Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Μάχη στην κόψη του ξυραφιού!

ΑΕΚ και Ολυμπιακός αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για την πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου

Η πιο μεγάλη στιγμή (μέχρι την επόμενη) φέτος έφτασε για την ΑΕΚ. Η αποψινή (19.00, OTE Sport1) ρεβάνς για τα προημιτελικά του Κυπέλλου απέναντι στον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ αποτελεί ματς-ορόσημο, και στην «Ενωση» είναι όλοι μία «γροθιά»: Παίκτες, προπονητικό τιμ, διοίκηση και φίλαθλοι.
Τα τελευταία εισιτήρια που κυκλοφόρησαν χτες το πρωί έγιναν ανάρπαστα (ανακοινώθηκε το sold out), και οι περίπου 65.000 θεατές θέλουν να σπρώξουν τους παίκτες προς την πρόκριση. «Και διπλάσια χωρητικότητα να είχε το στάδιο, θα γέμιζε» έλεγαν χαρακτηριστικά στην ΠΑΕ. Η «δίψα» για διάκριση είναι δεδομένη, ενώ η παρουσία του Γιώργου Μελισσανίδη στη χτεσινή προπόνηση μαρτυρεί την καθολική στήριξη.

Οδηγίες

Απαντες στην ΑΕΚ έχουν προετοιμαστεί για ένας ματς-γιορτή και κάνουν κάθε δυνατή κίνηση για να μη δημιουργηθεί το παραμικρό που θα απειλήσει την ομαλή διεξαγωγή της αναμέτρησης, με το στάδιο να έχει μετατραπεί σε… φρούριο. Μάλιστα, χτες κοινοποίησαν ανακοίνωση με την οποία δίνουν μία σειρά «οδηγιών» προς τις δεκάδες χιλιάδων που θα συρρεύσουν στο ΟΑΚΑ, ενώ τονίζεται ότι η οποιαδήποτε χρήση… επικίνδυνων αντικειμένων (φωτοβολίδες, κροτίδες κ.λπ.) θα έχει ως αποτέλεσμα… «τη βέβαιη τιμωρία της ομάδας, με διακοπή του αγώνα και εξοντωτικά πρόστιμα».
Στο αγωνιστικό κομμάτι, όλα δείχνουν ότι ο Τραϊανός Δέλλας έχει κατασταλάξει στις δέκα θέσεις (από τις έντεκα) του αρχικού σχήματος. Ο Ανέστης θα υπερασπιστεί την εστία του «Δικεφάλου», ενώ στην άμυνα θα παίξουν οι Μπακάκης, Σοϊλέδης και Κολοβέτσιος. Στη μεσαία γραμμή θα πάρουν θέση οι Γιόχανσον, Ανάκογλου, Μάνταλος, και στην επίθεση οι Μπαρμπόσα, Πλατέλλας, Αραβίδης. Εκκρεμεί το ποιος θα είναι ο παρτενέρ του Κολοβέτσιου στο κέντρο της άμυνας, με τους Λαμπρόπουλο και Τζανετόπουλο να δίνουν μία άτυπη «μάχη». Η προετοιμασία θα ολοκληρωθεί σήμερα με το βίντεο που θα δείξει ο «κολοσσός» στους παίκτες του και με το οποίο θα «αποκωδικοποιήσει» τον Ολυμπιακό.

Πάνος Κιαπεκάκης

Λαβωμένος αλλά αποφασισμένος για την πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδος θα παραταχθεί απόψε στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός.
Πιο συγκεκριμένα, ο Βίτορ Περέιρα δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Κώστα Μήτρογλου, Ομάρ Ελαμπντελαουί και Νταβίντ Φουστέρ, ενώ από την αποστολή «έκοψε» τους Εντινγκά, Μπουχαλάκη, Διαμαντάκο, Σαντάνα και Αυλωνίτη! Ο αποκλεισμός των δύο τελευταίων «μαρτυρεί» ότι ο Πορτογάλος τεχνικός θα χρησιμοποιήσει στο κέντρο της άμυνας το δίδυμο Μποτία και Σιόβα. Οι δύο παίκτες επισημαίνεται ότι έχουν αγωνιστεί μόλις μία φορά μαζί, στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό στις 13 Δεκεμβρίου 2014, όπου η ομάδα του Πειραιά είχε επικρατήσει με 2-1 στη Βοιωτία, ενώ ο Ισπανός στόπερ προέρχεται από τρίμηνη απουσία. Μοναδικό μπακάπ ο 20χρονος Πραξιτέλης Βούρος. Από κει και πέρα, κάτω από τα δοκάρια είναι πολύ πιθανό να καθίσει ο Ρομπέρτο αντί του Μέγερι, που αγωνιζόταν μέχρι τώρα στο Κύπελλο, ενώ οι Σαλίνο και Μασουακού θα καλύψουν το δεξί και το αριστερό άκρο της «ερυθρόλευκης» άμυνας αντίστοιχα. Οι Μανιάτης, Μιλιβόγεβιτς, Ντομίνγκες θα βρεθούν στη μεσαία γραμμή, ενώ οι Κασάμι, Ντοσεβί και Χάρα θα αποτελέσουν την επιθετική τριπλέτα. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μέγερι, Αφελάι, Φορτούνης, Μπενίτες, Ντουρμάζ, Γιαννούλης, Σάλιακας, Βούρος.

Κριτήριο

Ποδοσφαιριστές και τεχνικό επιτελείο γνωρίζουν πως το παιχνίδι αυτό στο Ολυμπιακό Στάδιο κόντρα στους «κιτρινόμαυρους» είναι κριτήριο για το μέλλον τους, και γι’ αυτό θέλουν να πάρουν πάση θυσία τη νίκη-πρόκριση. Ετσι, άλλωστε, θα γιορταστούν με τον καλύτερο τρόπο και τα 90ά γενέθλια (τα έκλεισε χτες) του πειραϊκού συλλόγου. Από το Πασαλιμάνι, τη Μαρίνα Ζέας, όπου βρίσκεται η ιστορική λέσχη του Ολυμπιακού, έως την Πειραϊκή, επικρατούσε χτες -με αφορμή την συμπλήρωση 90 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου- εορταστική ατμόσφαιρα. Απαντες στον Πειραιά ζητούσαν ως δώρο το εισιτήριο για την «4άδα» του Κυπέλλου… Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Χαράλαμπος Καλογερόπουλος.

Χάρης Δάντσης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...