Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μέχρι και εικονικούς γάμους ομόφυλων ζευγαριών κανόνιζαν τα μέλη της σπείρας με...

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι ανάμεσα στα μέλη των δύο...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την...

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος χειροθέτησε τον ευεργέτη Νικόλαο Πατέρα σε Αρχοντα...

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος τελέστηκε σήμερα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού...

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Αρση της ασυλίας του Θ. Ζαγοράκη!

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας θα καθήσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου

Νέοι μπελάδες για τον πρώην κάπτεν της Εθνικής Θοδωρή Ζαγοράκη, ο οποίος θα βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου, καθώς η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε χθες την άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του! Ως αποτέλεσμα, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με την κατηγορία της πρόκλησης σωματικής βλάβης, ενώ εκκρεμεί και η υπόθεση της ποινικής δίωξης σε βάρος του για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος. Η Ευρωβουλή και η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών ψήφισε χθες δι’ ανατάσεως της χειρός σχετική έκθεση της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων του Σώματος, με την οποία ζητείτο η άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας έπειτα από αίτημα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Αιτία, το εργατικό ατύχημα στις 13 Μαΐου 2010 με θύμα υπάλληλο του ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας. Ο Ζαγοράκης ήταν τότε πρόεδρος και νόμιμος εκπρόσωπος της ΠΑΕ. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν είναι πρόκληση σωματικής βλάβης εξ αμελείας και παράλειψη τήρησης των κανόνων ασφαλείας στον χώρο εργασίας (γήπεδο του ΠΑΟΚ).

Σχόλια

Στη χθεσινή απόφαση τονίζεται ότι η εικαζόμενη αξιόποινη πράξη «δεν συνδέεται με την ιδιότητα του Θεόδωρου Ζαγοράκη ως βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά τελεί, αντιθέτως, σε συνάρτηση με το αξίωμά του ως προέδρου της ποδοσφαιρικής ομάδας ΠΑΟΚ». Ωστόσο τα αρνητικά σχόλια που τον ακολουθούσαν χθες στους διαδρόμους του Ευρωκοινοβουλίου ήταν ιδιαίτερα δηκτικά. Κι αυτό γιατί στο Ευρωκοινοβούλιο η άρση ασυλίας δεν είναι και τόσο συχνή υπόθεση.

Πάντως αυτή δεν είναι η πρώτη εμπλοκή του Θόδωρου Ζαγοράκη με τη Δικαιοσύνη. Σε βάρος του εκκρεμεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για υπεξαίρεση ποσού άνω των 300.000 ευρώ από το ταμείο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο διάστημα της προεδρίας του. Αυτή η δίωξη προσωρινά έχει «παγώσει», καθώς προστατεύεται από την ασυλία του ευρωβουλευτή, για την άρση της οποίας θα πρέπει να σταλεί νέο αίτημα από τις ελληνικές Αρχές.

Μετά τις χθεσινές εξελίξεις, ο ευρωβουλευτής περιορίστηκε σε ένα σχόλιο στην προσωπική ιστοσελίδα του. Ευχαρίστησε τους συναδέλφους του για την ψήφο τους, ενώ εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στην ελληνική Δικαιοσύνη! Οπως ανέφερε, ήταν προσωπική επιθυμία του να αρθεί η ασυλία του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...