Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Οι αστυνομικοί μεγαλοδημοσιογράφων επιστρέφουν στα τμήματα

Περίπου 100 αστυνομικοί αλλάζουν θέση και ξεκινούν περιπολίες στο κέντρο της Αθήνας

Η οργανική δύναμη πέντε αστυνομικών τμημάτων του κέντρου των Αθηνών ενισχύεται με την προσθήκη περίπου 100 αστυνομικών, οι περισσότεροι εκ των οποίων «κόπηκαν» από τις φρουρές κυρίως μεγαλοδημοσιογράφων και άλλων επωνύμων!

Εως τις 25 Μαρτίου θα αυξηθούν στο έπακρο οι πεζές και εποχούμενες περιπολίες στις περιοχές της Ακρόπολης, του Συντάγματος, της Ομόνοιας, της Κυψέλης και του Αγίου Παντελεήμονα, με αστυνομικούς που, σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», αφαιρέθηκαν από τις φρουρές γνωστών δημοσιογράφων και αντικαταστάθηκαν με αυξημένες περιπολίες στα σπίτια και στους χώρους εργασίας τους. Οπου κρίθηκε αναγκαίο παρέμειναν μόνο οι απαραίτητοι αστυνομικοί.

Στο μεταξύ, οι φόβοι για επικείμενες ακτιβιστικές ενέργειες μεγάλης έκτασης από ομάδες αντιεξουσιαστών αλλά και ενδεχόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, ίσως και με ανθρώπινους στόχους, θέτουν σε κόκκινο συναγερμό Ασφάλεια και Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκφράζεται ανησυχία ότι θα κλιμακωθεί επικίνδυνα το κλίμα συμπαράστασης προς τα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς που βρίσκονται σε απεργία πείνας, με φόντο τις τελευταίες εξελίξεις και τις συλλήψεις στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας.

Δράσεις αντιεξουσιαστών

Οι πληροφορίες που έχουν φτάσει στην Κρατική Ασφάλεια αναφέρουν ότι ομάδες από τον χώρο των αντιεξουσιαστών προετοιμάζουν καταδρομικές επιχειρήσεις, όπως καταλήψεις σε δημόσια κτίρια (υπουργεία κ.ά.) αλλά και σε γραφεία πολιτικών κομμάτων. Μάλιστα το αντιτρομοκρατικό επιτελείο δεν περιμένει απλώς κάποιο συμβολικό χτύπημα σε κτίριο, αλλά επίθεση σε ανθρώπινο στόχο. Επειδή οι πληροφορίες αυτές θεωρούνται ιδιαίτερα βάσιμες, καθώς προέρχονται από αξιόπιστες πηγές, έχουν ενημερωθεί και οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, ενώ έχουν ληφθεί και μέτρα για αποτροπή των ενεργειών αυτών.

Τα σημειώματα που βρέθηκαν στις γιάφκες που χρησιμοποιούσαν ο Χριστόδουλος Ξηρός και οι συνεργοί του στην Ανάβυσσο και στο Λουτράκι αποτελούν «οδηγό» για τα αυξημένα μέτρα φύλαξης. Στα σημειώματα αυτά φωτογραφίζονταν ως στόχοι πολιτικά πρόσωπα και δικαστικοί, για τους οποίους έχουν αυξηθεί τώρα τα μέτρα φρούρησης. Ηδη, σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», έχουν ενισχυθεί με δυνάμεις των ΜΑΤ οι φρουρές στα κτίρια υπουργείων.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν η μορφολογία της περιοχής όπου βρίσκονται κτίρια τα οποία ίσως αποτελέσουν στόχους δεν επιτρέπει να αναπτυχθούν συντεταγμένες διμοιρίες, την αποστολή της περιφρούρησης έχουν αναλάβει οι άνδρες των Ομάδων Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ). Μάλιστα οι ίδιες αστυνομικές ομάδες θα βρίσκονται ακόμα και σε σπίτια υπουργών, προς αποφυγήν οποιασδήποτε ενέργειας!

Κατάληψη Νομικής

43er234rqf 1Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας θεωρούν, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, πως η κατάληψη στη Νομική σχολή Αθηνών αποτελεί ουσιαστικά μια δοκιμαστική ενέργεια για να εξακριβώσουν οι καταληψίες τον βαθμό αντίδρασης της Αστυνομίας αλλά και τις επιχειρησιακές δυνατότητες που διατηρεί υπό το νέο δόγμα που έχει περάσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. «Πρόκειται για μια πρόβα τζενεράλε που ουσιαστικά έγινε για να διαπιστωθούν η ταχύτητα αντίδρασης και οι επιχειρησιακές τακτικές της ΕΛ.ΑΣ. από την πλευρά των καταληψιών» είπε στην «Espresso» αστυνομικός που ασχολείται με τον σχεδιασμό των μέτρων φύλαξης.

Θεοδόσης Π. Πάνου 


{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...