Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Τι αυτοκίνητα κλήρωσαν στους βουλευτές

Λίγοι άντεξαν στον πειρασμό και αρνήθηκαν τελικά να πάρουν κλειδιά

Από πολυτελείς Μερσεντές και πανάκριβα Audi μέχρι τα πιο νεανικά (και γρήγορα) Mini Cooper S περιλάμβανε η χθεσινή κληρωτίδα των βουλευτικών αυτοκινήτων! Μάλιστα ελάχιστοι ήταν αυτοί (από το σύνολο του πολιτικού φάσματος) που είπαν «όχι» στο συγκεκριμένο προνόμιο, την ώρα που στην αίθουσα της Ολομέλειας ορισμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήθελαν ένα αυτοκίνητο που να μη μοιάζει με λιμουζίνα.

Για παράδειγμα, η εκλεγμένη στη Φθιώτιδα με τον ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Λέβα, μολονότι έβαλε το όνομά της στην κλήρωση, αρνήθηκε να πάρει τη Μερσεντές C 200, επειδή θα γινόταν ρεζίλι, όπως χαρακτηριστικά είπε! Εναγωνίως ρωτούσε τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου οχήματος, αν «καίει» πολλή βενζίνη και πόσο κοστίζει, για να καταφέρει τελικά να το ανταλλάξει με ένα εξίσου πολυτελές Audi. Οι περισσότεροι πάντως δέχτηκαν δίχως δεύτερη κουβέντα το αποτέλεσμα της κληρωτίδας, παρότι τα περισσότερα Ι.Χ. είναι πανάκριβα.
Προς επίρρωσιν του παραπάνω τα αυτοκίνητα που μοιράστηκαν είναι τα εξής: AUDI A4 1.8 TFSI MULTITRONIC 160PS, 1.798 κυβικών εκατοστών, WOLKSWAGEN PASSAT, 1.390 κ.ε., MERCEDES BENZ 250, CGI BLUE EFFICIENCY ELEGANCE SALOON, 1.796 κ.ε. εκατοστών, MERECDES BENZ – C200 CGI BLUE EFFICIENCY AVANTGARDE, 1.796 κ.ε., VOLVO S60 DIESEL SUMMUM START – STOP 1.600 κ. ε., Mini Cooper Countryman Diesel, VW Golf Diesel 1.400 κ.ε., Mini Cooper S 1800 κ.ε.

Την ίδια ώρα, εντύπωση προκάλεσε ο τρόπος αντιμετώπισης του συγκεκριμένου θέματος από τη Βουλή, καθώς ουδείς έδωσε επίσημα στοιχεία, παρά τη δέσμευση της προέδρου Ζωής Κωνσταντοπούλου ότι θα υπάρχει πλέον η μέγιστη διαφάνεια. Μάλιστα σε σχετική ενημέρωση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, αν και αρνήθηκε επιμόνως να απαντήσει στο ερώτημα πόσοι βουλευτές δεν ήθελαν αυτοκίνητο, θύμισε ότι το 40% της βουλευτικής αποζημίωσης πάει στο κόμμα. Ο ίδιος αναφέρθηκε στις μομφές Τσίπρα από την Κεντρική Επιτροπή, εμμέσως αδειάζοντάς τον, αφού είπε ότι τότε ο πρόεδρος του κόμματος «δεν είχε ενημερωθεί σωστά»!

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με πληροφορίες, περί τους τριάντα βουλευτές από το σύνολο των 135 νέων αρνήθηκαν να αποδεχτούν το συγκεκριμένο προνόμιο.

Ποιοι αρνήθηκαν

Από τον ΣΥΡΙΖΑ υπολογίζεται ότι περίπου 20 είπαν «όχι», μεταξύ των οποίων οι Νίκος Φίλης, Γιώργος Δημαράς, Ελένη Ψαρρέα και Μουσταφά Μουσταφά. Από τη Νέα Δημοκρατία ο Γιώργος Κουμουτσάκος έκανε τη διαφορά, όπως και η Ολγα Κεφαλογιάννη, ενώ από το Ποτάμι οι Σταύρος Θεοδωράκης, Σταυρούλα Αντωνάκου, Γιώργος Αμυράς, Παναγιώτης Καρκατσούλης και Αντιγόνη Λυμπεράκη. Την ίδια στάση κράτησαν και δύο βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο Νίκος Μαυραγάνης και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος. Στον αντίποδα, και οι τρεις νέοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Γεννηματά, Αρβανιτίδης και Κωνσταντόπουλος) αποδέχτηκαν τα νέα οχήματά τους. Να σημειωθεί ότι από τους βουλευτές που επανεκλέχθηκαν το προνόμιο του βουλευτικού αυτοκινήτου έχουν αρνηθεί -μεταξύ άλλων- ο βουλευτής της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γιάννης Σταθάς από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου θα τα κρατήσουν μέχρι και τον ερχόμενο Αύγουστο, καθώς, όπως έχει προαναγγελθεί, η Βουλή την 1η Σεπτεμβρίου θα καταγγείλει τη σύμβαση. Σύμφωνα πάντως με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, οι βουλευτές του λεκανοπεδίου Αττικής (Α’ και Β’ Αθηνών, Πειραιάς και υπόλοιπο Αττικής) δικαιούνται αυτοκίνητο έως 1.400 κυβικά εκατοστά και έως 750 ευρώ μηνιαίο μίσθωμα. Για τους βουλευτές της περιφέρειας προβλέπεται Ι.Χ. έως 1.800 κ.ε. και 1.200 ευρώ μίσθωμα. Συνολικά δηλαδή για το 2015 το προϋπολογισθέν ποσό για την παροχή των βουλευτικών αυτοκινήτων ανέρχεται σε 3.270.000 ευρώ.

Τι έπεσε στους τυχερούς

Σε ό,τι αφορά τη χθεσινή κλήρωση, ο Ανδρέας Μιχαηλίδης του ΣΥΡΙΖΑ από τη Χίο πήρε ένα Mini Cooper Countryman Diesel, ο Πέτρος Κωνσταντινέας από τον ΣΥΡΙΖΑ ένα VW Golf, ο Δημήτρης Σταμάτης από τη Ν.Δ. ένα VW Golf Diesel, ο Κώστας Βλάσης της Ν.Δ. ένα Audi A4, ο Ανδρέας Κατσανιώτης από τη Ν.Δ. (Αχαΐα) ένα Audi A4 και ο Στέργιος Γιαννάκης από τη Ν.Δ. (Πρέβεζα) ένα Mini Cooper S. Στον βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Χρήστο Μπουκώρο κληρώθηκε ένα VOLVO 1600 κ.ε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...