Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Τα γενέθλια της συζύγου του Κώστα Καραμανλή και ο Πέπε ο ψιψίνος...

Αποχαιρέτησε τα 58 και μπήκε ολοταχώς στα 59 η...

Ρομπέρτο Καβάλι: Ντεφιλέ στους ουρανούς

Δύο γάμοι, έξι παιδιά (το τελευταίο το απέκτησε σε...

Το Σάββατο 20.04 με την Εspresso: Αυγουστίνος Καντιώτης

Μη χάσετε το Σάββατο 20.04 με την Espresso: Ο...

Μαρίνα Σάττι: Διπλά πλατινένιο σε ψηφιακές πωλήσεις το «Ζάρι»

Μέσα σε έναν μήνα από την κυκλοφορία του το...

Αμάρτησε για τα δύο παιδιά του

Προκλητικός ο Χαρδούβελης, προκάλεσε οργή με τις… απίστευτες δικαιολογίες που επικαλέστηκε για τη φυγάδευση των 362.427 ευρώ στο εξωτερικό

Αμετανόητος και προκλητικός εμφανίστηκε χθες ο Γκίκας Χαρδούβελης για την απίστευτη πράξη του να φυγαδεύσει τεράστια ποσά στο εξωτερικό, την ώρα που καλούσε και αυτός τους πολίτες (ως μέλος του πρωθυπουργικού επιτελείου το 2012) να κάνουν θυσίες και να μη φοβούνται για τις τραπεζικές καταθέσεις τους στις ελληνικές τράπεζες…

Ο εκλεκτός του συστήματος Σημίτη, που χρίστηκε υπουργός Οικονομικών από τον Αντώνη Σαμαρά στη συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ και ήδη ελέγχεται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, κατέβηκε ακόμη ένα σκαλοπάτι στον προσωπικό του κατήφορο. Αντί να ζητήσει συγγνώμη για το ηθικό τουλάχιστον μέρος της υπόθεσης της μεταφοράς χιλιάδων ευρώ σε τράπεζα του Εξωτερικού (και μάλιστα κατά τρόπο τμηματικό για να μην πιαστεί στον έλεγχο της Τραπέζης της Ελλάδος), ο πρώην υπουργός έδωσε χθες μια αξιοθρήνητη τηλεοπτική παράσταση.

Μιλώντας στην Πόπη Τσαπανίδου (Star) καιπροκαλώντας άλλοτε θυμηδία και άλλοτε οργή, το μόνο που βρήκε να πει ο Γκίκας Χαρδούβελης ήταν ότι τον ενδιέφερε να βγάλει στο εξωτερικό 362.427 ευρώ γιατί φοβήθηκε μην τα χάσει και τα ήθελε για ώρα ανάγκης. Δείχνοντας πώς σκεφτόταν και πώς λειτουργούσε ο άνθρωπος που μέχρι πρότινος ήταν ο «τσάρος της Οικονομίας» και έλεγε στους πολίτες ότι οι καταθέσεις τους είναι ασφαλείς, χρησιμοποίησε με κυνισμό τη δικαιολογία ότι φοβήθηκε, «όπως φοβήθηκε η μισή Ελλάδα τον Ιούνιο του 2012».

Πλήρης γελοιοποίηση

Ταυτόχρονα ο κ. Χαρδούβελης έπεσε σε αντιφάσεις που τον εκθέτουν περισσότερο και τον οδηγούν σε πλήρη γελοιοποίηση. Δήλωσε μάλιστα «θύμα», γιατί, όπως είπε, τα έμαθε όλα από μια εφημερίδα («Real») και όχι θεσμικά», ενώ ισχυρίστηκε ότι έβγαλε λεφτά στο εξωτερικό γιατί είχε ένα παιδί που σπούδαζε και ένα δεύτερο που ενδεχομένως να πήγαινε και αυτό για σπουδές.

Λίγο νωρίτερα πάντως δήλωνε ότι έβγαλε τα χρήματα στο εξωτερικό γιατί ήθελε να κάνει κάποιες πληρωμές. Επίσης υποστήριξε ότι δεν έχει μόνο βγάλει χρήματα στο εξωτερικό, αλλά έχει φέρει κιόλας, με τα οποία μάλιστα αγόρασε το (πολυτελέστατο;) σπίτι του!

Παράλληλα πρόσθεσε ότι έχει ζήσει χρόνια στο εξωτερικό και έχει συντάξιμα χρόνια από εκεί, καθώς και ότι συμβουλεύει τους φοιτητές του να κάνουν το ίδιο (να έχουν διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο)!

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης τον εξέθεσε ακόμη περισσότερο με τα εξής ερωτήματα που θέτει σε δήλωσή του: «Πώς είναι δυνατόν ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του κ. Σαμαρά, που επέβαλε βαρύτατη φορολόγηση και υποτίθεται ότι πολεμούσε τη φοροδιαφυγή, να εμπλέκεται σε μία τέτοια υπόθεση; Πώς είναι δυνατόν κάποιος που εμπλέκεται σε μία τέτοια υπόθεση να διαπραγματευτεί με τους πιστωτές υπέρ του ελληνικού λαού;»

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...