Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πότε και πού ντύνεται γαμπρός ο «Greek Freak»

Γάμος αλά ελληνικά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μετά την...

Το 2050 ο μισός πλανήτης θα φορά γυαλιά μυωπίας

Με γοργό ρυθμό εξαπλώνεται πανδημία που ωστόσο περνάει απαρατήρητη...

Baby bloom για τον κανακάρη της Μαρίας Καρλάκη

Διπλό όνομα και νησιωτικό location στο baby bloom του...

Ο Γολγοθάς του Τόμας Πρωτόπαπα

Η οικογένεια, οι συγγενείς και οι φίλοι του νεαρού ηθοποιού ελπίζουν μόνο σε ένα θαύμα.

Προσευχές και ένα τραγούδι για τον Τόμας Πρωτόπαπα που εδώ και ενάμιση μήνα ανεβαίνει τον δικό του Γολγοθά στο ψυχρό δωμάτιο της Εντατικής του ΚΑΤ. «Είμαι εδώ» λένε οι στίχοι του τραγουδιού που έγραψε ο κολλητός του φίλος Ανδρέας, κάνοντας τους γονείς του να λυγίσουν. Η οικογένεια, οι συγγενείς και οι φίλοι του νεαρού ηθοποιού ελπίζουν μόνο σε ένα θαύμα. Οι γιατροί τούς έχουν ξεκαθαρίσει πως από επιστημονικής πλευράς έχει γίνει οτιδήποτε ήταν δυνατό, ωστόσο όλοι ευελπιστούν πως ο Τόμας θα ανοίξει ξανά τα μάτια του και θα τους αντικρίσει πάλι με εκείνο το μοναδικό,  γαλάζιο βλέμμα του.

«Σταματάει η καρδιά μου/ Αργεί να ξημερώσει, μόνο ένα θαύμα θα με σώσει / Είμαι ακόμη εδώ φυλακισμένος» λένε οι στίχοι του τραγουδιού που ο φίλος του Τόμας Πρωτόπαπα, Ανδρέας, έγραψε για τον κολλητό του. Η σελίδα του στο Facebook έχει γεμίσει με μηνύματα αγάπης και προσευχές, ενώ οι γονείς του άτυχου ηθοποιού με δάκρυα στα μάτια προσεύχονται στον Θεό να «αναστήσει» τον γιο τους: «Ο Τόμας παραμένει σε κώμα. Δεν έχουμε κανένα νεότερο. Οι γιατροί μάς έχουν πει πως από ιατρικής πλευράς δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο. Ελπίζουμε όμως. Ο Τόμας είναι εδώ και εμείς ελπίζουμε σε μια αντίδραση του οργανισμού του. Σε ένα θαύμα» δηλώνει στην «Espresso» ο θείος του Τόμας, Γιώργος Πρωτόπαπας, ο οποίος από την πρώτη κιόλας στιγμή βρίσκεται στο πλευρό της οικογένειας του ηθοποιού που εδώ και έξι εβδομάδες δίνει σκληρή μάχη για τη ζωή του.

Η αγάπη του κόσμου είναι έκδηλη. Η κοινή γνώμη δεν έμεινε ασυγκίνητη στην είδηση του σοβαρού τροχαίου που είχε ο Τόμας στην Αττική Οδό. Μάλιστα δεν ήταν λίγοι αυτοί που επισκέφτηκαν τον 25χρονο ηθοποιό στο ΚΑΤ προκειμένου να πουν έναν λόγο συμπαράστασης στην οικογένειά του. Συνάδελφοι του Τόμας αλλά και άγνωστοι που απλώς συγκινήθηκαν από την περιπέτεια του νεαρού βρέθηκαν στο πλευρό των γονιών του. Μεταξύ αυτών μια 8χρονη από την Μυτιλήνη, που ήρθε μαζί με τη μητέρα της στην Αθήνα και με δάκρυα στα μάτια έδωσε στους γιατρούς ένα μπουκαλάκι με αγιασμό από τον Αγιο Ραφαήλ, προστάτη των ασθενών, για να δώσουν στον Τόμας! Τις τελευταίες μέρες οι ειδήσεις -έστω και υπό τη μορφή πληροφοριών από φίλους αλλά ακόμη και τον θείο του ηθοποιού- έρχονται πλέον με το σταγονόμετρο. Στο Διαδίκτυο όλοι όσοι ενδιαφέρονται για τον Τόμας Πρωτόπαπα γράφουν ξανά και ξανά το όνομά του στις μηχανές αναζήτησης ψάχνοντας για κάτι νέο. Μια είδηση που θα τους κάνει να χαρούν. Κι όταν δεν τη βρίσκουν αρκούνται να στείλουν ένα μήνυμα. Μια ευχή. Ελπίζοντας να εισακουστούν: «Τόμας, είμαστε κοντά σου. Σε σκεφτόμαστε. Ολα θα πάνε καλά. Κάνε κουράγιο»!

Το χρονικό του ατυχήματος στην Αττική Οδό

Ολα ξεκίνησαν την Κυριακή 17 Μαρτίου, λίγο μετά τις 8.00 το πρωί, όταν ο 25χρονος Τόμας Πρωτόπαπας οδηγούσε στην Αττική Οδό κατευθυνόμενος στο πρώτο γύρισμα της εκπομπής «Dr Cook», με παρουσιαστή τον Γιάννη Λουκάκο. Τότε ένα διερχόμενο όχημα -οι πληροφορίες κάνουν λόγο για βαν της Αττικής Οδού- έπεσε επάνω του. Η σύγκρουση ήταν ιδιαίτερα σφοδρή και ο Τόμας έχασε τις αισθήσεις του. Αμέσως μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ, όπου υποβλήθηκε σε πολύωρη επέμβαση στο κεφάλι, αφού είχε υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Οι γιατροί διαπίστωσαν από την πρώτη στιγμή πως η κατάσταση της υγείας του νεαρού ηθοποιού ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη. Κατάφεραν να τον σταθεροποιήσουν, ωστόσο μετά από νέες εξετάσεις απέκλεισαν το ενδεχόμενο και νέας επέμβασης. Εδώ και έξι εβδομάδες ο Τόμας παραμένει σε κώμα στην Εντατική του ΚΑΤ χωρίς να έχει δώσει το παραμικρό σημάδι αντίδρασης ο οργανισμός του. Οι γονείς του καταρρακωμένοι περιμένουν υπομονετικά έξω από τις κλειστές πόρτες της Εντατικής για ένα καλό μαντάτο από τους θεράποντες γιατρούς του Τόμας, αλλά μέχρι τώρα τίποτα. «Η κατάσταση παραμένει σταθερή και πάντα κρίσιμη» είναι η απάντηση που παίρνουν, ωστόσο δεν χάνουν την ελπίδα τους, καθώς πιστεύουν στο θαύμα που θα τους δώσει πίσω το παιδί τους.

ΑΝΘΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...