Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Πρωινός «απολογισμός» του κυρίου «Αλλου Ανθρώπου»

«Δεν σου κάνω τον άγιο, αχ, αμάρτησα...» λέει το...

Ο Γιάννης Πλούταρχος έχει πρεμιέρα στο Anodos αυτή την Πέμπτη 28/3

Ο Γιάννης Πλούταρχος ξεκινάει τις εμφανίσεις του στο Anodos...

Eurojackpot πάρτι σε κατάστημα ΟΠΑΠ στον Βύρωνα με τη Μαρίνα Σάττι

Στους ρυθμούς του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού κινείται το Eurojackpot....

«Ψυχοκόρες»: Ο γοητευτικός απατεώνας Τάσος Μέρμηγκας

Όσα θα δούμε στο αποψινό διπλό επεισόδιο της σειράς «Ψυχοκόρες».Ο Τάσος...

«Εσβησε» στον ύπνο του το λαμπρό μπουζούκι

Απέραντη θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο από τον χαμό (ενώ κοιμόταν) του κορυφαίου συνθέτη Χάρη Καλούδη σε ηλικία 55 ετών

«Εφυγε» στον ύπνο του, σε ηλικία 55 ετών, ο κορυφαίος συνθέτης που έγραψε το κομμάτι του Σταμάτη Γονίδη «Χθες το βράδυ στ’ όνειρό μου», εμπνευσμένος από τη σχέση του με την Ελένη Μενεγάκη. Ο Χάρης Καλούδης, γνωστός επίσης για τις συνεργασίες του με τον Πασχάλη Τερζή, την Αντζελα Δημητρίου και την Αντζυ Σαμίου, πέθανε από εγκεφαλικό επεισόδιο το βράδυ της Τρίτης στο σπίτι του στη Γλυφάδα, όπου ζούσε μόνος του.

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή μέσω του λογαριασμού του στο facebook ο καλός του φίλος, επίσης μπουζουξής, Χρήστος Γκούβας σκορπίζοντας αμέσως τη θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο. Ο ένας μετά τον άλλον, άνθρωποι που τον γνώριζαν και δούλεψαν μαζί του στα νυχτερινά κέντρα και τα στούντιο ηχογράφησης εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στα social media.

«Ενα μεγάλο αντίο σε έναν εξαίρετο μουσικό και συνθέτη, στον Χάρη Καλούδη. Συνεργάστηκε και με τον Πασχάλη μας και του έδωσε ένα πανέμορφο κομμάτι, το “Εγώ δεν είμαι αετός”, σε στίχους Βασίλη Παπαδόπουλου, το 1999» γράφτηκε στην επίσημη σελίδα του Τερζή στο facebook. «Χαρούλη μου, καλό ταξίδι. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ όσοι σε γνωρίζαμε, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Τι να πρωτοθυμηθώ από όσα περάσαμε μαζί; Στο καλό, με όλη μου την αγάπη» σχολίασε από την πλευρά της η Αντζυ Σαμίου.

Λαμπρή πορεία

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού κατάφερε με το ταλέντο του να διαγράψει λαμπρή πορεία στα καλλιτεχνικά δρώμενα. Συνεργάστηκε με τη Ρίτα Σακελλαρίου, τη Δήμητρα Παπίου, τον Στέλιο Διονυσίου, τον Λεωνίδα Βελλή, τον Δημήτρη Χρυσοχοΐδη, ενώ υπήρξε για χρόνια το πρώτο μπουζούκι του Σταμάτη Γονίδη, στον οποίο χάρισε και τη διαχρονική επιτυχία «Χθες το βράδυ στ’ όνειρό μου», σε στίχους Νίκου Γρίτση.

Λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά; Οπως αποκάλυψε ο στιχουργός σε ραδιοφωνική συνέντευξή του το 2010, το συγκεκριμένο τραγούδι γράφτηκε για τον μεγάλο έρωτα της ζωής του αξέχαστου καλλιτέχνη, την Ελένη Μενεγάκη. Οι δυο τους έκαναν σχέση την εποχή που η παρουσιάστρια εμφανιζόταν στο τηλεπαιχνίδι «Mega Banca» φτάνοντας μέχρι τον αρραβώνα. Μάλιστα την περίοδο που ήταν μαζί, ο Καλούδης έπαιζε μπουζούκι στο κέντρο όπου εμφανιζόταν ο Δημήτρης Κοντολάζος. Κάπως έτσι γνωρίστηκε με τον τελευταίο η παρουσιάστρια και βάφτισε αργότερα την κόρη του Σοφία.

Η Μενεγάκη δεν ήταν η μόνη διάσημη σχέση του Χάρη Καλούδη. Στα μέσα της δεκαετίας του ’80 ο συνθέτης διατηρούσε δεσμό με την Αντζελα Δημητρίου, για την οποία έγραψε την επιτυχία «Οταν η νύχτα προχωρά», που όμως πέρασε στην ιστορία με τον τίτλο «Ποια θυσία». Πάντως, παρά την έντονη ζωή του και τις πολλές κατακτήσεις του στο ωραίο φύλο, ο δημοφιλής δεξιοτέχνης του μπουζουκιού δεν παντρεύτηκε ποτέ, ούτε απέκτησε παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από ανθρώπους του περιβάλλοντός του, ο Χάρης Καλούδης βρέθηκε το 2013 καθηλωμένος στο κρεβάτι, έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη. Τότε είχε κερδίσει τη μάχη με τον θάνατο. Τούτη τη φορά όμως δεν τα κατάφερε. Η κηδεία του κορυφαίου μουσικού έγινε χθες το πρωί, στις 10.30, στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία, στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Ηλίας Μαραβέγιας 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...