Μενού από τον πρώτο τυφλό σεφ της Ιταλίας

Ο Αντονι Ανταλόρο που έχασε την όρασή του αφού ενηλικιώθηκε δεν εγκατέλειψε το όνειρό του!

Ο πρώτος τυφλός σεφ στην Ιταλία σερβίρει σε σκοτεινές αίθουσες πιάτα που μαγειρεύει με μεράκι και χωρίς να γνωρίζουν οι πελάτες το μενού, ώστε να χρησιμοποιούν τέσσερις από τις αισθήσεις τους, αφή, όσφρηση, γεύση και ακοή, όταν τα απολαμβάνουν.

Ο Αντονι Ανταλόρο, που γεννήθηκε στην πόλη Μιλάτσο της Σικελίας, έβλεπε κανονικά, ωστόσο λόγω ασθένειας έχασε την όρασή του ενώ είχε ήδη ενηλικιωθεί. Δεν εγκατέλειψε όμως το όνειρό του να γίνει σεφ. Ξεκίνησε μαθήματα σε κέντρο επαγγελματικής αποκατάστασης τυφλών και τα κατάφερε. Πλέον συνεργάζεται με τον σεφ διασημοτήτων Τζάνι Τότα και διοργανώνει τα «δείπνα των αισθήσεων», τα έσοδα από τα οποία διατίθενται στη Horus Technology (project που δημιουργήθηκε από τους Χαβιέ Μουρχία, Λούκα Νερντέλι και Μπενεντέτα Μάγκρι, εφευρέτες πρωτοποριακών γυαλιών, που μεταξύ άλλων βοηθούν τους τυφλούς στην κίνησή τους, ώστε να αποφεύγουν εμπόδια). Ο Ιταλός σεφ έχει επίσης δημιουργήσει την ένωση Πέρα από το Σκοτάδι, που διοργανώνει βραδιές γαστρονομίας, τα έσοδα από τις οποίες διατίθενται για τις ανάγκες τυφλών παιδιών.

Τα όνειρα και οι φιλοδοξίες του Ιταλού σεφ δεν σταματούν εδώ. Θέλει να συμμετάσχει στο «Master Chef» της πατρίδας του, ώστε να μάθει ο κόσμος την ιστορία του. Και ποιος ξέρει, όπως εξομολογείται, μπορεί και να κερδίσει. Τι παραπάνω είχε από εκείνον λέει με μια δόση αυταρέσκειας η τυφλή συνάδελφός του Κριστιν Χα, που κέρδισε το αντίστοιχο αμερικανικό παιχνίδι πριν από τρία χρόνια…

Κάτια Γιαπαλάκη

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ