Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Η δικογραφία για την «τρύπα» του ΠΑΣΟΚ

Το σχετικό έγγραφο του υπ. Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου έφτασε στη Βουλή

Στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης βρίσκεται η ποινική δικογραφία που σχηματίστηκε το 2013, έπειτα από καταγγελία που αφορούσε το πόρισμα των ορκωτών λογιστών για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε ύστερα από ερώτηση που είχε καταθέσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκος Νικολόπουλος ζητώντας να ενημερωθεί πού βρίσκεται το πόρισμα για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ.

Ακόμη ο βουλευτής ζητούσε από τον υπουργό Δικαιοσύνης να ενημερώσει «αν προτίθεται να στείλει στην εισαγγελία έναν ενιαίο φάκελο με όλες τις υποθέσεις σκανδάλων και υπό το ερώτημα αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης των πρωταγωνιστών, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις οι όποιοι εμπλεκόμενοι είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι μεταξύ τους διά της οργανωτικής δομής του ΠΑΣΟΚ».

«Το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υποχρεούται -κατά συνταγματική επιταγή- να απέχει της εξέτασης υποθέσεων που εκκρεμούν ενώπιον των εισαγγελικών/δικαστικών Αρχών και για τις οποίες αρμόδιες να αποφανθούν καθ’ ολοκληρίαν είναι οι ως άνω Αρχές που έχουν επιληφθεί» απαντά ο υπουργός.

Εξάλλου κ. Παρασκευόπουλος επισημαίνει ότι, σύμφωνα με το άρθρο 87 του Συντάγματος, τα δικαστήρια συγκροτούνται από δικαστές που απολαμβάνουν λειτουργικής και προσωπικής ανεξαρτησίας και υπόκεινται κατά την άσκηση των καθηκόντων τους μόνο στο Σύνταγμα και στους νόμους.

Στο ερώτημα αν θα ελεγχθούν επισταμένως (τραπεζικοί λογαριασμοί, φορολογικές δηλώσεις, «πόθεν έσχες») όσοι διετέλεσαν πρωθυπουργοί, υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς υπουργείων από το 1996 και μετά, ο υπουργός Δικαιοσύνης απαντά στον κ. Νικολόπουλο ότι αρμόδια είναι η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες καθώς και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης και γι’ αυτό η ερώτηση θα κοινοποιηθεί εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει τότε στον Τύπο, το πόρισμα (είχε γίνει κατ’ εντολήν του Ευάγγελου Βενιζέλου) από πέντε ιδιωτικές εταιρίες έδειξε «τρύπα» 114,5 εκατομμυρίων ευρώ στον προϋπολογισμό του κόμματος, χωρίς για το ποσό αυτό να υπάρχουν παραστατικά.

Πηγές από το ΠΑΣΟΚ είχαν αναφέρει ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι 500.000 ευρώ εμφανίζονται ως δαπάνες με έγκριση του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος Γιώργου Παπανδρέου.

Αλλα 800.000 ευρώ εμφανίζονται στο όνομα του Νίκου Αθανασάκη, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Γ. Παπανδρέου.

Δαπάνες ύψους 1.500.000 ευρώ φέρεται ότι αποδίδονται στο όνομα «Καλογεροπούλου» (είχε διατελέσει συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού στο υπουργείο Εξωτερικών, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Ιπποκράτους, όπου ήταν αρμόδια για τις μετακινήσεις και τις αποστολές του πρώην προέδρου και των κομματικών στελεχών).

Οι αποστολές αυτές φαίνεται να κόστισαν 53,5 εκατομμύρια ευρώ, καθώς εντοπίστηκαν 45.000 αεροπορικά εισιτήρια μόνο για ένα χρόνο.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...