Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καμία ευθύνη δεν ανέλαβε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος για το σκάνδαλο της Folli...

Καμία ποινική ευθύνη για τους «μαγειρεμένους» ισολογισμούς της εταιρίας...

Ο Τσακαλώτος ξεπέρασε τη… Γιόχανσον και παρομοίωσε τη Μαρία Καρυστιανού με...

Αφησε τη Σκάρλετ Γιόχανσον και «έπιασε» την Τζούλια Ρόμπερτς...

Ευρυδίκη: Μοιράζεται ακόμα ένα τραγούδι από το πρόσφατο άλμπουμ της

Μετά το «Αερικό», η Ευρυδίκη μοιράζεται με τους fans...

Πατρόν Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και... στη μόδα! Για πρώτη φορά...

Οσοι σκότωσαν τον Βαγγέλη θα πληρώσουν

«Θα φτάσουμε στα άκρα» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας

3eqw4rtqwrf 2Ο φάκελος της υπόθεσης του Βαγγέλη Γιακουμάκη παραμένει ανοιχτός και η έρευνα ξεκινάει από μηδενική βάση, σε μια προσπάθεια να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη αυτοί που τον «σκότωσαν» οδηγώντας τον στην αυτοκτονία. «Θα φτάσουμε στα άκρα, ώστε να πληρώσουν οι υπαίτιοι» δηλώνουν την ίδια ώρα οι συγγενείς του άτυχου 20χρονου!

Οπως επιβεβαιώνει στην «Espresso» ο δικηγόρος της οικογένειας Δημήτριος Μπούκας, οι συγγενείς είναι διατεθειμένοι να καταθέσουν μηνύσεις εις βάρος όσων αποδειχθεί ότι φέρουν ευθύνες. «Εφόσον ευθύνονται κάποιοι άνθρωποι, θα πρέπει να υποστούν τις συνέπειες» λέει χαρακτηριστικά ο γνωστός δικηγόρος των Ιωαννίνων κ. Μπούκας και προσθέτει:

«Αν δεν δω το σύνολο του αποδεικτικού υλικού, δηλαδή το πόρισμα του ΕΛΓΟ “Δήμητρα” και την ιατροδικαστική έκθεση, δεν μπορώ να πω κάτι άλλο. Προς το παρόν περιμένουμε να περάσει και η σημερινή ημέρα, η οποία είναι πολύ δύσκολη γι’ αυτούς τους ανθρώπους. Μετά θα επιδιώξουμε να πάρουμε το υλικό».

Ο θείος του άτυχου νεαρού, ο Γιώργος Βιδιαδάκης, είπε πως το ζητούμενο είναι να εντοπιστούν αυτοί που τον οδήγησαν στην αυτοχειρία: «Το θέμα είναι ποιος οδήγησε το παιδί εκεί και φτάσαμε σήμερα να συζητάμε κάτι τέτοιο. Δεν είναι δυνατόν να χαθεί ένα παιδί 20 χρόνων και να μη λάβουμε απαντήσεις».

Διαβάστε επίσης: «Ξεκολλήστε από τον φόβο! Τα έχω ζήσει»
Η κατάθεση ψυχής του Γ. Ζουγανέλη και η «συγγνώμη» του στον αδικοχαμένο Βαγγέλη – «Τα ίδια πέρασα κι εγώ για τους κωφάλαλους γονείς μου» 

3eqw4rtqwrf 3Πάντως το γεμάτο κενά «γράμμα του νόμου» δεν φαίνεται να αφήνει πολλά περιθώρια, καθώς στην καλύτερη περίπτωση προβλέπει ποινές-χάδι για τους υπαιτίους. Ο δικηγόρος Μανώλης Αναστασάκης (συνήγορος της Νατέλας, μητέρας του μικρού Αλεξ που εξαφανίστηκε στη Βέροια) τονίζει ότι είναι σπάνιες οι περιπτώσεις ανθρώπων που οδηγήθηκαν σε δίκη για συμμετοχή σε αυτοκτονία:

Ο Ποινικός Κώδικας

«Υπάρχει μόνο το άρθρο 301 του Ποινικού Κώδικα, το οποίο είναι λίγο αναχρονιστικό και ονομάζεται “συμμετοχή σε αυτοκτονία”. Το συγκεκριμένο προβλέπει ότι “όποιος με πρόθεση κατέπεισε άλλον να αυτοκτονήσει τιμωρείται με φυλάκιση”. Ωστόσο για να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα θα πρέπει να υπάρχει και γλωσσική επικοινωνία με το θύμα. Να υποβάλει δηλαδή κάποιος την αυτοκτονία κατά τρόπο πλήρη και ακλόνητο στο θύμα, εκμεταλλευόμενος την 3eqw4rtqwrf 4ιδιαίτερη ψυχική του κατάσταση. Ακόμη κι αν καταδικαστεί ο κατηγορούμενος, η ποινή που προβλέπεται είναι από δέκα μέρες έως πέντε χρόνια και συνήθως είναι εξαγοράσιμη».

Οσο για το τι θα μπορούσε να συμβεί αν οι ιστολογικές εξετάσεις αποκάλυπταν προγενέστερες σωματικές βλάβες από το bullying; Σύμφωνα με τον κ. Αναστασάκη, παραμένει δύσκολο να προκύψουν ευθύνες για ηθική αυτουργία: «Μιλάμε για μια πράξη σωματικής βλάβης που δεν ξέρουμε αν οδήγησε αυτή καθαυτή σε θάνατο. Θα πρέπει να αποδειχθεί ότι οδήγησε κατευθείαν στην αυτοκτονία και η νομολογία είναι πολύ φτωχή για να καλύψει κάτι τέτοιο».

Από την πλευρά του, ο θείος του 20χρονου Μάριος Μυρωνάκης επιρρίπτει ευθύνες στον πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων λέγοντας πως γνώριζε για τα καψώνια που υφίστατο ο ανιψιός του: «Ηξερε τα βασανιστήρια που περνούσε από τους συμφοιτητές του. Θα έπρεπε να είχε κάνει κάτι» τονίζει καταλήγοντας πως ο Βαγγέλης ήταν παιδί ήπιων τόνων: «Προτιμούσε να μην μπλέκεται σε καβγάδες. Ζούσε μόνος του τον γολγοθά του».

Μαρία Μεϊμάρη 

Εκοψε τις φλέβες του με το μαχαίρι του

3eqw4rtqwrf 7Ολη η Ελλάδα δακρύζει για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη που οδηγείται σήμερα στην τελευταία κατοικία του. Η κηδεία του αναμενόταν να γίνει στις 12.00 το μεσημέρι στο Σελλί Ρεθύμνου, όπου το χωριό του (η κοινότητα Αρμένοι) κήρυξε ημέρα πένθους.

Η αυτοκτονία του 20χρονου έγινε γροθιά στο στομάχι της κοινωνίας και η ιστορία του συγκλόνισε την κοινή γνώμη. Σύμφωνα με τα ευρήματα του ιατροδικαστή Θεόδωρου Βουγιουκλάκη, για τα οποία ενημερώθηκε η Αστυνομία, ο άτυχος σπουδαστής πέθανε από αιμορραγικό σοκ λίγο αφότου έκοψε τις φλέβες του. Κατά πληροφορίες, ο νεαρός δεν πραγματοποίησε δοκιμαστικά τραύματα -κάτι που συνηθίζουν οι αυτόχειρες-, άρα ήταν αποφασισμένος να βάλει τέλος στη ζωή του! Το μοναδικό προθανάτιο (και μοιραίο) τραύμα ήταν στον δεξιό καρπό του (ήταν αριστερόχειρας) και πρόκειται για μία και μοναδική βαθιά τομή από το αγαπημένο του μαχαίρι.

3eqw4rtqwrf 6Στην ιατροδικαστική εξέταση δεν εντοπίστηκαν άλλα προθανάτια τραύματα, ούτε τραύματα με εσωτερική αιμορραγία, τα οποία θα καταδείκνυαν ότι είχε προηγηθεί επίθεση εις βάρος του πριν από τον θάνατό του, ενώ η ταυτοποίηση του πτώματος έγινε και μέσω της εξέτασης DNA. Οσα μεταθανάτια τραύματα υπήρχαν στο πτώμα επήλθαν από άγριες επιθέσεις ζώων (ενδεχομένως σκύλων) και πουλιών. Μάλιστα δεν εντοπίστηκαν ενδείξεις ότι σύρθηκε το πτώμα.

Τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, τα οποία αναμένονται, θα δείξουν αν υπήρξαν εσωτερικά τραύματα από χτυπήματα, ενώ και οι τοξικολογικές εξετάσεις θα πιστοποιήσουν αν ο άτυχος Βαγγέλης είχε κάνει χρήση αλκοόλ ή ουσιών. Στο πόρισμα του ιατροδικαστή αναφέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο χρονικός προσδιορισμός της ώρας θανάτου του 20χρονου, που ταιριάζει απόλυτα με την ημέρα και την ώρα εξαφάνισής του από τη Γαλακτοκομική Σχολή, δηλαδή λίγο μετά το μεσημεριανό γεύμα του. Οπως αποκαλύφθηκε από τη νεκροτομή, δεν είχε αρχίσει η διαδικασία πέψης, οπότε ο θάνατος επήλθε λίγη ώρα μετά την τελευταία έξοδό του από τη Σχολή.

Κοντά στο άψυχο σώμα του Βαγγέλη (που εντοπίστηκε σε ύπτια θέση) βρέθηκε το μαχαίρι με χοντρή ξύλινη λαβή και λάμα 8-10 εκατοστών, που «σπάει» σαν σουγιάς. Είναι κατασκευασμένος στο εξωτερικό και χρησιμοποιείται για την εκδορά ζώων λόγω της κοφτερής του λάμας και αναγνωρίστηκε από συγγενείς της οικογένειας Γιακουμάκη.

3eqw4rtqwrf 5Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Αστυνομίας, το άτυχο παλικάρι χρειάστηκε να περπατήσει μέσα στα νερά για να φτάσει στο σημείο όπου βρέθηκε. Σχεδόν όλες τις ημέρες, το πτώμα βρισκόταν σε πλημμυρισμένο σημείο δίχως να έχει καλυφθεί εντελώς.

Στο μεταξύ, στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρό το παλικάρι -εντοπίστηκε σε λασπωμένο χωράφι στην περιοχή του γηπέδου της Ανατολής- 37 μέρες μετά την εξαφάνισή του συνέρρεε από νωρίς χθες το πρωί κόσμος που άφηνε λουλούδια. Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί τρισάγιο από τον παπά της ενορίας με δική του πρωτοβουλία.

Εύα Παπαδάτου

Τον αποχαιρέτησαν με μαντινάδες και βίντεο

Με μαντινάδες αποχαιρέτησαν τον Βαγγέλη, μέσω διαδικτύου, συγγενείς και φίλοι του. «Οντε ποθάνει ο μερακλής στη γη τον παραδώσουν, στον άλλο κόσμο καρτερούν τιμές για να του δώσουν… Καλό ταξίδι…» έγραψε ο μικρότερος αδελφός του άτυχου σπουδαστή Πέτρος Γιακουμάκης «μαυρίζοντας» το προφίλ του στο facebook.

3eqw4rtqwrf 1Ο ξάδερφός του Ανδρέας Γιακουμάκης του αφιέρωσε μία άλλη μαντινάδα: «Βάλε τα μαύρα Βρύσινα, θάψε τα σχολινά σου, ένα λεβέντη απ’ το Σελλί πενθούνε τα χωριά σου». Επίσης με ένα συγκινητικό βίντεο διάρκειας τριών λεπτών και 17 δευτερολέπτων οι φίλοι του αδικοχαμένου σπουδαστή είπαν το δικό τους αντίο. «Μάνα, ηρέμησα και δεν πονάω πια. Θέλω να ξέρεις πως σε βλέπω από ψηλά. Μάνα, με ζήλεψε, μου είπαν, ο Θεός, με πήρε δίπλα του για άγγελο κι αυτός» λένε οι στίχοι του τραγουδιού στο βίντεο και καθ’ όλη τη διάρκειά του περνούν φωτογραφίες του άτυχου παλικαριού.

Στο μεταξύ, νωρίς χθες το βράδυ συγκεντρώθηκε κόσμος έξω από το Δημαρχείο Ρεθύμνου προκειμένου να εκφράσει την αγανάκτησή του για τον χαμό του 20χρονου. Πρόκειται για πρωτοβουλία ανώνυμων πολιτών, οι οποίοι ενεργοποιήθηκαν μέσω του διαδικτύου, με σκοπό να τιμηθεί η μνήμη του Βαγγέλη, αλλά και να σταλεί μήνυμα κατά της βίας.

«Δικό μας παιδί ήσουν, αδερφός μας κι ας μην σε γνωρίζαμε» έλεγαν. Μια φίλη του 20χρονου είπε: «Ο Βαγγέλης σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να μπλέξει τους γονείς του ή την οικογένειά του στο πρόβλημα που βίωνε. Πήρε την αλήθεια μαζί του, όμως η Δικαιοσύνη οφείλει να αποδώσει ευθύνες, όπου αυτές υπάρχουν».


{{-PCOUNT-}}27{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...