Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Σοκ με τη «10η εντολή»

Κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για να μην προβληθεί το επίμαχο επεισόδιο. «Δεν σέβεται τον πόνο μας» λέει ο πατέρας της. Τι απαντά ο γνωστός σκηνοθέτης

Φρένο στην επικείμενη τηλεοπτική αναβίωση της αποτρόπαιης δολοφονίας της νεαρής δασκάλας Αδαμαντίας Καρκαλή, την οποία αποκεφάλισε ο σύζυγός της περιφέροντας το κεφάλι της στα σοκάκια της Σαντορίνης, στην καρδιά του καλοκαιριού του 2008! Η πιθανότητα και μόνο το φρικτό έγκλημα, που έμοιαζε να ξεπηδά από σενάριο ταινίας τρόμου, να μεταφερθεί στη μικρή οθόνη μέσα από τη σειρά του Αlpha «10η εντολή» προκάλεσε την οργή των συγγενών της άτυχης 25χρονης, οι οποίοι προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη απευθύνοντας έκκληση να μην αναγκαστούν να ξαναζήσουν καρέ καρέ τις ανατριχιαστικές σκηνές του θανάτου της.

4reqw4t5ty 5Οι συγγενείς της άτυχης κοπέλας προσέφυγαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης και κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του τηλεοπτικού σταθμού Alpha και του Πάνου Κοκκινόπουλου. Οπως αναφέρουν, πληροφορήθηκαν μέσω της ιστοσελίδας του Alpha την πρόθεση του φημισμένου σκηνοθέτη να μεταφέρει στην τηλεοπτική σειρά τη συγκλονιστική υπόθεση που είχε κάνει τον γύρο του κόσμου. Οι γονείς, ο αδερφός και η θεία της άτυχης δασκάλας ζητούν την απαγόρευση της προβολής καθώς και την απόσυρση των σχετικών αναρτήσεων από την ιστοσελίδα του σταθμού.

«Είδαμε στην ιστοσελίδα της σειράς “10η εντολή” του Πάνου Κοκκινόπουλου ότι έχουν γυριστεί σκηνές από τη φρικτή δολοφονία της κόρης μου για να προβληθούν στην τηλεόραση. Τα στιγμιότυπα και μόνο μας διέλυσαν. Μας τσάκισαν. Προσφύγαμε καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα για να μην προβληθεί το επεισόδιο αλλά και για να κατέβουν οι αναρτήσεις από το site. Είμαστε εξοργισμένοι, επειδή ο σκηνοθέτης δεν μπήκε στη διαδικασία να επικοινωνήσει μαζί μας και να μας πει τι προτίθεται να κάνει. Δεν έχω λόγια για έναν άνθρωπο που δεν σέβεται τον πόνο μας και το τι περάσαμε. Δεν θα αντέξουμε να δούμε πάλι να αναβιώνει το έγκλημα του παιδιού μου…» είπε ταραγμένος στην «Espresso» ο πατέρας της άτυχης δασκάλας Θοδωρής Καρκαλής και πρόσθεσε: «Σκέφτηκε αυτός ο άνθρωπος πώς θα νιώσουμε όλοι εμείς; Μπήκε στη θέση μας; Οχι!».

Αφορμή προκειμένου να κινηθούν νομικά οι συγγενείς ήταν η προβολή δύο σκηνών στην ιστοσελίδα του σταθμού Alpha. Σε αυτές φαίνεται ο δράστης να κρατά το κομμένο κεφάλι της δασκάλας, ενώ απέναντί του βρίσκονται οι αστυνομικοί που τον καταδίωξαν για να τον συλλάβουν.

«Θα μας τελειώσει»

Στην αίτησή τους αναφέρουν: «Το γεγονός αυτό είναι πολύ πρόσφατο για εμάς και η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο έχει καταλυτικό αντίκτυπο στην ψυχοσυναισθηματική μας ακεραιότητα. Θα μας “τελειώσει” κυριολεκτικά η θέα της τεμαχισμένης σορού της Αδαμαντίας, με την κεφαλή εις χείρας του δράστη και άλλοτε πεταμένη στο πίσω κάθισμα του αστυνομικού οχήματος με το οποίο ο στυγερός δολοφόνος κλέβοντάς το από την Αστυνομία επιχείρησε να διαφύγει» αναφέρουν.
4reqw4t5ty 4

Αίτημα των συγγενών της δασκάλας είναι να παρέμβει και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και να επιβάλει τις προβλεπόμενες κυρώσεις. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας Γιάννη Νισύριο, οι εκπρόσωποι του σταθμού αρνούνται ότι έχουν τη συγκεκριμένη υπόθεση στη λίστα των εγκλημάτων που πρόκειται να προβάλουν. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης αναμένεται να εκδώσει την απόφασή του το επόμενο διάστημα. Το φρικιαστικό έγκλημα είχε γίνει τον Αύγουστο του 2008. Η Αστυνομία είχε δεχτεί μια κλήση για έναν τρομερό καβγά στο σπίτι του Θανάση Αρβανίτη και της συζύγου του Αδαμαντίας Καρκαλή στον Βούρβουλο. Προτού φτάσουν οι αστυνομικοί, ο 31χρονος είχε σκοτώσει τη δασκάλα και είχε βγει στον δρόμο μπροστά από το σπίτι του, όπου περπάτησε περίπου 500 μέτρα κρατώντας στο ένα χέρι ένα ματωμένο κουζινομάχαιρο και στο άλλο το κεφάλι της γυναίκας του!

Η στυγερή δολοφονία είχε προκαλέσει σοκ σε Ελλάδα και εξωτερικό με την αγριότητά της. Ο συζυγοκτόνος καταδικάστηκε σε ισόβια για την ανθρωποκτονία και σε επιπλέον 25 χρόνια κάθειρξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από το δευτεροβάθμιο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αιγαίου, καθώς κατά την καταδίωξή του από αστυνομικούς τραυμάτισε δύο γιατρούς.

4reqw4t5ty 2«Η ιστορία της Σαντορίνης είναι μοναδική και δεν θα τη γυρίζαμε»

«Tίποτα δεν είναι πιο τρομακτικό από την πραγματικότητα». Με αυτή τη φράση διαφημίζεται η σειρά του Αlpha στα τρέιλερ και στην επίσημη ιστοσελίδα του σταθμού. Με δόσεις μυθοπλασίας, αλλά συχνά βασισμένος σε πραγματικές ιστορίες (τουλάχιστον στον κεντρικό άξονά τους), ο Πάνος Κοκκινόπουλος σκηνοθετεί την πολύ επιτυχημένη «10η εντολή».

«Συστατικά» από το «θηρίο των Βαλκανίων», τον Κώστα Πάσσαρη, είχε η πρόσφατη ιστορία του με τίτλο «Θηρίο» και πρωταγωνιστή τον Ομηρο Πουλάκη. Οπως και το επεισόδιο της προπερασμένης Τετάρτης, που έφερε σημαντικές ομοιότητες με το έγκλημα της Φαίης Μπλάχα. Απλώς οι δύο ηρωίδες -τις υποδύθηκαν η Βίκυ Παπαδοπούλου και η Ηλιάνα Μαυρομάτη- στη σειρά δεν εμφανίζονταν ως αδερφές όπως στην περίπτωση της τραγικής δολοφονίας της Φαίης, αλλά ως φίλες.

«Φωτογραφίζονται»

Ο Πάνος Κοκκινόπουλος σπεύδει να διευκρινίσει στην «Εspresso»: «Η ιστορία της Σαντορίνης είναι μοναδική για τα δεδομένα της Ελλάδας και δεν θα τη γυρίζαμε ποτέ, όπως δεν αναβιώσαμε ποτέ στη “10η εντολή” την υπόθεση Φραντζή. Είναι δύο υποθέσεις που λόγω της ιδιαιτερότητάς τους “φωτογραφίζονται” άμεσα. Ως άνθρωπος πλέον και όχι ως δημιουργός ή σκηνοθέτης, κάτι τέτοιο αγγίζει τη σφαίρα της δικής μου ηθικής. Με λίγα λόγια, είναι τόσο αναγνωρίσιμες οι ιστορίες, που δεν μπορούν ακόμη και με τη μυθοπλασία να πάρουν άλλη μορφή. Ετσι δεν τις πλησιάζουμε καν. Οχι μόνο γιατί δεν θέλουμε να έχουμε νομικές εμπλοκές, αλλά και διότι δεν θέλουμε να προκαλέσουμε την οποιαδήποτε βλάβη στους συγγενείς».

«Η σκηνή του τρέιλερ με το κεφάλι αφορά την ιστορία ενός Φρανκενστάιν»

Ο Πάνος Κοκκινόπουλος δηλώνει πως λυπάται για όλη αυτή την αναστάτωση, ενώ για τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο με τον ηθοποιό Κωνσταντίνο Ασπιώτη να κρατά ένα κομμένο κεφάλι, ο σκηνοθέτης διευκρινίζει: «Δεν ξέρω πώς κυκλοφόρησαν αυτές οι φωτογραφίες στο διαδίκτυο, αλλά δεν αφορούν την υπόθεση της Σαντορίνης, γιατί ουδέποτε έγιναν γυρίσματα στη “10η εντολή” γι’ αυτή την ιστορία.

»Ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης, η Μαρία Καβογιάννη και η Ευγενία Δημητροπούλου παίζουν στο επεισόδιο με τίτλο “Αμόκ”, το οποίο αφορά την ιστορία ενός μητροκτόνου. Ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί τα γυρίσματα του συγκεκριμένου επεισοδίου.

»Και πραγματικά δεν ξέρω πώς ενεπλάκησαν τα ονόματα αυτών των ηθοποιών με την υπόθεση της Σαντορίνης. Πρόκειται για τρομερή παρεξήγηση, η οποία έχει φέρει αρκετούς ανθρώπους σε δύσκολη θέση» συμπληρώνει ο Πάνος Κοκκινόπουλος.

«Κάνουμε ένα τρέιλερ για τη “10η εντολή” και περνάμε διάφορες σκηνές από τα επόμενα επεισόδια που θα προβληθούν. Ετσι έχουμε εντάξει και το επεισόδιο με τίτλο “Συλλέκτης”, που δεν έχει γυριστεί ακόμη. Ενας σύγχρονος Φρανκενστάιν θέλει να δημιουργήσει την ιδανική γυναίκα. Η ιστορία βασίζεται στο βιβλίο του Τζον Φόουλς. Στην Ιρλανδία ένας ψυχοπαθής μιλά σε γυναίκες σε σούπερ μάρκετ, τις παραπλανά, τις σκοτώνει και μετά τεμαχίζει τα πιο ωραία μέρη τους με σκοπό να φτιάξει ως συρραφή την πιο όμορφη γυναίκα. Η σκηνή του τρέιλερ με το κεφάλι αφορά το επεισόδιο του “Συλλέκτη”» αναφέρει ο Πάνος Κοκκινόπουλος.

Mαρία Ανδρέου

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...