Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Τρεις για ένα τηλεπαιχνίδι

Χαμός για ένα τηλεπαιχνίδι! Συνεχίζονται τα δοκιμαστικά στο Mega...

To άγχος του ταξιδιάρη Αρναούτογλου για το «Travel Show» στον ΑΝΤ1!

«Travel Show»! Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου επιστρέφει με νέα εκπομπή...

Εκστρατεία αγάπης για μια ράμπα!

Συγκινητική ιστορία πίσω από καμπάνια ανθρωπιάς στο Φαληράκι της Ρόδου

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ. Αυτό είναι το σύνθημα μιας πραγματικά συγκινητικής κοινωνικής πρωτοβουλίας, που βρήκε αρωγούς και συμπαραστάτες ανθρώπους του πολιτισμού απ’ όλη την Ελλάδα. Η γνωστή συγγραφέας και παρουσιάστρια Αναστασία Κορινθίου και ο δημοφιλής ηθοποιός και παραγωγός του ραδιοφώνου Κώστας Κρομμύδας (ασχολείται επίσης με τη συγγραφή βιβλίων) πρόκειται να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε μια εκστρατεία αγάπης με αποδέκτες τους συνανθρώπους μας από τη Ρόδο που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας. Στόχος τους; Να δημιουργηθεί μια ειδική ράμπα στην παραλία Φαληράκι της Ρόδου μέσω της οποίας τα άτομα με ειδικές ανάγκες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν ισότιμα με όλους τη θάλασσα.

«Η ιδέα γι’ αυτή την πρωτοβουλία προέκυψε από μια πολύ ανθρώπινη επιστολή της κυρίας Σοφίας Μανιά, η αδελφή της οποίας έφυγε δυστυχώς από τη ζωή από σκλήρυνση κατά πλάκας» εξηγεί στην «Espresso» η Αναστασία Κορινθίου και συνεχίζει: «Η συγκεκριμένη γυναίκα αγαπούσε πολύ τη θάλασσα και τα μπάνια έκαναν καλό στην κατάστασή της. Ωστόσο η πρόσβαση σ’ αυτήν με το καροτσάκι ήταν ανέφικτη. “Η αδελφή μου πέθανε, αλλά οι άλλοι ζουν” αναφέρει χαρακτηριστικά η κυρία Μανιά στην επιστολή της, την οποία μόλις διαβάσαμε νιώσαμε πραγματικά υπεύθυνοι που δεν ενδιαφερθήκαμε όταν έπρεπε. Ως εκ τούτου, αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό».

Εκδήλωση «Συμμετέχουμε»

Η κοινωνική εκδήλωση με γενικό τίτλο «Συμμετέχουμε» και αφορμή τη δημιουργία της ράμπας στο Φαληράκι οργανώνεται από τον όμιλο επιχειρήσεων Colorado του Μιχάλη Ταχλιαμπούρη αυτή την Πέμπτη 12 Μαρτίου, στις 18.00, στο Mickelo café, στη Ρόδο. Εκεί ο Κώστας Κρομμύδας -θα ταξιδέψει στο νησί των ιπποτών ειδικά γι’ αυτό- και η Αναστασία Κορινθίου θα κάνουν από κοινού μια ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή, που θα αναμεταδοθεί από τον ραδιοφωνικό σταθμό Παλμός και θα προβληθεί από την τηλεόραση Αιγαίο.
«Μαζί με τον Κώστα Κρομμύδα θα ζητήσουμε από τον κόσμο να συμμετάσχει εντελώς ανέξοδα στην εκστρατεία μας, στέλνοντας απλώς ένα μήνυμα αγάπης και συμπαράστασης στη σελίδα του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Δωδεκανήσου στο facebook. Περιμένουμε συμμετοχή απ’ όλη την Ελλάδα, καθώς κάθε μήνυμα θα μας φέρει πιο κοντά στη δημιουργία της ειδικής κατασκευής, που θα βοηθήσει τα ΑμεΑ να απολαμβάνουν χωρίς δυσκολίες τη θάλασσα στο Φαληράκι» αναφέρει η Αναστασία Κορινθίου. Μάλιστα η ίδια συμπληρώνει ότι η ράμπα θα γίνει ούτως ή άλλως, χάρη στην ιδιωτική πρωτοβουλία των ανθρώπων που στήνουν και οργανώνουν την εκδήλωση.

Στην εκστρατεία αγάπης συμμετέχουν και μερικοί από τους πιο αγαπημένους συγγραφείς του τόπου μας, καθώς πέρα από τη ράμπα πρόκειται να δημιουργηθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο (θα παραχωρηθεί από τον Δήμο της Ρόδου) και μια βιβλιοθήκη για τα άτομα του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Δωδεκανήσου. «Θα φτιάξουμε μία όμορφη και ζεστή βιβλιοθήκη, όπου θα μπορεί ο ένας να απολαμβάνει τη συντροφιά του άλλου αλλά και των βιβλίων που θα φιλοξενηθούν σ’ αυτήν» λέει η συγγραφέας και παρουσιάστρια από τη Ρόδο.

Μεταξύ εκείνων που ανταποκρίθηκαν αμέσως σ’ αυτή την πρωτοβουλία προσφέροντας υπογεγραμμένα αντίτυπα των βιβλίων της ήταν οι Αύγουστος Κορτώ, Ρένα Ρώσση Ζαίρη, Γιάννης Φιλιππίδης, Φανή Πανταζή, Μαρίνα Γιώτη και πολλοί άλλοι. Φυσικά πρώτοι και καλύτεροι δώρισαν βιβλία τους και οι οικοδεσπότες της εκδήλωσης Αναστασία Κορινθίου και Κώστας Κρομμύδας. Από την εκπομπή του «Συμμετέχουμε» στο Mickelo café θα περάσει και ο Κώστας Θανόπουλος, πρόεδρος Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Δωδεκανήσου, προκειμένου να μιλήσει για τις ανάγκες τους και να παραλάβει τα βιβλία. «ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ» λοιπόν…

Ηλίας Μαραβέγιας

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...