Τι τρέχει με τους απλήρωτους (εδώ και μήνες) εργαζομένους της Χόντος Παλλάς ΑΕ

Δύσκολες ώρες για τους 130 υπαλλήλους που είναι απλήρωτοι για πολλούς μήνες

Απλήρωτοι παραμένουν οι 130 εργαζόμενοι της εταιρίας Χόντος Παλλάς Πολυκαταστήματα Α.Ε. για χρονικό διάστημα που κυμαίνεται από 6 έως 20 μήνες. Πρόκειται για την εταιρία που διαθέτει τα εμπορικά καταστήματα στις οδούς Ιπποκράτους, Πατησίων και Νέα Ιωνία (ιδιοκτησίας Γεωργίου Χόντου και Στέφανου Κωστούλα). Στις περισσότερες των περιπτώσεων στους εργαζομένους των συγκεκριμένων καταστημάτων δεν έχουν καταβληθεί για όλο το 2014 επιδόματα αδείας και δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα. Οπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), περισσότεροι από 75 εργαζόμενοι έχουν αναγκαστεί να κάνουν επίσχεση εργασίας, ενώ τουλάχιστον 20 εργαζόμενοι έχουν εξωθηθεί σε εκβιαστική παραίτηση χάνοντας το δικαίωμά τους σε αποζημίωση. Επίσης 30 εργαζόμενοι έχουν «απολυθεί» υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Ας σημειωθεί ότι η εργοδοσία οφείλει στο ΙΚΑ ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων τουλάχιστον εννέα μηνών, ενώ αδιευκρίνιστα παραμένουν τα συνολικά χρέη της εταιρίας προς το ΙΚΑ.

4r34qtw3eg 3Στον αντίποδα, η επιχείρηση εκμεταλλεύεται τις εγκαταστάσεις της έχοντας νοικιάσει χώρους για τη λειτουργία δύο μεγάλων σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος – Carrefour, εισπράττει έσοδα από τη λειτουργία καφέ και εστιατορίων στα δύο καταστήματα, αλλά και από το πάρκινγκ που διατηρεί. Ταυτόχρονα οι πωλήσεις προϊόντων συνεχίζονται, ενώ η εταιρία προσλαμβάνει νέους εργαζομένους για δυο-τρεις μήνες, τους οποίους αφήνει απλήρωτους και στη συνέχεια τους διώχνει, όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι.

Στο υπουργείο Εργασίας

Σήμερα έχει προγραμματιστεί να γίνει στο υπουργείο Εργασίας συνάντηση μεταξύ εργαζομένων και εργοδοσίας, με τη συμμετοχή και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ).

4r34qtw3eg 1Στην τριμερή συνάντηση οι εργαζόμενοι ετοιμάζονται να απαιτήσουν από τον υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη να κινήσει τις διαδικασίες για την αποκατάσταση οφειλών σε συνεργασία με τους συναρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς (ΣΕΠΕ, ΙΚΑ, ΣΔΟΕ κλπ).

Με… βραβείο Απασχόλησης!

Εχοντας διακριθεί το 2009 από το ΕΒΕΑ με το βραβείο Αύξησης Απασχόλησης (!) η εταιρία του Γιώργου Χόντου και του Στέφανου Κωστούλα δεν έχει επιχειρηματική σχέση με τις εταιρίες των υπόλοιπων αδελφών Χόντου Νίκου, Κώστα, Γιάννη και Αργύρη, που έχουν τα Hondos Center. Η μοναδική σχέση είναι ότι η Χόντος Παλλάς Πολυκαταστήματα Α.Ε. έχει άδεια χρήσης του εμπορικού σήματος «Hondos Center».

Ο Στέφανος Κωστούλας συμμετέχει στην εταιρία από το 2004 αναλαμβάνοντας τη διοίκησή της ως διευθύνων σύμβουλος, ενώ ανέλαβε και την ευθύνη των μελετών και της κατασκευής των καταστημάτων, με στόχο και όραμα να δημιουργήσει σύγχρονα και άνετα πολυκαταστήματα που θα καλύπτουν όλες τις καταναλωτικές ανάγκες μιας οικογένειας. Να σημειωθεί ότι πέρυσι τον Μάιο ο Γιώργος Χόντος, η Ουρανία Χόντου και ο Στέφανος Κωστούλας είχαν συλληφθεί για χρέη προς το Δημόσιο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ