινάριο για 50s κουρέματα και χτενίσματα.

4erqw4rtqw4etr 4

Ανδρέας Αξιώτης 

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...