Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 24 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Δώστε στο ταίρι σας την ασφάλεια, την προστασία...

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Η Κινέζα και οι άλλες της Εθνικής Ελλάδος!

Η «Espresso» συνάντησε τις αλλοδαπές (τηλεοπτικές) φιλενάδες της Κωνσταντίνας Μιχαήλ στη γνωστή σειρά του Mega

Ντέμπορα Οντόγκ, Ρομίνα Κατσικιάν, Μα Γιουέ Κιου. Τρεις ξεχωριστές γυναίκες, τρεις διαφορετικές συναρπαστικές ιστορίες, που τις ενώνει όμως η «Εθνική Ελλάδος». Η «Espresso» συνάντησε τις αλλοδαπές φιλενάδες της Φρόσως (Κωνσταντίνα Μιχαήλ), με τις οποίες κάνει παρέα και παίζει μπιρίμπα κρυφά από τον ρατσιστή σύζυγό της Θόδωρα (Κώστας Αποστολάκης). Το ραντεβού μαζί τους δόθηκε σε κεντρικό γυμναστήριο της λεωφόρου Βουλιαγμένης, στην Ηλιούπολη. Εκεί είδαμε εν δράσει τις Γκρέις, Ράγια και Γιουέ Γιουέ να κάνουν γυρίσματα μαζί με την Κωνσταντίνα Μιχαήλ. Μόλις έσβησαν οι κάμερες… σκαλίσαμε το παρελθόν τους και μάθαμε μικρά και μεγάλα μυστικά τους. Μάλιστα με τη γλυκύτατη κοπέλα από την Κίνα χωρίσαμε στις 4.00 τα ξημερώματα κι αφού φάγαμε στο φιλόξενο σπίτι της νηστίσιμα φαγητά, μια και έχει βαφτιστεί χριστιανή ορθόδοξη και έχει πάρει το όνομα Αναστασία!

Από τη
Μαρία Ανδρέου
Φωτό: Χρήστος Ζήνας

Η Αναστασία από την Κίνα που βαφτίστηκε χριστιανή!

34e2q34tw3etr 6Με σπαστά ελληνικά, αν κι εκείνη πιστεύει ότι δεν τα μιλάει καλά (γι’ αυτό θα πάει ξανά σε ελληνικό σχολείο), η Μα Γιουέ Κιου εκμυστηρεύεται ότι το νέο της όνομα είναι Αναστασία και γιορτάζει την Ανάσταση!

Στην ερώτηση για το πώς αποφάσισε να γίνει χριστιανή ορθόδοξη εκείνη πιάνει τον λαιμό της και συνειδητοποιεί ότι δεν έχει πάνω της το βαφτιστικό σταυρό της. Αγχώνεται. Αρχίζει να ψάχνει στα αποδυτήρια, παίρνει τηλέφωνα και ευτυχώς η ενδυματολόγος της σειράς τον έχει βρει και τον έχει κρατήσει.

Η ώρα περνά, η κοπέλα έχει χάσει το λεωφορείο της για το σπίτι και αποφασίζουμε από κοινού να τα πούμε στο αυτοκίνητο.

«Για μένα είναι πολύ σημαντικό που βρέθηκε ο σταυρός μου. Βαφτίστηκα στον ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Λεωνίδιο, από εκεί είναι η καταγωγή του άνδρα μου. Πέρασα από μια διαδικασία κατήχησης, ήθελα να μάθω για την ορθοδοξία και μετά βαφτίστηκα κανονικά σε κολυμπήθρα, με νονά και μαρτυρικά» λέει.

Φτάνουμε έξω από το σπίτι της λίγο μετά τα μεσάνυχτα κι εκείνη είναι ανένδοτη. «Θα ανέβεις πάνω για φαγητό. Με έφερες στο σπίτι μου. Μίλησα με τον άνδρα μου, έφτιαξε στα γρήγορα κάποια νηστίσιμα φαγητά. Σαλάτες, πατάτες, έχουμε χαλβά, σε παρακαλώ» λέει.

Η φιλοξενία

Αυτό που αντικρίζουμε με το που μπαίνουμε στο σπίτι είναι ένα βαθιά αγαπημένο ζευγάρι, με σεβασμό και μια ζεστή φιλοξενία, ανθρώπινη. Ο Τάσος και η Αναστασία. Πώς συναντήθηκαν, όμως, αυτοί οι δύο άνθρωποι;

«Ο άνδρας μου είναι μηχανικός στα καράβια. Εγώ έμενα με την οικογένειά μου στην πόλη Που Λαν Ντιάν, κοντά στο Πεκίνο. 34e2q34tw3etr 2Είχαμε εστιατόριο και ανθοπωλείο. Ο Τάσος ερχόταν για φαγητό, με έβλεπε, τον έβλεπα κι ο ένας σκεφτόταν τον άλλον. Το καταλάβαμε και οι δυο μας από την πρώτη στιγμή ότι κάτι ιδιαίτερο συμβαίνει μεταξύ μας. Μέχρι που ήρθε και μου είπε ότι ήθελε να με παντρευτεί. Κάναμε πολιτικό γάμο στην Κίνα και στην Ελλάδα ζούμε εδώ και τέσσερα χρόνια. Εχω μια καταπληκτική πεθερά που με λατρεύει και υπεραγαπάω, καθώς και τις αδελφές του άνδρα μου και τον θείο του που με φροντίζουν για να μη νιώθω μόνη μου όταν εκείνος ταξιδεύει» διηγείται η Αναστασία, ενώ παράλληλα χαϊδεύει τον άνδρα της και του φτιάχνει τα μαλλιά, προτείνοντάς του να βάζει ζελέ. «Μα έτσι μου αρέσουν» τονίζει εκείνος και κλείνει το μάτι.

Εκείνος της βάζει φαγητό, κρασί και χαίρεται που βρήκε δουλειά και ασχολείται με κάτι. «Ενας φίλος του Καπουτζίδη μου είπε για τη σειρά. Αρεσα στον Γιώργο και μου είπε ότι πήρα τον ρόλο με το σπαθί μου. Είναι πολύ καλό παιδί, μου έδωσε μια ευκαιρία. Πριν από λίγες μέρες πήγαμε στο σούπερ μάρκετ με τον άνδρα μου και δύο αγόρια έλεγαν ο ένας στον άλλον από πίσω μας “Σου λέω αυτή είναι. Η Κινέζα στην “Εθνική Ελλάδος”. 34e2q34tw3etr 3Αυτός θα είναι ο σύζυγός της”. Γελάσαμε πολύ με τον Τάσο» αποκαλύπτει η Αναστασία.

Πάπια Πεκίνου

Η νοσταλγία για την πατρίδα της όμως είναι μεγάλη. Της λείπει η αδελφή της. «Εχω έναν χρόνο να πάω στην Κίνα. Τώρα θα ταξιδέψουμε μαζί με τον άνδρα μου, γιατί θα πάει να επισκευάσει ένα πλοίο. Είναι η πατρίδα μου, οι φίλοι μου, η οικογένειά μου, τα φαγητά που μου αρέσουν, τα τραγούδια, τα βιβλία. Αν και στην Ελλάδα πάντα μαγειρεύω κινέζικα. Μετά την Ανάσταση θα έρθεις να φάμε μαζί πάπια Πεκίνου και ρύζι τηγανητό» προτείνει και δεν σηκώνει κουβέντα!

Το ραντεβού μας κλείνεται με τσούγκρισμα των ποτηριών μας, ενώ ακολουθεί και μια ανοιχτή πρόσκληση στο Λεωνίδιο για τη γιορτή μελιτζάνας. «Εχουμε ταξιδέψει με τον Τάσο στη Μύκονο, τη Σαντορίνη, στην Υδρα. Μου αρέσει να γνωρίζω την Ελλάδα. Αρχικά ξεκίνησα με τα πολιτιστικά μνημεία της Αθήνας. Μετά στο Λεωνίδιο λάτρεψα τη φύση, τη θάλασσα, τα βουνά, τα μοναστήρια της περιοχής. Στον άνδρα μου αρέσει τόσο πολύ η Ιστορία, που ξέρει για τον κινέζικο πολιτισμό πιο πολλά από ό,τι εγώ. Μου έλεγε ότι όταν ήταν μικρός, ένας συντοπίτης του είχε παντρευτεί μια Κινέζα, η οποία έμεινε στο Λεωνίδιο, φρόντισε τα πεθερικά της που ήταν άρρωστα κι έκανε βαριές εργασίες, καθώς συντηρούσε μια στάνη με ζώα. Είχε συμπαθήσει αυτήν τη γυναίκα για τον σεβασμό που έδειξε στους γονείς του άνδρα της. Πώς τα έφερε έτσι η μοίρα που και αυτός παντρεύτηκε Κινέζα; Τα περίεργα της ζωής» λέει η Αναστασία και τον τσιμπάει στο μάγουλο.

34e2q34tw3etr 1Η Ντέμπορα με πατέρα από την Ουγκάντα και Ελληνίδα μητέρα

Το ξέρατε ότι η Ελληνίδα μητέρα της Ντέμπορα Οντόγκ γνώρισε και ερωτεύτηκε τον σύζυγό της από την Ουγκάντα κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο Πάντειο Πανεπιστήμιο; Ο έρωτας ήταν τόσο δυνατός που ακόμη και ο παππούς της Ντέμπορα από την ορεινή Ναυπακτία έδωσε την ευχή του για να παντρευτεί η κόρη του έναν μαύρο που την λάτρεψε σαν θεά.

«Είχα έναν καλό μπαμπά, που δυστυχώς τον έχασα στα 18 μου χρόνια από ανακοπή καρδιάς. Η μαμά μου, η αγαπημένη μου Βαρβάρα, δεν παντρεύτηκε ξανά και αφοσιώθηκε στην ανατροφή τη δική μου και της αδελφής μου. Τώρα προσέχει και τα εγγόνια της, τα δύο μου ανίψια, τα οποία λατρεύω σαν παιδιά μου, καθώς δεν έχω κάνει τη δική μου οικογένεια» τονίζει με εγκαρδιότητα και ζεστό χαμόγελο η Ντέμπορα. Βγάζει το αφρικανικό τουρμπάνι από τα μαλλιά της και συνεχίζει: «Λατρεύω την Αφρική. Εχω ταξιδέψει στην Ουγκάντα, στην πόλη του μπαμπά, την Γκούλου, και από τότε που δοκίμασα εκεί μοσχαράκι και μπανάνες δεν μπόρεσα να ξαναφάω στην Ελλάδα. Είναι τόσο εύγευστα εκεί τα φαγητά, γιατί οι πρώτες ύλες είναι εξαιρετικές».

Ο ρατσισμός

Η ίδια κάθεται σε μια μεγάλη μπάλα γυμναστικής και συνοφρυώνεται μόνο όταν μιλά για τον ρατσισμό. «Στο σχολείο τον ένιωσα, αλλά δεν υπάρχει ρατσισμός μόνο στο χρώμα, αλλά και στην αναπηρία, την παχυσαρκία, τη θρησκεία. Αυτό όμως δεν με έφερε πίσω στα όνειρά μου. Αν και είχαμε 34e2q34tw3etr 4μαγαζιά με μωρουδιακά, από μικρή ήξερα ότι ήθελα να γίνω ηθοποιός. Σπούδασα υποκριτική στη Σχολή Θεοδοσιάδη. Μέσα από οντισιόν πήρα γκεστ ρόλους στη “Μαρία την άσχημη”, στο “Διά ταύτα” του Λάκη Λαζόπουλου. Για την “Εθνική Ελλάδος” πέρασα από τρεις οντισιόν. Τώρα με αναγνωρίζουν στον δρόμο και μου λένε “γεια σου, Γκρέις, δεν χάνουμε τη σειρά με τίποτα”. Σκέφτομαι κι εγώ με τον ίδιο τρόπο όπως και η ηρωίδα που παίζω. Οταν ζούσα για ένα διάστημα στο Λονδίνο είχα μια κολλητή φίλη από τη Μαλαισία και περνούσαμε υπέροχα» αναφέρει η ηθοποιός.

Τη συζήτησή μας διακόπτει η εξαιρετική Κωνσταντίνα Μιχαήλ, η οποία ευγενέστατα με πληροφορεί ότι θα βγουν με τα κορίτσια για φαγητό, αφού ύστερα από κάθε γύρισμα το συνηθίζουν κι έχουν γίνει στην πραγματικότητα φίλες.

34e2q34tw3etr 8Η Ρομίνα που ξέρει να μιλά, να μαγειρεύει και να χορεύει αρμένικα!

Ετσι έρχεται η στιγμή να γνωρίσουμε τη Ρομίνα Κατσικιάν. Η ψηλόλιγνη κοπέλα βγάζει την κελεμπία της, κάθεται στον διάδρομο γυμναστικής και μιλάει με υπερηφάνεια για την προγιαγιά της και τον προπάππο της από την Αρμενία. «Η γιαγιά μου, η μαμά μου και εγώ γεννηθήκαμε στην Ελλάδα. Ωστόσο όλοι στην οικογένεια μιλάμε αρμένικα. Ξέρω να μαγειρεύω αρμένικα φαγητά, είμαι ενεργό μέλος του Αρμένικου Συλλόγου στην Ελλάδα και έχω ταξιδέψει και μια φορά στην Αρμενία με μεγάλη χαρά» εξηγεί πλέκοντας τα πλούσια μαλλιά της.34e2q34tw3etr 7

Οι σπουδές

Η Ρομίνα, με σπουδές στην αγγλική φιλολογία και στο θέατρο σε πανεπιστήμιο της Βρετανίας, έχει βρει τη διέξοδό της στο καλλιτεχνικό ταλέντο της μέσα από οντισιόν. Ετσι πήρε ρόλο στα «Μυστικά της Εδέμ», έτσι και στο σίριαλ του Γιώργου Καπουτζίδη. Λατρεύει τα ταξίδια, επισκέπτεται τον μεγαλύτερο αδελφό της που σπουδάζει σκηνοθεσία στην Αμερική, ενώ νιώθει πολίτης του κόσμου.

«Λόγω της εργασίας του μπαμπά μου σε πολυεθνική ζήσαμε έξι χρόνια στην Αίγυπτο. Ετσι γνώρισα κάποια πράγματα για τις μουσουλμανικές χώρες και προσπάθησα να ενσωματώσω εικόνες από την Ανατολή στον ρόλο μου, στη διακριτική Ράγια. Ακόμη δεν έχω τη χαρά να με αναγνωρίζουν στον δρόμο, γιατί λόγω της μαντίλας δεν με ξεχωρίζουν. Αλλά μου φτάνουν οι φίλοι μου, που μου λένε ότι κάνουμε μια ωραία δουλειά και περνάμε στον κόσμο σπουδαία μηνύματα» τονίζει με σοβαρό ύφος η Ρομίνα.

Τα κορίτσια, που το στομάχι τους έχει πάει… στην πλάτη (η ώρα έχει φτάσει 11.00 το βράδυ), φεύγουν για να πάνε να τσιμπήσουν…

{{-PCOUNT-}}29{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...