Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Αέρινη η Ελενα Τοπαλίδου για το brand Kourbela

Η Ελενα Τοπαλίδου έκλεψε την παράσταση και ως μοντέλο...

Ο κόσμος «γύρισε την πλάτη»

Τα ημίμετρα Κοντωνή δεν άγγιξαν τους Ελληνες φιλάθλους, που προτίμησαν τον καναπέ

Μπορεί η απόφαση της Πολιτείας να ήταν θετική αναφορικά με την παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες των γηπέδων, ο κόσμος όμως… δεν γύρισε σε αυτά!

Απογοητευτική ήταν η εικόνα στα περισσότερα γήπεδα χτες, με την (εμβόλιμη) 26η Αγωνιστική να θέτει… υποψηφιότητα για μια από τις πλέον «αρνητικές» (αναφορικά με την προσέλευση του κόσμου) ποδοσφαιρικές μας ημέρες (ή νύχτες).

Ο κόσμος απάντησε με ένα μεγαλοπρεπές «όχι» σε όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο όχι μόνο τον τελευταίο καιρό, αλλά εδώ και σημαντικό διάστημα, και δεν… πείθεται με αποφάσεις του στιλ «κλείνουμε τα γήπεδα για την επόμενη ή για τη μεθεπόμενη αγωνιστική». Από υποσχέσεις (περί πάταξης της βίας) και από ημίμετρα τέτοιου είδους («κεκλεισμένων των θυρών» αγώνες) έχει βαρεθεί ο κόσμος. Αέρας κοπανιστός!

Τα γήπεδα στην Ευρώπη γεμίζουν. Αυτή η εικόνα όμως, των κατάμεστων εξεδρών από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (ας μην αναφερθούμε στις συναντήσεις για το Τσάμπιονς Λιγκ) παραμένει άπιαστο όνειρο για εμάς στην Ελλάδα, που, εδώ και τόσα (ποιος ξέρει πόσα…) χρόνια, αναλισκόμαστε με τις δικές μας υποθέσεις και με τα γνωστά ερωτηματικά να επαναλαμβάνονται: Γιατί δεν εφαρμόζονται οι νόμοι; Γιατί, νόμοι υπάρχουν, αυτό είναι το… μόνο βέβαιο. Η ατολμία στην εφαρμογή τους είναι που δημιουργεί το πρόβλημα, ή, αν θέλετε, συντηρεί αυτή την κατάσταση δυσοσμίας στο ελληνικό ποδοσφαιρικό τοπίο, προκαλώντας την αηδία και, κατ’ επέκταση, αρνητικές τάσεις σε κάθε υγιώς σκεπτόμενο φίλαθλο.

Και στην Τούμπα χτες ο κόσμος ήταν παρών-απών. Ελάχιστοι οι φίλαθλοι στις εξέδρες, ενοχλημένοι, προφανώς, από την πορεία της ομάδας του «Δικέφαλου του Βορρά», αλλά, ποιος μπορεί να αμφισβητήσει την απογοήτευσή τους (και) από όσα συμβαίνουν στον χώρο;

Αρνητικό ρεκόρ

Ο ΠΑΟΚ νίκησε με την ψυχή στο στόμα τον Εργοτέλη, ενώ ο Ιβάν Σαββίδης αποχώρησε από το γήπεδο σκεπτικός και σιωπηλός. Κι όλα αυτά με φόντο την άδεια Τούμπα, που κατέγραψε αρνητικό ρεκόρ προσέλευσης φιλάθλων. Προσέξτε: περίπου 2.000 θεατές με μέσο όρο εισητηρίων αυτής της αγωνιστικής περίπου 1.300!

Επιπροσθέτως, για τον Γιώργο Γεωργιάδη, που διαδέχτηκε τον Αγγελο Αναστασιάδη, υπήρξαν και αποδοκιμασίες από το κοινό, τη στιγμή που από τα μεγάφωνα ανακοινωνόταν η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ. Στο γήπεδο του Περιστερίου, στον αγώνα του Ατρόμητου με τον Παναθηναϊκό, ο κόσμος δεν γέμισε τις εξέδρες (ενώ οι «πράσινοι» δεν είχαν οπαδούς, με τη διοίκηση της ομάδας να μην ανοίγει τη θύρα των φιλοξενούμενων, για να αποφύγει τυχόν επεισόδια. Μάλιστα, οι Περιστεριώτες είχαν βγάλει και σχετική ανακοίνωση ενημερώνοντας τους φιλάθλους).

Συμπληρωματικά, στον χτεσινό αγώνα υπήρξε μια ακόμη διαιτητική απόφαση από αυτές που προκαλούν τη νοημοσύνη των φιλάθλων, και αναφερόμαστε στο πέναλτι-ανακάλυψη του διαιτητή Δασκαλόπουλου.

Επιμέλεια
Βαγγέλης Μελέκογλου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...